Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Barefaced Beauty - mineraalimeikkipuuteri | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Barefaced Beauty - mineraalimeikkipuuteri

Mineraalimeikkipuuteri on mielestäni ehkä nerokkaimpia olemassa olevia meikkiasioita. Luonnollisen näköinen, ihoa tukkimaton ja tarvittaessa myös peittävä yhdessä tuotteessa oleva pohjustus on meikkiarsenaalini ehdoton kulmakivi, ja olenkin havainnut mineraalimeikit pohjustustuotteina ylivertaisiksi.

Vaikka mineraali-kestosuosikkini virkaa hoitaa Lily Lolon Mineral Foundation, vaihtelun ja pari euroa halvemman hinnan vuoksi ostin vastikään Ekolossa asioidessani mineraalipuuterin toiselta brittiläiseltä sarjalta, Barefaced Beautylta.

Edit 2020: Kyseistä mineraalimeikkiä ei myydä enää Suomessa, tässä lukuvinkki;

Mineraalimeikit 5 +1 suosikkia vertailussa

Barefaced Beautyn meikkipuuterivalikoiman toiseksi vaalein sävy Innocent on ollut käytössäni joskus aiemminkin, ja se ei mielestäni eroa järisyttävän paljon käyttämistäni Lily Lolon puutereista. Ainesosat molempien valmistajien puutereissa näyttävätkin olevan käytännössä samat, mutta niiden suhteissa on varmaankin eroja. 

Suurimmaksi eroksi olenkin huomannut sen, että Barefaced Beautyn mineraalien jälki on ollut ehkä hitusen "paksumpaa" ja peittävämpää kuin Lily Lolon, ja BFB:n mineraalit näyttävät myös kerääntyvän purkissa seisoessaan helpommin "paakuiksi" (tämä ei ole tosin vaikuttanut käyttöön millään tapaa). Hennolla kädellä kabukilla kerrostaminen on ollut kohdallani siistimpi tapa levittää BFB:n puuteria kuin nukkasienellä, jolla levitettynä olen saanut mineraalipohjasta usein nopeammin peittävämmän jäljen. Reippaammin peittävä lopputulos on kuitenkin toisinaan kohdallani myös ihan hyvä asia, ja tälläkään mineraalipuuterilla en ole saanut liian mitenkään pakkelimaista fiilistä kasvoille. Valitsemani Innocent-sävy,  joka on kuvauksensa mukaan pohjasävyltään  neutraali, on sulautunut omaan ihonsävyyni myös vähintään yhtä hyvin kuin Lily Lololta käyttämäni China Doll-pohja.


Pidän myös Barefaced Beautyn puuterin pienehköstä pakkauksesta, joka sopii hyvin käteen ja vie vähemmän tilaa. Miinusta tulee tosin siitä, että rasian välikannessa ei ole pyöräytettävää shifteriä, jonka vuoksi varisemisvaara on suurempi kuin Lily Lolon kätevien purkkien kanssa. En suosittelekaan missään nimessä irroittamaan vahingossakaan BFB:n välikannessa olevaa teippiä kerralla, sillä se estää pahimmat puuterin varisemiset.


Lähes koko Barefaced Beautyn repertuaari on vegaaninen, ja noin 20 € maksavien mineraalipohjien lisäksi valikoimassa on myös paljon kivan oloisia luomivärejä ja muutama vegaaninen huulipuna! Ainakin Greenlipsillä näkyy olevan melko kattava valikoima tämän Animalian eläinkokeettomalta listaltakin löytyvän merkin tuotteita. Edit: myös testerikokoisena! 

Edit: toimimattomia linkkejä korjattu. 

Kommentit

 1. Mineraali-irtopuuteri on minulle tuntematon vielä. houkuttaa kyllä tämän jälkeen kokeilemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä liputan mineraalimeikkien puolesta! :) En ole uskaltanut käyttää omalla akneihollani mitään nestemäisiä meikkivoiteita (paitsi nyt luonnonkosmetiikan BB:tä) ja siksi mineraalimeikit onkin niin ihania, kun tietää, etteivät ne tuki ihohuokosia. Meikkipohjasta tulee kaunis ja luonnollinen, mutta saa kerrostettua myös paksummaksi halutessa. Olen huomannut saman asian kuin Eeva, että BFB peittää hieman enemmän kuin Lily Lolo, mikä toimii mun iholle paremmin (koska on niin paljon peitettävää). Omassa blogipostauksessani olen ottanut ennen ja jälkeen kuvia BFB:sta. Niistä näkee hyvin, mihin mineraalimeikki pystyy: http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2015/08/luonnollinen-naamavarkin-ehostaja.html

   Suosittelen rohkeasti kokeilemaan, itse olen iloinen, että siskoni suositteli mulle silloin aikoinaan mineraalimeikkejä. :)

   Poista
 2. Toivottavasti löydät itsellesi sopivan! Mineraalimeikki oli kyllä itselleni taannoin mullistava löytö, ja tuskinpa tulen ihan hevillä siitä luopumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulan, katselinkin juuri tuon postauksesi kuvia ja ero on kyllä huomattava, jälleen peikku mineraalimeikeille! BFB on tosiaan himpun peittävämpi kuin esim. Lily Lolo, jonka alle olen puolestaan myös joskus ujuttanut BB-voidetta. Itse olen huomannut mineraalimeikin myös siksi buenoksi, että esim. salilla hikoillessa ei tarvitse pelätä tukkeutuuko iho. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^