Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Everyday Minerals-eyelinerit | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Everyday Minerals-eyelinerit

Jauhemainen silmänrajausväri ei välttämättä kuulosta kaikista helpoimmalta tavalta korostaa silmiään, tai ainakaan kaikista nopeimmalta. Muutaman päivän ajan Everyday Mineralsin Blue Velvet ja Purple Rain-eyelinereiden kanssa leikkineenä uskallan kuitenkin sanoa, että tuotteet ovat sekä helppokäyttöisiä, pigmenttisiä että edullisia!

Postaus päivitetty 2019. *mainoslinkki

everyday minerals eyeliner

Everyday Minerals eyelinerit


Näiden mineraalirajausten kanssa ideana on kopauttaa pieni määrä puuterimaista väriä kannelle ja ottaa kostealla rajaussiveltimellä siitä väriä. Sopivan sekoitussuhteen löytäminen oli oikeastaan hyvin helppoa, ja siveltimenkään ei kannata olla kovin märkä, vaan sen verran kostea, että mineraalit saa sekoitettua veden kanssa. 

Tässäkin asiassa varmaan kokeilemalla selviää se itse kullekin paras tapa sekoittaa väriä. Everyday Mineralsin purkeissa on kolme pientä reikää värin varistamiselle ulos purkeista, ja toisin kuin minä, ei kannata repäistä niiden päällä olevaa tarraa kerralla irti.Rajausvärin käyttö siveltimen kanssa ei ollut sen vaikeampaa kuin esimerkiksi geelirajauksenkaan tekeminen. Toki viivan vetäminen vaatii vakaata kättä, eikä mineraalien sekoittelu ole varmastikaan paras valinta nopealle lähtijälle tai ainakaan liikkuvassa kulkuneuvossa meikkaajalle.

 Siveltimenä olen käyttänyt Lily Lolon viistopäistä rajaussivellintä, jossa on ollut napakka, mutta kapea viistopää. Esimerkiksi Ecotoolsin eyeliner-siveltimeen verrattuna jälki on ollut huomattavasti siistiimpää ohuita rajauksia tehdessä. Lily Lolon siveltimen toisessa päässä on myös vaahtomuovimainen/kumimainen häivytysosio, ja siveltimellä on myös sopivasti pituutta tarpeeksi napakan otteen saamiseksi. (Ko. siveltimenhän voi hankkia itselleen esim. Biodellysta* )
Mineraalirajauksen lopputulos ei ollut tavallista mitenkään sotkuisempi, vaan jälki oli tavan rajauskynään verrattavissa oleva, ja huolellisesti sekoitettuna myös hyvin pigmenttinen.Väriä saa varmasti myös häivytettyä jos niikseen tulee.

Valitsemani sininen ja violetti eivät ole mitään neonvärejä, vaan ihan "arkiseenkin" meikkiin hyvin sopivia. Sävyt tuovat vaihtelua tavalliseen mustaan ja ruskeaan, mutta eivät poistaneet haaveilujani vielä vähän kirkkaammista rajausväreistä (tai -kynistä). Silmäkuvissa rajaukset on tehty violetilla Purple Rainilla, josta sininen Blue Velvet ei mielestäni paljoa eronnut (paitsi siten, että se sopi paremmin silmieni sävyyn).


Mineraalipohjaisten jauhevärien plussana on ehdottomasti myös se, että ne kestävät tällä käyttötahdilla naurettavan pitkään. Yhteen dippaukseen väriä tarvitsee todella vähän, ja parin gramman purkki varmasti säilyykin pienen ikuisuuden. Näitähän voi hyödyntää myös luomiväreinä, jos silmien rajaus alkaa kyllästyttää. ;)

Niin ikään ainesosalista on niin lyhyt mitä silmänrajaustuotteella voi käytännössä olla: mineraalia micaa sekä "may contain" - väripigmenttejä. Eli nämä saattaisivat hyvinkin olla varteenotettava vaihtoehto niille, joilla on taipumusta herkistyä syystä tai toisesta tavallisille rajauskynille.

Mistä ostaa Everyday Mineralsia? 

Laajan valikoiman tuotteita löydät esim maahantuojan *House of Organicin verkkokaupasta.

Entä onko sinulla kokemuksia Everyday Mineralsista - tai vastaavanlaisista rajausväreistä? :) 

 

Kommentit

  1. Irtoluomivärejä olen käyttänyt samaan tapaan, tummat sävyt ainakin sopivat siihen hyvin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mineraaleissa on kyllä se hyvä puoli, että niitä voi vaihdella noin päikseen. :) Harmi että useimmissa mun luomiväreissä on vähän shimmeriä, joka ei ole niin kiva ominaisuus rajausvärille.

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^