Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Eläinystävälliset siveltimet | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Eläinystävälliset siveltimet

Ajatus eläinten karvaa sisältävien ("luonnonkarvaisten") meikkisiveltimien käyttämisestä ei ole kuulostanut kovin houkuttelevalta tai eläineettiseltä, ja ei varmaan ole yllättävää, että vegaanin kokoelmista eläinten karvasta valmistetut siveltimet loistavat poissaolollaan.

Kuten Yle kertoi viime vuonna, eläinkarvaisten siveltimien alkuperä ja eläinten olosuhteet ovat usein hyvin vaikeasti ellei mahdottomasti selvitettävissä. Epäilykseni heräävätkin aina kun eläintuotannon yhteydessä esitetään osin hämäriä väitteitä eläinten kohtelusta, etenkin jos asiasta ei ole kovin pitävää näyttöä. 
 
Onneksi synteettisten siveltimien alati kasvava valikoima on nykyään jo runsas, ja saatavilla onkin paljon laadukkaita ja ekologisia eläimettömiä siveltimiä, joiden kohdalla ei tarvitse huolehtia eläinten kohteluun liittyvistä seikoista.

*mainoslinkki

Eläinystävälliset siveltimet testissä - Ecotools ja kumppanit


Sivellinkaupoilla olen eniten suosinut Ecotoolsin siveltimiä, joiden varret ovat bambua ja metalliset osat kierrätettyä alumiinia. Merkin valikoima on laaja ja näyttää myös päivittyvän tiuhaan tahtiin, ja nykyään näitä ekompia suteja löytyy useiden nettikauppojen (ks. esim. Hyvinvoinnin Tavaratalo*, Biodelly*) lisäksi tavarataloista. Usean siveltimen setit ovat olleet tarpeisiini myös käteviä, sillä niillä on voinut korjata sivellintilanteen kerralla ilman tilin saldon suurempia järkkymisiä.

Ensimmäinen, vuosia sitten hankkimani Ecotoolsini on sisäänvedettävä kabuki, joka on ollut metallihylsyn ansiosta todella kätevä kuljettaa meikkipussissa ilman riskiä sotkeentumisesta. Pienempi ja vähemmän tiivis minikabuki on myös ollut todella pehmeä ja toimiva mineraalimeikin ja kivipuuterin levityksessä.


Uusin hankintani on puolestaan hifimpi viisiosainen meikkipohjasetti. Pahvinen säilytyspakkaus pitää sisällään sekä litteän että häivyttämiseen tarkoitetun peiteainesiveltimen, meikkivoidesiveltimen tarkoille alueille (esim. nenänpieliin),  meikkipohjasiveltimen  ja puuteri/poskipunasiveltimen (kuvassa alhaalta ylös).

Sen perusteella mitä olen ehtinyt näitä kokeilla, on siveltimien tuntuma jälleen pehmeä mutta napakka. Odotin setin siveltimillä olevan reippaasti enemmän kokoa helpomman otteen saamisen vuoksi, enkä ehkä uskalla kokeilla poskipunan levittämistä näin pienellä siveltimellä.


Suosikkikasvosiveltimien joukkoon on eksynyt myös Everyday Mineralsin monikäyttöinen  kaksipäinen sivellin, jolla yleensä levitän jauhemaiset poskipunat ja aurinkopuuterit. Vegaanisen EDM:n valikoimassa onkin myös hurjan paljon laadukkaita bambuvartisia suteja niin silmä-ja kasvomeikkiinkin.


Silmämeikin suhteen olen pärjännyt pitkälle niin ikään Ecotoolsin luomivärisetillä. Pakkauksen siveltimien kuvaukset olivat ensialkuun hämmentäviä, mutta isohko luomivärisivellin, viistopäinen sivellin, pienempi pyöreäpäinen varjostussivellin, smudge/rajaussivellin ja highlighting-suti ovat sittemmin istuneet käteeni hyvin silmiä meikatessa.

