Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Aubrey Organics Chia Hairspray | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Aubrey Organics Chia Hairspray

Minulla kuluu todella vähän hiustenmuotoilutuotteita, ja kuivashampoon ja lämpösuojan ohella lähinnä hiuslakka on vakituisessa käytössä. Hiustenlaittajana olen niinkin tylsä että polkkapituiset haivenet liuhuvat yleensä joko auki tai miniponnarilla, mutta toki hiuslakalla siistityt ja vähemmän hapsottavat hiukset ovat enemmän mieleeni.
Suihkautettuani viimeiset pisarat ulos yli vuoden kestäneestä (...) edellisestä Aubrey Organicsin hiuslakasta, pohdiskelin kokeilisinko kenties Suomeen äskettäin rantautuneen vegaanisen Yarokin hiuslakkaa vai kääntyisinkö Paul Mitchellin suihkepullojen puoleen. Ostoskoriin tuli kuitenkin klikattua tutun ja turvallisen Aubreyn uuden Chia-muotoilutuotesarjan hiuslakka. Sinisävyisen muovipullon lakka lupaa luonnollisesti pitää kampauksen paikoillaan, samalla kun chiansiemenöljy kosteuttaa ja luomukvinoa siloittaa ja vähentää hiusten sähköisyyttä. Eli kuulostaa kyllä todella ekohippi-hiuslakalta, joka kuitenkin lupaa myös vahvaa pitoa. Pulloon jenkkityylisesti merkattu "gluten free" sai myös aikaan lievää huvittuneisuutta, sillä voiko hiuksille olla jollain tapaa haittaa gluteenista vai onko merkintä vain trendin mukainen...? Edit: lukija huomautti blogin Facebook-sivulla, että keliaakikot voivat saada oireita ihonkin kautta gluteenista, joten tätä ajatellen gluten free-merkintä makes sense! Kiitos huomautuksesta!

En ole käyttänyt synteettisiä hiuslakkoja moneen vuoteen, joten luonnonmukaisen hiuslakan vertailuni ko. tuotteisiin on melko heikolla pohjalla. Chia-lakan kyljessä on myös mainittu "color care", joten ilmeisesti tuote on suunnattu myös värjätyille hiuksille. (Itse olen onnellisesti päässyt eroon värjäyskierteestä muutama vuosi sitten enkä ole hiusväreihin näillä näkymin palaamassa, joten arvioin tuotetta ns. luomuhiusvärini pohjalta ;) ). 

Silikoniton Aubreyn Chia-lakka on toiminut paksuihin ja sateella helposti pörröstyviin hiuksiini siloittavasti ja auttanut pitämään yksinkertaisen pinnikampauksen kohdillaan pyöräillessäkin. Hiuslakkaa käytän hiusten yleisilmeen siistimiseen ja pahimpien harhailevien haiventen kurissapitämiseen, ja vaikka tyyliini ei kuulu super slim-päälaki, saa lakkaa enemmän suihkimalla siloiteltua kampausta kiitettävästi. Lakka on siis täyttänyt kampauksen kiinnipitämis-funktionsa kohdallani kuten pitääkin, ja pidän myös siitä, että lakassa on mieto tuoksu - "myrkyntuoksuiset" hiuslakat ovat niitä, joihin en mielelläni koske pitkällä tikullakaan. 


Miinusta tämä hiuslakka saa kuitenkin pakkaussuunnitelunsa osalta. En tiedä osuiko kohdalleni maanantaikappale vai onko uuden sarjan uusi pakkaus kaikissa yhtä kömpelö. Lakan pumppausmekanismi on pullossani melkoisen tönkkö, ja ainetta ulos saadakseen sormivoimaa täytyy käyttää normaalia enemmän. Tämä ei toki kaada maailmaa, mutta kun lakkaa tarvitsee suihkutella hiuksiin useamman suihkauksen, olisi toivottavaa että tavara tulisi ulos pullosta pienemmällä vastarinnalla. Samoin pullo-osan muovimateriaali on melkoisen joustavaa, ja helposti painamalla pyöränmuotoiseen pulloon saa "lommoja", jotka onneksi saa myös palautumaan. Uudistunut pakkausilme on kuitenkin paljon esteettisempi verrattuna aiempiin sarjan tuotteisiin, joten pakkaus ei ole "läpeensä huono". :)

