Everyday Minerals-eyelinerit

Jauhemainen silmänrajausväri ei välttämättä kuulosta kaikista helpoimmalta tavalta korostaa silmiään, tai ainakaan kaikista nopeimmalta. Muutaman päivän ajan Everyday Mineralsin Blue Velvet ja Purple Rain-eyelinereiden kanssa leikkineenä uskallan kuitenkin varovasti näyttää vihreää valoa myös näille kiinnostaville mutta oudohkon konseptin tuotteille.Näiden mineraalirajausten kanssa ideana on kopauttaa pieni määrä puuterimaista väriä kannelle ja ottaa kostealla rajaussiveltimellä siitä väriä. Sopivan sekoitussuhteen löytäminen oli oikeastaan hyvin helppoa, ja siveltimenkään ei kannata olla kovin märkä, vaan sen verran kostea, että mineraalit saa sekoitettua veden kanssa. Tässäkin asiassa varmaan kokeilemalla selviää se itse kullekin paras tapa sekoittaa väriä. Everyday Mineralsin purkeissa on kolme pientä reikää värin varistamiselle ulos purkeista, ja toisin kuin minä, ei kannata repäistä niiden päällä olevaa tarraa kerralla irti. Kuten kuvista näkyy, pienet puuterihiukkaset tuppaavat lähteä huolettomassa käsittelyssä koristamaan ympäristöään kovin helposti...Rajausvärin käyttö siveltimen kanssa ei ollut sen vaikeampaa kuin esimerkiksi geelirajauksenkaan tekeminen. Toki viivan vetäminen vaatii vakaata kättä, eikä mineraalien sekoittelu ole varmastikaan paras valinta nopealle lähtijälle tai ainakaan liikkuvassa kulkuneuvossa meikkaajalle. Siveltimenä olen käyttänyt Lily Lolon viistopäistä rajaussivellintä, jossa on ollut napakka, mutta kapea viistopää. Esimerkiksi Ecotoolsin eyeliner-siveltimeen verrattuna jälki on ollut huomattavasti siistiimpää ohuita rajauksia tehdessä. Lily Lolon siveltimen toisessa päässä on myös vaahtomuovimainen/kumimainen häivytysosio, ja siveltimellä on myös sopivasti pituutta tarpeeksi napakan otteen saamiseksi. (Ko. siveltimenhän voi hankkia itselleen esim. Biodellysta* )
Mineraalirajauksen lopputulos ei ollut tavallista mitenkään sotkuisempi, vaan jälki oli tavan rajauskynään verrattavissa oleva, ja huolellisesti sekoitettuna myös hyvin pigmenttinen.Väriä saa varmasti myös häivytettyä jos niikseen tulee. Valitsemani sininen ja violetti eivät ole mitään neonvärejä, vaan ihan "arkiseenkin" meikkiin hyvin sopivia. Sävyt tuovat vaihtelua tavalliseen mustaan ja ruskeaan, mutta eivät poistaneet haaveilujani vielä vähän kirkkaammista rajausväreistä (tai -kynistä). Silmäkuvissa rajaukset on tehty violetilla Purple Rainilla, josta sininen Blue Velvet ei mielestäni paljoa eronnut (paitsi siten, että se sopi paremmin silmieni sävyyn). Käytetty ripsiväri on muuten viimeisiään vetelevä Milanin Distinct Lash.


Mineraalipohjaisten jauhevärien plussana on ehdottomasti myös se, että ne kestävät tällä käyttötahdilla naurettavan pitkään. Yhteen dippaukseen väriä tarvitsee todella vähän, ja parin gramman purkki varmasti säilyykin pienen ikuisuuden. Näitähän voi hyödyntää myös luomiväreinä, jos silmien rajaus alkaa kyllästyttää. ;) Niin ikään ainesosalista on niin lyhyt mitä silmänrajaustuotteella voi käytännössä olla: mineraalia micaa sekä "may contain" - väripigmenttejä. Eli nämä saattaisivat hyvinkin olla varteenotettava vaihtoehto niille, joilla on taipumusta herkistyä syystä tai toisesta tavallisille rajauskynille.

Kaikki Everyday Mineralsin tuotteet ovat vegaanisia ja merkillä on Leaping Bunny-sertifikaatti. Tuotteet tilasin merkin omasta nettikaupasta, ja pakettia odottelin jopa kolmisen viikkoa. Näitä mineraaleja ei ole tosin hinnalla pilattu, joskin tullimaksurajat (tai alv-rajat) rajoittavat EU:n ulkopuolisia tilauksia. Edit: sarjan tuotteita saa nykyään suoraan Suomesta Everyday Mineralsin  nettikaupasta!

Entä onko sinulla kokemuksia Everyday Mineralsista - tai vastaavanlaisista rajausväreistä? :) 

Edit: linkkejä korjattu. *Sisältää affiliate-linkkejä. 
Edit 2017: EDM on sittemmin jättäytynyt pois Leaping Bunny-sertifikaatista, eläinkokeettomuuden vakuutena on yrityksen oma lupaus ja Petan sertifikaatti.
 

2 kommenttia

  1. Irtoluomivärejä olen käyttänyt samaan tapaan, tummat sävyt ainakin sopivat siihen hyvin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mineraaleissa on kyllä se hyvä puoli, että niitä voi vaihdella noin päikseen. :) Harmi että useimmissa mun luomiväreissä on vähän shimmeriä, joka ei ole niin kiva ominaisuus rajausvärille.

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^