Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Toimiva dödö Marks & Spenceriltä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Toimiva dödö Marks & Spenceriltä

Edit: Marks & Spencerin deodoranttia ei ole enää saatavilla (2019), katso tästä lista vegaanisista deodoranteista!

Ripsivärin ohella tehokkaan deodorantin löytäminen kuuluu mielestäni vegaanisen kosmetiikka-arsenaalin haasteisiin. Luonnollisemmiksi mielletyt vaihtoehdot kristallikividödöistä ja kookosöljy-sooda-sitruuna-seoksista toimivat kohdallani niin kehnosti, että niiden kanssa voin kikkailla lähinnä kodin seinien sisällä. Arkipäiväkäyttöön tarvitsenkin vahvemmanpuoleisen raikasteen, joka vielä kulkisi helposti kassissa mukana.

Yllättäen vaatimuksiini sopiva roll-on löytyi jokunen kuukausi sitten Suomeen palanneen Marks&Spencerin pieneltä kosmetiikkaosastolta edullisen Essentials- sarjan valikoimasta. Raikkaan ja melko miedon tuoksuinen Aloe vera & mint -antiperspirantti  on kestänyt hikoiluni hyvin esimerkiksi pyöräillessä ja muutoinkin liikkuessa, ilman pelkoa dödön pettämisestä tai lisäilyn tarpeesta.Miinuksen keksin lähinnä siitä, että tämä ei kuivu niin nopeasti kuin ehkä muut markettidödöt, mutta kai edullisen hinnan täytyy jossain näkyäkin..? Sanoisinkin että tämä roll-on toimii vähintäänkin yhtä hyvin kuin tähän asti käyttämäni Body Shopin mansikkadeodorantti, ja lisäksi tuoksu ei ole niin vahva kuin mansikkaversiossa.

Marks & Spencerin englanninkielisiä sivuja (suomisivut eivät järin informoi kosmetiikan osalta) selatessani huomasin myös että Essentials - sarja näyttää olevan myös kokonaan vegaaninen. Sen valikoimassa on  myös suihkugeelejä, vartalovoiteita ja saippuoita, joten näistä brittilähtöisistä myymälöistä voi hakea vegaanista peruskosmetiikkaa todella edullisesti, hintojen pyöriessä noin kolmen euron tietämillä. Jos tarvetta olisi ollut, olisin ehkä napannut mukaani myös jotain Essentialsin kookoksisten tuotteiden valikoimasta.

Kaikki M&S:n omat kosmetiikkamerkithän ovat eläinkokeettomuutta ajatellen vielä Leaping Bunny - sertifoituja. Harmillista onkin että esimerkiksi paljon vegaanisia meikkejä sisältävän Autograph-sarjan kosmetiikkarepertuaari loistaa poissaolollaan Suomen myymälöistä (vaikkakin M&S:n kosmetiikkaa voi ilmeisesti tilata tänne brittisivujen kautta). Onneksi valikoiman laajentamisen suhteen voi myös  antaa palautetta. ;) 

Kommentit

 1. Onko tämä alumiiniton? Just tänään haeskelin jotain vähän luonnollisempaa dödöä perus-rexonan tilalle ja monien hinnat on tosi korkeita! Opiskelijalle aika iso raha laittaa 15 euroa syödään, josta ei edes ennakolta tiedä että toimiiko se itselle.. Kiitos siis vinkistä, tuota täytyy testata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei valitettavasti ole alumiiniton dödö. Alumiinittomista, kohtuuhintaisista ja vegaanisista dödöistä tulee ekana mieleen Urtekramin deodorantit. Itselläni ne eivät oikein toimi (käytän tällä hetkellä alumiinillista), mutta olen kuullut kuitenkin usean niistä tykkäävän. :)

   Poista
 2. Hei kuulemma Essentialsin muissa tuotteissa saattaa olla eläinperäistä glyserolia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm ok. Itse tosiaan silloin tarkistin asian vielä M&S:n asiakaspalvelusta, samoin kuin niiden nettisivuille on/oli merkattu jokaisen Essentialsin kohdalle "suitable for vegans". Mistä tietosi on peräisin? :) Ehkäpä koostumuksia on muutettu sitten.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^