Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Lifehairin oliivisarja | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Lifehairin oliivisarja

Sen lisäksi että oliivit ovat todella hyviä kulinaristisessa mielessä, on oliivituotteita viime aikoina näkynyt myös kylpyhuoneessani. Olen ottanut projektikseni testailla uudistunutta Lifehairin oliivisarjaa, johon on hienoisen ulkoasu-uudistuksen lisäksi tullut uusia ihonhoitotuotteita.

Kotimainen Lifehair on erityisen kiva yritys, sillä sen koko ihon-ja hiustenhoitovalikoima on vegaaninen, ja sen edullisia tuotteita on saatavilla nettikauppojen lisäksi monissa päivittäistavarakaupoissa. Se on myös ainut suomalainen yritys, joka on liittynyt Animalian ylläpitämälle eläinkokeettoman kosmetiikan listalle, jonka standardiin sitoutuneet yritykset suostuvat ulkopuoliseen auditointiin  eläinkokeettomuuden tarkastamiseksi koko tuotantoketjun osalta.

Lifehairin puteleita löytyykin usein kaapistani, ja kokeilemastani oliivisarjasta uupumaan jäi ainoastaan suihkugeeli. Sympaattisiin vihreisiin pulloihin pakattuja tuotteita yhdistää se, että ne sisältävät -yllätys yllätys- oliivia ainakin öljyn muodossa, ja usean oliivituotteen sanotaan olevan erityisen kosteuttavia. Sarjan hiustenhoitotuotteissa on myös UV-suoja ja B5-vitamiinia, jonka sanotaan vahvistavan hiusta.

Lue myös: kotimainen vegaanikosmetiikka listattuna (edit 2019)


Kuvan shampoopullon värimaailma on vielä ajalta ennen sarjan uudistusta, ja tykkäsinkin tästä tummemman vihreästä tyylistä enemmän.
 Erityisesti värjätyille ja käsitellyille hiuksille suunnattu  oliivishampoo lupaa muun muassa vahvistaa hiuksia ja lisätä niiden kiiltoa. Omat hiukseni eivät ole värjätyt tai järin käsitellyt, mutta kiilto ja kosteutus on superkuivalle hiuslaadulleni aina tarpeen. Raikkaan tuoksuinen shampoo tuokin hiuksiini pehmeämmän tunnun. Päivittäiseen käyttöön tarvitsen kuitenkin tujummin puhdistavan shampoon, sillä hiuspohjani on myös helposti rasvoittuva ja haenkin kosteutusta hiuksiini mieluummin hoitoaineista.


Oliivihoitoaineen kuvauksessa kiinnostavaa oli lupaukset kiillosta, sähköisyyden poistamisesta ja kosteutuksesta. Miedosti tuoksuva emulsio on kermainen ja sopii arkikäyttöön ylläpitämään hiusten kuntoa, mutta esimerkiksi talvella tämä ei olisi yksistään hiuksilleni tarpeeksi kosteuttava tai korjaava. Sopineekin paremmin vähemmän kuiville hiuksille.

Lifehairilta löytyy kuitenkin myös täysosuma hiustenhoitotuotteista, nimittäin hiuksiin jätettävä oliivi-hoitosuihke. Todella riittoisa suihke on omiaan selvittämään pestyt hiukset ja jättämään niihin kosteutta ja kiiltoisuutta, ja se on toiminut itselläni jopa paremmin kuin ammattilaiskäytössäkin oleva Paul Mitchellin Awapuhi-kosteussuihke! Olen käyttänyt Lifehairin suihketta yleensä huuhdeltavan hoitoaineen jälkeen tehohoitona, joskin se toimii oikein hyvin itsestäänkin.


Uusista sarjan vartalotuotteista suosikkini on kuorintavoide. Yllätyin sen kohdalla uudenlaisesta oliivisesta tuoksusta, joka ei ollut lainkaan esanssimainen vaan hyvin herkullinen! Kuorivana aineena ei ole käytetty muovirakeita, vaan iho pehmenee aprikoosin- ja oliivinkivien avulla.  Vaikka olenkin yleensä diy-kuorintojen ystävä, tämä on tuonut mukavasti tuoksuvaa vaihtelua kylpyhuonerutiineihin.

Sokerina pohjalla on sarjan herkälle iholle suunnattu vartalovoide, jonka sanotaan ylläpitävän ihon kosteustasapainoa, ja oliiviöljyn kaverina tuotteessa on useita vitamiineja. En ole aiemmin juuri vakuuttunut Lifehairin muista kosteusvoiteista koska ne ovat olleet melko juoksevia ja kevyitä, mutta oliivivoiteen koostumus on edellisiä parempi. Nopeasti imeytyvä voide ei kuitenkaan ole mielestäni superkosteuttava, mutta toimii hyvin ainakin nyt kesäkäytössä.

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^