Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

SpaRitual - kynsien hoitotuotteita | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

SpaRitual - kynsien hoitotuotteita

Vegaanille sopivia kynsilakkoja alkaa olla saatavilla hiljalleen enenevissä määrin, mutta lakkailuun muutoin melko olennaisesti liittyviä tuotteita, kuten poistoainetta, ei ihan joka marketissa tule vastaan. Olen erityisesti tykästynyt hoitolasarjan SpaRitualin kynsituotteisiin, joista hyväksi havaitun kynsilakanpoistajan lisäksi tutustuin äskettäin myös pariin muuhun hoitotuotteeseen.


Edit 2019: SpaRitualin tuotteita ei myydä enää Suomessa. Katso päivitetty lista vegaanisista kynsilakoista: vegaaniset kynsilakat listattuna!


Melkein harmittaa että olen ollut pitkään autuaan tietämätön siitä, että SpaRitualilla on olemassa kynsilakan ohentaja (tai että ylipäänsä tuotteesta on olemassa eläinystävällisempi versio). Kynsilakan ohentajahan toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan niin, että se liuottaa paksuuntuneita lakkoja jälleen käyttökelpoisiksi. Laatikossani onkin pyörinyt muutamia lakkoja jotka ovat tönkkööntyneet todella paksuiksi, ja onkin mahtavaa että saan otettua näitä takaisin käyttöön. Ilmeisesti myös kynsilakanpoistoaineella voi kokeilla ohentaa lakkoja, mutta se taitaa myös heikentää lakkojen pysymistä kynnellä (kenelläkään tarkempaa tietoa aiheesta? :) ).

Kokeilin ensialkuun elvyttää jo poistuneen SpaRitualin joulukokoelman minilakkoja ja niin ikään jouluista Sowing Seeds of Love-punaista (joka on myös oikeastaan kokoelmani ainoa "klassinen punainen"..!).  Minilakat osoittivat elpymisen merkkejä vasta parin tipan jälkeen, mutta punainen vetreytyi jo yhdellä pisaralla. En huomannut mitään erityisiä muutoksia värin "ohenemisen" suhteen, mutta toisaalta en olekaan ko. lakkoja yli vuoteen käyttänytkään, joten muistikuvani näiden koostumuksista eivät myöskään ole kovin selkeät. 60 ml:n purkki maksoi 8,5 €, joka on mielestäni hyvin kohtuullinen hinta, sillä pari tippaa kerralla käytettäessä puteli tuskin aivan heti tyhjenee.  

 
Leaping Bunny-sertifoidut ja etenkin tehokkaat vegaaniset kynsilakanpoistoaineet tuntuvat  niin ikään piilottelevan järkälemäisen kiven alla, mutta onneksi tieni löysi jälleen SpaRitualin kynsilakanpoistoaineen pariin. Vaikka SpaRitual painottaa kynsilakoissaan vähämyrkyllisyyttä, ei tämä poistoaine ole mikään hinkkailua ja hankailua vaativa hippivesi, vaan suit sait tavan kynsilakat poistava putsaaja. Tämä ei sinänsä yllätä kun kurkkaa ainesosiin, joissa ensimmäisenä on listattu vanha tuttu asetoni. ;)

Poistoaineen sanotaan myös hoitavan ja vahvistavan kynttä sokerijohdannaisten ja mandariinin eteerisen öljyn avulla. Itse en tosin miellä kynsilakanpoistajia tärkeimmiksi kynsiä varsinaisesti hoitaviksi asioiksi, enkä osaa sanoa juuta tai jaata näistä hoito-ominaisuuksista. Ja toki kynsiöljyt ja kynsinauhojen rasvaaminen ovat enemmän avainasemassa kynsien vahvistuksessa kosmetiikan avulla. 

Mainittakoon vielä että SpaRitualin kynsilakanpoistaja ei haise läheskään niin ätäkälle kuin ns. tavalliset asetoniputsarit, eikä tuoksussa ole ollut päänsärkymäisiä vivahteita. Noin kahdeksan euron hinta on mielestäni myös hyvinkin kohdillaan.  Tehokkuuden ansiosta kerralla ei tarvitse lotrata puolikasta purkillista, ja onhan kyseessä myös ammattilaiskäyttöön suunnattu tuote. Tilasin yllämainitut tuotteet Katriina's Spa-verkkokaupan kautta, josta sain myös näytekokoiset purkit SpaRitualin body butterista ja sokerikuorinnasta (kuvat näistä pikkupurkeista eivät ole ehkä hirveän edustavia, koska tuotteet olivat tosiaan pakattu testeripurkkeihin).

Valkosisältöinen purkki allaolevassa kuvassa oleva on vartalovoita, eli tarkemmin Chinese Jasmine-voidetta. Aromaattinen jasmiininen tuoksukombinaatio oli minulle uusi, mutta kuitenkin sellainen, jota olen palannut nuuhkimaan uudelleen. Voi oli myös hyvin tuhtia ja kosteuttavaa, ja ainesosissa olikin muiden muassa sheavoita, jojobaa, aloe veraa ja oliiviöljyä. Täyden purkin hinta (esim. Katriina's Spassa 48 €) on valitettavasti omalle lompakolleni melkoinen summa vartalovoista, mutta  voisin kuvitella että hoitoloissa tätä käytettäisiin osana SpaRitual-hoitoja, jolloin tuoksuineen tämä olisi hyvinkin hemmotteleva luksus-kokemus. SpaRitual-jälleenmyyjä-kosmetologejahan näkee esim. täältä, mutta googlettamalla löysin niitä vielä lisää.

Sokerikuorinta-näytekoko oli niin ikään Chinese Jasmine-tuoksusarjaa, ja tuoksu oli vartalovoita hieman makeampi. Kuorinta on suunnattu ilmeisesti koko vartalolle, mutta kokeilin tätä myös käsien kuorintaan,  ja lopputuloksena olivatkin paljon pehmeämmät ja paremman tuoksuiset kätöset. Täysikokoista purkkia tulen tuskin hankkimaan kotiin korkean hinnan vuoksi, mutta kuten vartalovoinkin suhteen, osana hoitolan käsihoitoa makeahkon tuoksuinen kuorinta onkin varmasti myös nappivalinta. Sainkin pienoisen koti-spa-hetken näiden pikkupurkkien avulla! :)
Kommentit

  1. Äsh, totta kai tuossa on se asetoni. En voi käyttää asetonipitoisia kynsilakanpoistoaineita. Mulle on melkein se ja sama mitä kynsilakanpoistoainetta ostan, kunhan se on asetoniton, ja niissä voisinkin vaihtaa pysyvästi vegaanisiin tuotteisiin jos vain sopiva löytyisi. :/ Hinnallakaan ei ole väliä, kun käytän viime vuosien tilastojen valossa noin yhden pullon vuodessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, onpa harmi, asetonia kun on varmasti niin monessa poistoaineessa. Body Shopin se uudehko lakanpoistoaine on muuten asetoniton, se on toiminut mulla ihan ok :sti ja olen saanut sillä myös glitterilakkoja irti (hitaammin toki :D), ehkä se saattaisi sopia? Toki se ei ole ollut ihan niin nopea kuin tuo SpaRitualin poistaja, mutta monta kuukautta pärjäilin Body Shopin poistoaineella.

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^