Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Urban Decayta odotellessa | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Urban Decayta odotellessa

Blogimaailmassa on kihisty jo jokusen kuukauden ajan siitä, että omalaatuista värikosmetiikkaa valmistava Urban Decay saapuu vihdoin ja viimein Suomeen Helsingin ja Tampereen Sokoksille (ja nettikauppaan, eli melkeinpä koko maahan :)). Olen itsekin hykerrellyt innostuksesta, sillä 1990 - luvulta asti vaikuttanut Urban Decay on Animalian eläinkokeettoman kosmetiikan listalla (eli on Leaping Bunny-sertifoitu) ja sen valikoimasta löytyy paljon herkullisia tuotteita vegaanillekin.


Tällä hetkellähän oikeastaan ainut tiukemman linjan eläinkokeettomuusstandardit täyttävä tavarataloissa myytävä värikosmetiikkamerkki taitaa olla Joe Blasco, ja onkin todella hienoa ja edityksellistä että UD:n myötä laadukas vegaaninen värikosmetiikka saa lisää jalansijaa "ihan tavan kaupoistakin". Toki tiedän että jotkut karttavat tätä yhdysvaltalaista merkkiä sen emoyhtiön L'Orealin vuoksi, mutta itse vedän eettisrajani tällaisiin tapauksiin, sillä esim. ruokakaupassakin tuen välillisesti "pahisfirmoja" mutta koen silti olevani tarpeeksi vegaani.

Aiemmin olen tilaillut Urban Decayta ulkomailta Feeluniquesta,  ja pitänyt oikeastaan kaikista käyttööni päätyneistä merkin tuotteista. Seuraavassa onkin kurkkaus viimeaikaisten UD-suosikkieni pariin - vaikka olen ihastellut erityisesti kaikissa sateenkaaren väreissä hehkuvia silmämeikkikyniä, ne ovat vielä toistaiseksi jääneet kauppaan.



Pore Perfecting - meikinpohjustaja on toiminut nimensä mukaisesti kasvomeikin "täydellistäjänä": meikkipohjan alle laitettuna se on saanut aikaan hienoisen "photoshop"-efektin häivyttämällä ihohuokosten näkyvyyttä. En käytä voidetta läheskään aina meikatessa ja meikin keston pidentämiseksi en varsinaisesti tarvitse aina pohjustajaa, mutta t-alueelle levitettynä Pore Perfector on ollut kyllä oikein kätevä huokosten blurraaja. Aivan pieni määrä voidetta on riittänyt, sillä liian reippaalla kädellä primeria siveltäessä päälle tulevat sen  meikkivoiteet ovat puolestaan päässeet rullautumaan.


Revolution- huulipuna sävyssä Catfight on puolestaan itselleni hommattu synttärilahja (kaikkihan niitä harrastavat...?).  Punaisista sävyistä viileään fuksiaan vivahtavat sävyt miellyttävät silmääni eniten,  ja valinta osuikin hyvin nappiin tämän kohdalla. Nettisivuilla olevan kuvauksen mukaan Catfightissa on "slight red undertone", mutta sävy on silti mielestäni  hitusen enemmän kylmään taittava. "Kissatappelu" on pigmenttinen ja huulilla hyvin kestävä, mutta puna vaatii käytössäni alleen hyvän huulirasvan, sillä koostumus ei ole varsinaisesti erityisen kosteuttava.  Urban Decayn huulipunissa on monta muutakin houkuttelevaa sävyä (muitakin kuin tavallisia tylsiä peruspunaisia), ja luulenpa että löydän itseni varmasti vähintäänkin hypistelemästä niitä Sokoksen hyllyjen välistä. 







Söpöiseen eläinkuosiin pakattu Vegan-luomiväripaletti on puolestaan poistunut jo valikoimasta, ja arvatenkin taannoiseen ostopäätökseeni vaikutti  paletin kaunis yksityiskohtainen ulkoasu. Kuuden luomivärin sisältö rajauskynineen (perusmusta Zero) on ollut juuri sopiva mätsi moneen neutraaliin meikkiin, mutta ollut silti turhan harvoin käytössä. Luomenpohjustajan käyttö varsinkin siniturkoosin Minx-sävyn kanssa on ollut aika must, jotta glitter-hileet eivät lähde seikkailemaan poskille päivän mittaan. Ilmeisesti tämä on, tai siis oli, ainut Urban Decayn vegaaninen luomiväripaletti, joskin usea yksittäinen luomivärinappi on toki vegaanillekin sopiva. Onneksi Urban Decay puskee myös useasti vuodessa uusia tuotteita pihalle, joten (toivottavasti) lisää kivuuksia on luvassa! ^_^

 

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^