Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Giovanni Powder Power- kuivashampoo | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Giovanni Powder Power- kuivashampoo

Kuivashampoon kätevyyden huomaan viimeistään silloin kun tätä hiusten "huijauspesijää" ei kaapeistani löydy. En pese hiuksiani joka päivä, ja pesuväliä pidentäessä hiusten rasvaisuutta imevä puuterimainen kuivashampoo onkin ollut kätevä kaveri. Viime aikoina olen käyttänyt melkoisia diy- sotkotuksia rasvoittuvien hiusten apuna, esimerkiksi olen kokeillut hieroa hiuksiini maissijauhoa ja talkitonta vauvoille tarkoitettua talkkia, jotka ovat olleet ihan hyviä hiusten lähmäisyyden poistossa. Kuitenkin näiden jauhojen kanssa pelaaminen on vaatinut tavallista enemmän tarkkuutta ja valkoisen jauhon pesemistä pois vaatteista ja Tangle Teezeristä, joten turhamaisuuttani hankin uuden ja  varsinaisesti hiuksille suunnatun seoksen. Giovannin hiustuotteita olen tainnut kehuskella täällä aiemminkin, ja halusinkin kokeilla myös merkin kuivashampoon tehoja.


Giovannin Powder Power-kuivashampoo lupaa "raikastaa" hiuksia (ilmeisesti juuri imemällä rasvaa hiuksista) ja lisätä niihin myös volyymia. En käytä oikeastaan muita hiusmuotoilutuotteita kuin satunnaisesti hiuslakkaa ja olen laiska kampausten tekijä, ja suhtauduinkin tuohon volymisointi-lupaukseen melko välinpitämättömästi. Hiukseni ovat myös melko paksut, joten varsinaisesti en niihin ekstraboostia tarvitsekaan. En olekaan havainnut erityistä muutosta hiusten volyymin asteessa, mutta toisaalta olen pitänyt niitä lähinnä ponnarilla kuivashampoota testaillessani. 

Mutta puuterivoima on ollut kuitenkin oikein kelpo huijaamaan hiukset taas pestyn näköiseksi, eli toiveeni tämän suhteen kyllä täyttyivät. Muun muassa maissitärkkelystä, kaurajauhoa ja kaoliinia sisältävä hienojakoinen puuteri imeekin tönkköisyyttä pois hiuksista, ja etenkin hiustenpesuiltaa edeltävänä päivänä kombo onkin oikein kätevä. Tuote sisältää myös hiusten vahvistamiseen suunnattua panthenolia ja hiuspohjaa elvyttäviä ginsengiä ja greippi-uutetta. Puuterin tuoksu on hyvin mieto, ja nuuskuttelemalla siitä erottaa miedon sitruksen. Pidän myös siitä että solakka 50 gramman purkki on sopivan pieni pakata laukkuun mukaan (harkitsin myös Paul Mitchellin kuivashampoon hankkimista, mutta purkki oli mielestäni järkyttävän iso). Tavaran ravistaminen ulos purkista oli aluksi haastavaa, ja pienestä nokasta jauhoa tulee kerralla melko vähän, mutta eipähän tule ainakaan jauhokatastrofia kylppäriin... Olen tuputellut jauhetta ensin kädelle, siitä hiuspohjaan ja harjannut hiukset läpi jauheen tasoittamiseksi. Purkin sisältö saakin pisteitä siitä, että se ei varise takaisin hiusharjaan tai vaatteille, eikä sitä erota omien hiusten seasta läpiharjauksen jälkeen. Ehkä tässä on mietitty tarkemmin ainesten suhteita, tai sitten en osaa käyttää oikeaoppisesti omatekoisia jauhoseoksia...

Tilasin purkin Vitacostista, jossa on aika paljon samankaltaista tavaraa kuin Iherbissä. Puteli maksoi noin 6 dollaria, eli kyseessä on jälleen pihistelijän kategoriaan sopiva tuote.

Kommentit

 1. Mä en ole Vitacostista vielä tilannut mitään, vaikka moni sanookin, että joidenkin tuotteiden hinnat ovat siellä paljon halvemmat kuin iHerbissä. Giovannilta löytyy hyviä hiustuotteita, etenkin Nutrafix Hair Reconstructor on suosikkini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Giovanni on kyllä suosikkisarjojani hiustuotteista, en muista oliko juuri tuo Nutrafix jota käytin aikoinaan myös. :) Vitacostin postikulut tosin taitavat olla aina kiinteät (n.8 dollaria?), mutta sieltä myös löytyy asioita, joita ei ole edes Iherbin valikoimissa...!

   Poista
 2. En ole kokeillut Giovannilta kuin Perfectly Platinum hoitoainetta, mutta pidin siitä sen verran paljon, että haluan tutustua merkkiin paremminkin. Eläinkokeeton luottokuivashampoo on vielä löytämättä, joten voisin kokeilla tätä :)

  Itse en pitänyt Paul Mitchellin kuivashampoosta, vaikka merkki muuten on ylivoimainen suosikkini hiustenhoidossa ja muotoilussa. Omasta mielestäni kuivashampoo ei ollut mitenkään ihmeellistä siihen nähden, miten hintavaa se on :/ Monilla edullisemmilla kuivashampoilla saa paljon puhtaampaa jälkeä. Oma hiuspohjani tosin rasvoittuu supernopeasti, joten voi olla, että Paul Mitchell toimii jollakin toisella paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemuksia tuosta PM:n kuivashampoosta- se kyllä on myös todella hintava, ja yleensä hankinkin harvat Paul Mitchellini alelaareista. Ei ehkä sitten mullekaan toimisi tuo PM, sillä hiuspohjani tuppaa myös rasvoittumaan nopeasti.

   Poista
 3. Ovatko Giovannin kaikki tuotteet nykyään vegaanisia? Miksiköhän niitä ei löydy Vitacostista vegan-hakukriteerillä vaikka valikoimassa on Helunassakin myynnissä olevia tuotteita? Erikoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin Giovannin sivuilta tiedon FAQ-osiosta vegaanisista tuotteista. Ihan kaikki ei ole, mutta suurin osa: http://www.giovannicosmetics.com/faq.asp. Vitacostin (ja Iherbin) suodattimet toimivat aika kehnosti tuollaisissa tapauksissa, enemmän löytyy tuloksia usein kun jättää suodattamatta ja etsii itse. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^