Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testissä ManCave | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testissä ManCave

Vegaanisten miehille suunnattujen ihonhoitotuotteiden valikoima on kasvanut hiljattain Suomeen myyntiin tulleen ManCaven myötä. Äkkiseltään täysin vegaanisista miesten ihonhoitoon keskittyneistä merkeistä mieleeni tulee lähinnä Bulldog, joten perustuotteita kylppäriin tarjoava ManCave onkin tässä mielessä Suomessa melko harvinainen uutuus.

Vaikka ManCaven pakkausdesign on miehisten ihonhoitotuotteiden tyyliin melko perinteisen mustanpuhuva, ei purkkien infoteksteissä ole unohdettu mainita tuotteiden eläinkokeettomuutta ja vegaanisuutta. Puteleissa loikkii myös pupu Leaping Bunny-sertifikaatin johdosta. Merkki painottaa myös tuotteidensa luonnollisuutta, ja  vaikka tuotteet eivät ole varsinaisesti luonnonkosmetiikkaa, niissä ei ole käytetty esim. parabeeneja, sulfaatteja tai keinotekoisia väriaineita, eli synteettiset ainesosat eivät juurikaan pääse juhlimaan.

Tuote saatu blogin kautta.

Sain maahantuoja Sunrise Cosmeticsilta testiin ManCaven kasvovoiteen, jossa tehoaineina on muun muassa kofeiinia, eteerisiä öljyä ja karitevoita. Vaikka itse en kuulu miestuotteiden varsinaiseen käyttäjäryhmään, olen testannut tätä kasvovoidetta mielenkiinnolla. Voiteethan eivät kuitenkaan välitä siitä, pääsevätkö ne juuri tiettyyn kohderyhmään kuuluvan iholle ja ainakaan tämän rasvan sisältö ei näyttänyt eroavan perustavanlaatuisesti muista käyttämistäni tököteistä.

Kosteusvoiteen erottaa miehille suunnatuksi tuoksunsa lisäksi erityisesti siitä, että se on hyvin kevyt ja kiiltoa kontrolloiva. Iholle jäävä jälki onkin hyvin mattapintainen, ja harvoin tuleekaan törmättyä näin selkeästi ja pitkäkestoisesti kiiltoa häivyttävään voiteeseen. Erityisesti miehille tarkoitetut kasvovoiteethan ovat harvoin paksuja, ja vaikka tämäkään voide ei ole täysin öljytön, se "sulaa" ihoon nopeasti ilman kiiltoefektejä.

Voiteen sanotaan myös suojaavan ihoa UV-säteiltä, mutta hämmentämään jäi se, miksi varsinaista SPF-kerrointa ei ole mainittu reilunkokoisessa purkissa tai merkin nettisivuillakaan. Itseäni ainakin kiinnostaa tietää tarkemmin aurinkosuojien tehot, mutta tämän kohdalla on vain yleinen maininta UV-suojasta. Kuitenkin voide hoitaa kohdallani kosteutuksen ja kiillonhäivytyksen hyvin, joskin iholle leijailemaan jäävä tuoksu oli makuuni liian voimakas ja "miehinen", mikä ei sinänsä ollut yllättävää ihmiselle jonka lempituoksu on ruusu... Merkin repertuaarin näkee ainakin täältä, ja saatavilla on lisäksi mm. shampoo, kasvoputsareita, suihkugeelejä ja parranajotuotteita. Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^