Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

100 % Pure Lip Glaze - hedelmäpigmenttiä huulille | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

100 % Pure Lip Glaze - hedelmäpigmenttiä huulille

Olen jonkin aikaa tarkastellut mielenkiinnolla yhdysvaltalaisen 100 % Puren tuotteita, joiden korostetaan merkin nimen tavoin olevan todella luonnollisia. Vaikka en järin perusta superlatiivi-mainonnasta, ovat tämän luonnonkosmetiikkamerkin tuotteet vaikuttaneet hyvinkin tutustumisen arvoiselta. Ainesosien kemikaalikuorman selkeän vähentämisen  lisäksi Puren nettisivuilla kerrotaan biohajoavien tuotteiden pakkauksien olevan kierrätysmateriaaleja, ja jopa jenkkitoimistojen kerrotaan pyörivän aurinkoenergialla. Lisäksi Petan ja Leaping Bunnyn eläinkokeettomilta listoilta löytyvä yritys tekee lahjoituksia mm. rescue-eläinjärjestöille.

100 % Puren suurehkon värikosmetiikan ja ihon-ja vartalonhoitotuotteiden valikoima on melko suuri, jonka pisteitä vie toki vähän se, että vegaanin täytyy syynäillä ainesosaluetteloita joissain tuotteissa käytettyjen mehiläisainesten vuoksi.

Edit 2019: *parhaan valikoiman 100% Puren kosmetiikkaa löydät House of Organicista! (mainoslinkki)

Merkin tuotteista hedelmistä ja marjoista pigmenttinsä ammentava värikosmetiikka kiinnosti eniten, ja pähkäilyn jälkeen ensimmäisenä kokeiluuni päätyi Lip Glaze-huulikiilto/sävyte sävyssä "Fruit Punch".  Tuoteselosteen hedelmä-ja marjakavalkadi sisältää muun muassa kirsikkaa ja vadelmaa, ja Purella onkin omien sanojensa mukaan ensimmäinen meikkisarja joka perustuu hedelmäpigmentteihin. (Useinhan epävegaanisien huulipunien punainen väri on peräisin murskatuista ötököistä, joista saadaan karmiini-väriainetta.)Huulipunamaiseen hylsyyn pakattu Fruit Punch on ehkä  enemmän kylmiin sävyihin vivahtava  kirkas punainen. Koska kyseessä on sävyte, ei pigmentti tai kestävyys ole aivan huulipunan luokkaa.  Varsinaisen punan käyttö kuitenkin usein tuppaa huulilleni melko kuivattavaa, joten sävytteen kevyempi koostumus ja ilman peiliä onnistuva lisääminen ovat kuitenkin käytännöllisyyden kannalta itselleni plussia. Luonnollisen mutta erottuvan sävyn tuova glaze ei olekaan kuivattanut huuliani lisää, ja se onkin omiaan kevyeen ja nopeaan ehostukseen.
 


Huulisävyte on ruotsalaisesta vegaanikosmetiikkakaupasta Kissed By Ecosta, joka toimittaa myös sähköpostitse tehtyjä tilauksia Suomeen. Purella on kuitenkin myös suomalainen maahantuoja, jonka valikoima on kuulemma kasvamaan päin, joten seurailenkin mielenkiinnolla repertuaarin kehittymistä . ^_^

Entä oletko sinä kerennyt jo tutustua 100 % Puren tuotteisiin? :) 

Kommentit

 1. Oon niin laiska etten jaksa alkaa selaileen noita ainesosia, kun mun tuurilla kuitenkin jotain ötökkätuotteita jollain peitenimellä, mitä en tajuu :( Ihan käsittämätöntä, että muuten vegaaninen merkki ja hyvismerkki joka vielä lahjoittaa varoja eläinoikeustyöhön, mut jotain ötökkätuotteita pitää käyttää! Eikä edes merkkaa erikseen vegaanimerkillä vegaanisia tuotteita, kuten esim. Lush tekee. Ei pitäis olla kauheen hankalaa tehdä se itse, asiakkaiden on pikkasen vaikeempi alkaa tihrusteleen. Vois laittaa noille palautetta, että ottais ees vegaanilogon käyttöön...

  PS Haluisitko mainostella tätä sun blogia Vegaanikosmetiikka -fbryhmässä? T: ylläpitäjä, ihmiset kaipailee kipeesti vinkkejä, ja uskon et ois kaikki muutkin kiinnostuneita tässä! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Mä olen ajatellut asian siten, että kun joudun usein ruokakaupassakin tavaamaan tuoteselosteita, niin nopeastipa myös lukaisen muista purkeista. :D Usein myös tuotekuvausten yhteydessä on mainittu jos tuote on "suitable for vegans", mutta ei tosiaan aina, ja ymmärrän että joskus se ainesosien tavaaminen tuntuu rasittavalta. Olen myös tottunut käyttämään "CTRL+F"-etsintätoimintoa esim. noiden kohdalla joiden tiedän sisältävän vaikka juuri hunajaa, ja muutenkin vähän tavaillut eläinperäisiä aineita kosmetiikasta. Mutta tosiaan vegaanikukkalogo helpottaisi varmasti tän suhteen, kaikki eivät varmaan jaksa tihrustaa kosmetiikkaa niin tarkasti kuin minä.

  Aika harva jokseenkin helposti saatavilla oleva kosmetiikkamerkki on tosiaan kokonaan vegaaninen, mutta näen esim. Puren tapauksessa todella positiivisena että sillä on kuitenkin paljon vegaanille sopivia laadukkaan oloisia tuotteita, ja erityisesti "harvinaista" vegaanista värikosmetiikkaa. :) Valinnat olisivatkin aika rajattuja, jos päättäisin tukea ainoastaan täysin vegaanisia yrityksiä.

  Ja kiitos kannustuksesta - veikkaanpa että mainitsemassasi ryhmässä tämä blogi on tullut jo pari kertaa esille, melko uutena bloggaajana vaan mietin että miten paljon omaa blogia "kehtaa" mainostaa. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^