Kikkailu sekä puuteristen että jauhemaisten luomivärien kanssa on onnistunut näillä hyvin, ja tarkat siveltimet soveltuvat mielestäni myös harvemmin meikkaavan käteen.
 

Elämää helpottaa myös Ecotoolsin tasapäinen eyeliner-sivellin, joka on toimiva luomivärirajauksen kanssa, joskin aivan ohutta viivaa tällä ei saa aikaiseksi. Niin ikään huulipunan levittäminen sille varatulla siveltimellä onnistuu itselläni paljon paremmin ja huolitellummin kuin suoraan hylsystä, ja korkki pelastaa huulipunajälkien ilmestymisen ei-toivottuihin paikkoihin.


Ja viikottaisessa putsausoperaatiossa auttaa riittoisa ja edullinen Lactolinen pesuneste. :) (Kuvissa ilmenee myös sadepäivien aiheuttamat haasteet tarpeeksi valoisien kuvien ottamiselle... ! )


Kommentit

 1. Itselläni on ollut ecotoolsin paketti jo monta vuotta, näin harvoin meikkaavalle se on ollut todella hyvä setti. Hinta-laatu suhde on todella kohdillaan ja nuo ovat ihania käyttää! :)

  VastaaPoista
 2. Niin tuo meikkipohjasetti? :) Ecotoolsit ovat kestäneet mulllakin tiheämpää käyttöä pitkään todella laadukkaina (paitsi ehkä sisäänvedettävä kabuki, jota en osannut putsata alussa kunnolla)! Yllätyin myös miten hyvin tuolla setin "complexion blending"-meikkipohjasiveltimellä onnistuu nestemäisen meikkivoiteen levitys. ^_^

  VastaaPoista
 3. Multa löytyy EcoToolsin kabukisivellin, hylsy vain on ruskean värinen. Myös luomivärisivellin löytyy :)
  Luomivärin häivytykseen taas käytän bdellium toolsin pink bamboo häivytyssivellintä. :)

  Blogisi vaikuttaa tosi kivalta, kivaa että eksyin tänne!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista! :) Mun Ecotoolsin kabuki on varmasti jo niin vanha että hylsyn väri on kerennyt moneen kertaan vaihtua... :D

  VastaaPoista
 5. Eksyin uusimmasta postauksestasi lukemaan tätä. Mulla on kans tuo Ecotoolsin kätevä hylsykabuki ja toi pikkusetti. Vaikka luin arvosteluista, että siveltimet ovat pieniä, niin silti kun sain ne, olin ihmeissäni, että NIIN pieniä. Mutta siitä huolimatta mä tykkään levittää poskipunan just ton pakkauksen poskipunasiveltimellä! Musta sillä saa jotenkin helposti huiskittua menemään ja se on koonsa puolesta tosi kätevä reissussa.

  Ehkä mun poskipunat (Benecos, Zuii, Boho) eivät ole niin pigmenttisiä (?), että olisi käynyt nolosti punan laitoin kanssa, mutta harvoin tulee laitettua liikaa tai länttiä poskeen. Pyörittelen yleensä punan poskiin, jolloin ehkä on hyvä, ettei sivellin ole kauhean iso. Muutenhan poskipunaa ois melkein koko naamalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä odotin jotenkin että Ecotoolsin pikkusetti olisi isompi, niin alkujärkytys oli melkoinen. :D En ole itse käyttänyt mainitsemiasi poskipunia, joten pigmenttisyydestä en osaa sanoa - tai sitten sun poskipunakäsi on vain hyvin harjaantunut. :)

   Poista
  2. Hah, sitä se tuskin on. :'D Kokeilin Zuiin Peachia kerran ja sitä laitoin kerralla liikaa ja näytin ihan sairaalta. Mutta en omalla siveltimelläni, joten tässä ei toki ole "koko totuutta". ;)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^