  
Ostin hiuslakan Waku Organics-nettikaupasta, ja Aubreyta voi hankkia Suomesta myös esim.  Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Olen yleisesti ollut hyvin tyytyväinen merkin hiustuotteisiin, joiden vegaaniset vaihtoehdot ovat myös selkeästi merkattuna em. nettikaupoissa (esim. koko Chia-muotoilusarja näyttää olevan vegaaninen). Vinkkaan vielä, että Wakun uutiskirjeen tilaajat saavat 20 % alen ensimmäisestä ostokerrasta. Usealla nettikaupalla on samankaltaisia uutiskirjetarjouksia, ja hyödynnänkin niitä usein uusien kauppojen kohdalla.

Ps. Olethan huomannut I Love Me - messulippujen arvonnan olevan käynnissä 3.10. saakka! :)

Edit: toimimattomia linkkejä korjattu ja myyntipaikkatietoja lisätty. *Sisältää affiliate-linkkejä. Edit 2017: Aubrey Organics on sittemmin jättäytynyt pois Leaping Bunny-sertifikaatista, eläinkokeettomuuden vakuutena on yrityksen oma lupaus ja Peta-sertifikaatti. 

Kommentit

 1. Mä huomasin mun Santen hiuslakassa vähän saman ongelman tuon annostelun suhteen: tavaraa tuli kerralla aika paljon ja paineella, eikä sitä oikein voinut suihkia pieniä määriä. Kaiken tämän lisäksi alkoholi tuoksui siinä hyvinkin tujuksi, joten meistä kahdesta ei sitten tullut ystävyksiä. Minulla jäi syntteettisten hiuslakkojen käyttö juuri sen kamalan hajun takia. Ja aina sitä mietti samalla, että mitäköhän otsonikerros tästä painepullosta tykkää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä lakassa onneksi suihketta tulee aika vähän kerrallaan, joka saattaa aluksi hämmentää aerosol-pulloihin tottuneita. :D

   Poista
 2. Ihana tämä pakkaus! En olekaan tältä merkiltä kokeillut muita kuin shampoita ja hoitoaineita, mutta tämä pitää laittaa muistiin, jos vaikka iHerbistä löytyisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaus on kyllä kiva! :) Itse tykkään hankkia Aubreyt suoraan Suomessa toimivalta kauppiaalta, paketit tulevat perille parissa päivässä tilauksesta ilman tullihässäköitä, vaikka hinta onkin pari euroa enemmän kuin muualla. :)

   Poista
 3. Olipas kiva lukea kokemuksiasi tästä! Itsehän olen ollut epäluuloisin nimenomaan luonnonkosmetiikan hiustuotteita kohtaan. Aubreyn shampoota ja hoitoainetta uskaltauduin lopulta viime keväänä testaamaan, vaikka odotukset oli tosi matalalla. Oli ne sitten kuitenkin parempia mitä kuvittelin. Blogista niistä vinkkasinkin keväällä :) Pari näistä uusista hiustuotteista sain juuri testiin, joten saa nähdä miten niiden kanssa käy, kun mun hiuslaatu on niin haastava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Itselläni on myös vähän ei-niin-mahtavia kokemuksia joistain luonnonkosmetiikan shampoista, mutta esim. Aubreyn Honeysuckle-jotain hoitoaine on ollut ehkä parhaimpia ikinä käyttämiäni. Toivottavasti muutkin uudet Chia-jutut toimisivat, täytyypä seurailla. ;)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^