Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Jane Iredale PureMoist-huulipuna | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Jane Iredale PureMoist-huulipuna

Vaikka pidän huulipunien suhteen vähän hassuna sen miettimistä, ovatko jotkin sävyt nyt sopivia värimaailmaltaan enemmän kevääseen vai syksyyn tai päivään vai iltaan, olen kuitenkin huomannut  syyskuun edetessä viehättyväni enemmän tummemmista - ja juuri niistä syksyisistä sävyistä. Tämä on näkynyt myös "asusteina" toimivissa huulipunavalinnoissani, joista viime aikoina olen ihastellut erityisesti erästä Annettea. 

Tuote on saatu testiin. Päivitetty 2019.

Jane Iredale huulipuna Pure MoistJane Iredalen Pure Moist-huulipuna lupaa nimensäkin mukaisesti olla kosteuttava huulipuna hoitavilla ominaisuuksilla. Huulipunaan on ympätty ainesosiksi muun muassa pehmentävää moringaöljyä, ja kosteutuksen virkaa hoitavat erityisesti appelsiinin kuorivaha, avokado -ja auringonkukkaöljyt. Lisäksi tuotekuvaus kertoo A -ja C-vitamiinien toimivan suojaavina antioksidantteina, ja tuoksun sanotaan tulevan granaattiomenasta ja karhunvatukasta. Eli ainesosat liukuvat hyvinkin luonnollisten puolelle, vaikka varsinaisia ekosertifikaatteja sarjalla ei olekaan.

Käyttämäni Annette-sävy (kaikki PureMoistit on nimetty naisten nimien mukaan :)) on tuoteinfon mukaan kermainen ja mattaisa, punaisten rypäleiden sävyinen. Mielestäni sävykuvaus osuu kerrankin hyvin nappiin, ja vahva luumunpunainen, ehkä hieman enemmän kylmiin sävyihin taittava väri onkin hyvin kaunis. Juuri sellainen syyssävy, joka tuo mieleen romantisoidut viininpunaiset illat ja värikkäät jalkojen alla rapisevat puista pudonneet lehdet! Ensialkuun epäilin värin olevan liian tumma makuuni, sillä hylsyssä väri näytti asteen tummemalta kuin huulilla. Sävyn sanotaan myös olevan tosiaan mattainen, mutta erotin myös tarkalla silmällä katsottuna siitä hyvin pientä shimmeriä.Pidän huulipunassa sävyn ohella etenkin sirosta hylsystä ja kapeasta puna-osiosta, jolla levittäminen onnistuu helposti ilman sivellintäkin. Olen melko myöhäisherännäinen huulipunien käytön suhteen, ja ehkäpä siitä johtuen koen yleensä varmemmaksi levittää niitä siveltimen avulla. Kapeahkoa PureMoistia olen saanut kuitenkin levitettyä ilman "hups!" -havaintoja peiliin katsoessa. ;)

Huulipunan tuoksu on myös miellyttävä, hentoisen marjainen. Yksi syy miksi huulipunien käyttö on jäänyt vähemmälle on nimenomaan usein niille tuttu "vahamainen" tympeä tuoksu, joka PureMoistista loistaa kuitenkin poissaolollaan. Tuoksu muistuttaa pikemminkin jotain hedelmäisempää huulirasvaa, jota olen aikoinaan käyttänyt.

Vaikka Annettessa pigmenttiä riittää, se ei kestä täydellisesti huulilla montaa tuntia sävyä lisäilemättä, joskin huulipunapäivinä yleensäkin varaudun katsomaan peiliin useammin, ja varaamaan minuutin punan korjaamiselle. Tämä ei myöskään ole ollut mikään huulirasvamainen kosteuttaja, vaan puna on vaatinut ehdottomasti huulirasvan alleen, kuten yleensä muutkin yhtään mattaisammat huulipunat. Koostumus ei ole ollut mitenkään kuivattavakaan, mutta todella kuiville huulille siveltynä PureMoist jättää helposti kuivia kohtia korostavan jäljen (kuten varmaan kaikki muutkin punat...?), joten siistin lopputuloksen suhteen huulten kuorinta ja kosteutus ovat tämänkin huulipunan olennaisia liittolaisia.Kaikki  Jane Iredalen PureMoist-huulipunat ovat vegaanisia, ja sävyvalikoima on hyvin runsas, ainakin vegaanisten huulipunien valikoimaksi. 

Jane Iredalella on runsaasti jälleenmyyjiä ympäri maan. Onkin hienoa, että eettisempiä kosmetiikkaostoksia voi tehdä myös usean pienyrittäjän tiloissa ympäri Suomea! Tuotteen suositushinta on noin 35 euroa, joka on mielestäni melko perushinta Jane Iredalen kaltaisille laatuun, hoitaviin ainesosiin ja pakkaustenkin tyylikkääseen ulkonäköön panostavalle "selektiivisemmälle" merkille.

Joko syksy on hiipinyt sinunkin värivalikoimaasi? :)


Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^