Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaanisia aurinkosuojia kasvoille | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Vegaanisia aurinkosuojia kasvoille


Kalenterin käännyttyä jo kesäkuun puolelle voi näilläkin leveysasteilla odottaa esiintyvän  lämpöisiä ja valoisia päiviä, joten myös  auringolta suojautuminen alkaa olla ajankohtaista. Itse kuulun niihin jotka lotraavat tunnollisesti aurinkovoidetta myös kesän pilvisempinäkin päivinä, mutta silti jostain syystä kasvoilta suojakertoimet ovat jääneet usein puuttumaan. Olenkin nyt päättänyt ryhdistäytyä asian suhteen, sillä salakavalien auringon haittavaikutusten hiipiminen kasvoilleni ei juuri houkuttele. Seuraavaksi onkin vuorossa kurkkaus hankkimieni eläimettömien ja Leaping Bunny-sertifoitujen suojakertoimellisten kasvotuotteiden pariin!The Body Shopin rasvaiselle/sekaiholle suunnattu suojakertoimen 15 sisältävä merilevä-päivävoide on öljytön ja koostumukseltaan hyvin kevyt. Talven jäljiltä pintakuivalle iholleni tämä olikin turhankin kevyt, ja tuubi taitaakin jäädä myöhemmin kesällä käytettäväksi. Neutraalin tuoksuinen ja hyvin levittyvä voide ei jättänyt luvattua pysyvää mattaista pintaa, mutta toisaalta en voiteilta yleensä tällaista realistisesti odotakaan. Body Shopin valikoimissa on myös useita muita aurinkosuojallisia päivävoiteita, ja tietojeni mukaan myymälöistä pitäisi löytyä tiedot vegaaneille sopivista tuotteista.Iherbistä tilattu Andalou Naturalsin suojakertoimella 30 varustettu Oil Control-BB-voide on suunnattu myös rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle. Sävytön voide ei ole kuitenkaan kokonaan öljytön ja onkin Body Shopin merilevävoidetta kosteuttavampi. Tämän levitys voisi onnistua näppärämminkin, sillä aluksi kasvoille jää luonnollisemmille aurinkosuojille tuttu valkoinen kerros. Onneksi voide kuitenkin myös imeytyy nopeasti ja "sulautuu" täydellisesti ihoon jättämättä rasvaista pintaa, vaikkakin jälleen tuotteen lupaukset pysyvästä mattapintaisesta ihosta eivät omalla kohdallani toteutuneet. Andaloun voide on on kuitenkin suosikkini ominaisuuksiensa ja hinta-laatusuhteensa puolesta, ja esimerkiksi hedelmien kantasoluja ainesosissaan käyttävän merkin valikoimista olen löytänyt muitakin laadukkaita ihonhoitotuotteita. 


Heluna Shopista mukaan napattu Jasonin Natural Sunscreen on puolestaan taas kokonaan öljytön, ja tuoteinfo lupaa että kevyt voide ei myöskään tuki ihohuokosia.  Vastoin sääntöjä olen käyttänyt tätä  lähinnä vartalolla, sillä usein vartalo-aurinkorasvoissa on turhan tönkkö ja raskas koostumus. Tämä levittyykin hyvin ilman valkoisia jälkiä ja onkin toiminut keskitason aurinkosuojana (SPF 20) kelvollisesti. Helunan valikoimassa on myös ihan oikeastikin vartalolle suunnattuja Jasonin aurinkorasvoja.

Päivävoiteiden ohella olen tehnyt tuttavuutta myös parin suojakertoimellisen meikkipohjan kanssa.


 Mineraalimeikkihin keskittyvän Jane Iredalen Pure Pressed-puristepohjan tuoteinfon mukaan samassa paketissa yhdistyy vettähylkivä meikkipohja, aurinkosuojakerroin 20 ja ihonhoitotuote.  Lisäksi  auringon haittavaikutuksilta suojaavan riittävän UV-suojan johdosta USA:n syöpäyhdistys Skin Cancer Foundation on myöntänyt suosituksensa tuotteelle. Erityistä kiitosta puristepohja saakin  monikäyttöisyydestään, ja taas laiska meikkaaja kiittää. Odotankin mielenkiinnolla että saan otettua tämän mineraalipohjan myöhemmin säännölliseen käyttöön, sillä vaikka sävyä valittiin pitkään osaavan myyjän opastuksella, on sävy Radiant  hitusen liian tumma vielä päivettymättömälle iholleni. Erityisen kiinnostunut olen testaamaan vettähylkivyyden käytännössä! Tuote on löydös alelaarista, sillä hyvin laadukkaasta vaikutelmasta huolimatta en ehkä täysihintaiseen raskisi satsata. Jane Iredalen valikoimasta löytyy myös muutama muu vegaaninen UV-suojallinen pohjustustuote.


Täydellisen meikkivoiteen etsinnän lomassa olen testannut myös luonnonkosmetiikkamerkki Juice Beautyn Stem Cellular - CC-voiteen sävyssä Natural Glow, jossa SPF-kertoimena on 30. Kuultoa lisäävä voide ei lähtökohtaisesti ole sopivin ihotyypilleni, mutta jostain syystä matkakokoinen tuote eksyi ostoskoriini... Kiiltoinen efekti onkin turhan voimakas itselleni, ja kevyesti sävyttävä CC-voide toimineekin paremmin vähemmän rasvoittuvalla iholla. Muun muassa hedelmähappoihin ja hedelmien kantasoluihin ainesosissaan luottavan Juice Beautyn valikoiman loputkin UV-suojalliset tuotteet ovat vegaanisia (huulirasvoja lukuunottamatta).

Valinnanvaraa vegaanisista kasvojen aurinkosuojista näyttääkin riittävän pelkästään omankin varastotilanteeni perusteella, joten nyt sopii vain toivoa lisää aurinkoisia päiviä...! :) 


Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^