Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Tehokas ja edullinen ekoshampoo | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Tehokas ja edullinen ekoshampoo

Viime talvena jouduin laittamaan vuosia käyttämäni vegaanisen luottoshampooni eli Faith In Naturen rosmariinishampoon tauolle, sillä jostain syystä se aiheutti ennennäkemättömät hiuspohjan ärsyyntymiset. Siirryin käyttämään hiuspohjaongelmaisille suunnattua Lifehairin Biolon-shampoota, joka saikin tilanteen hyvin rauhoittumaan.

Vaikka oikeanlaisen shampoon valinta on itselleni aina pienen selvitystyön takana, halusin antaa tilaisuuden Biolonin loputtua jälkeen vielä Faith In Naturen shampoolle. Vaikka Lifehairin Biolon toimi oivallisena hiusten pelastajana, olen ehkä vähän turhamainen siinä mielessä, että mieluummin näen kylppärissäni hieman kauniimman, paremman tuoksuisen ja osaltaan ekomman shampoopullon.Faith in Nature - Pineapple Lime shampoo testissä


Löysinkin itseni kääntelevän tassuissani Faith in Naturen ananas-lime-shampoota, jonka luvattiin sopivan aiemman suosikkini tavoin normaaleille ja helposti rasvoittuville hiuksille. Hiuspohjani on tosiaan suhteellisen nopeasti rasvoittuva ja tarvitsenkin melko tehokkaasti puhdistavan shampoon, jotta hiuksia ei tarvitse pestä nahkeuden tai kutinan takia jo seuraavana päivänä. 
Ananas-lime-shampoo onkin osoittautunut todella tehokkaaksi, ja muistelen rosmariiniversion olleen vähintään yhtä pesevä. Hedelmäisen tuoksuinen shampoo vaahtoutuu mielestäni aivan synteettisten lajitovereidensa tavoin ja on pessyt sen verran tehokkaasti, että pesuväliä on ollut mahdollista jopa hiljalleen harventaa.

Myöskään hiuspohjan ärsyyntymisestä tai kutinasta ei ole ollut tietoa. Hiuslaatuni on myös helposti kuivahtava, mutta nyt noin kuukauden käytön aikana en ole havainnut myöskään hiusten karheutumista, joskin käytän toki myös hyvin kosteuttavia ja selvittäviä hoitoaineita. 
Faith in Naturen shampoita (ja muita ihonhoito-ja hygieniatuotteita) olen nähnyt ainakin Ekolossa  ja Punnitse ja Säästä-liikkeissä. Maksoin shampoosta noin 6 €, mikä ei mielestäni ole ollenkaan paha hinta vaikealle hiuspohjalleni sopivasta tuotteesta. Eläimettömiä tuotteita etsivää ilahduttaa myös vegan-kukkalogolla merkatut valikoiman vegaaniset tuotteet.

Kuulisin myös mielelläni muiden vinkkejä merkin tuotteista, sillä juuri shampoita enemmän en ole ko.sarjaan tutustunut. :)

Kommentit

  1. Tämä täytyy pitää mielessä, kun seuraavan kerran olen shampoon tarpeessa! Sun hiuspohja kuulostaa aika samantyyppiseltä kuin mun, joten tämä vois toimia mullakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä shampoo on tosiaan ollut yllättävän hyvä mulla, ja vieläpä ihanan tuoksuinen. Kiva kuulla että tästä vinkistä voisi olla hyötyä - toivottavasti toimii sullakin sitten jos se päätyy kokeiluusi! :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^