Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Urtekram Ruusu-hiusspray hiuksiin jätettävä hoitoaine | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Urtekram Ruusu-hiusspray hiuksiin jätettävä hoitoaine

Urtekramin hiustuotteet eivät ole olleet yleensä suuria suosikkejani, mutta uteliaisuuteni voitti uusien merkin hiussuihkeiden valikoiman suhteen. Tämän "luonnonkosmetiikan Pirkan" shampoot ovat olleet käytössäni vaihtelevia, mutta koska esim. Nordic Birch- hoitoaine oli oikein mainio, mietin että ehkäpä myös suihkepullossa olevat hiuksiin jätettävät hoitoaineet voisivat toimia.

Urtekramin ruusu-hiuksiin jätettävä hoitoaine onkin oiken hyvä, kepeä ja edullinen luonnonkosmetiikan hoitoaine.

Postaus päivitetty 2019. *mainoslinkki
urtekram hiuksiin jatettava hoitoaine


Bongasin marketin hyllyltä sekä Ruususarjan että Aloe Vera-hiussprayt. Aloen mainittiin olevan uudistava ja korjaavan hiusta esim. lämpökäsittelyn aiheuttamien vaurioiden jäljiltä, ja ruusuversio oli puolestaan nimetty jälleen hemmottelevaksi. Vaikka Aloe kuulosti ehkä himpun tehokkaammalta, valitsin ruusuisen version, sillä ainakin tuoksu olisi kohdillaan jos tuote ei muuten nappaisi. 

Hempeän punaisessa pullossa oleva Rose Spray Conditioner lupaa ylläpitää hiusten kosteutta ja estää niiden kuivumista. Putelin info kertoo hiusten selvittämisen ja läpiharjaamisen onnistuvan paremmin ruususuihkeen avulla, ja tämä olikin pääasiallinen syy miksi hankin suihkeen. Tuotteen ei siis luvattu tekevän hiuksista radikaalisti uudenlaisia, eikä tämä minua haitannut, sillä etsinkin peruskäyttöön tulevaa selvityssuihketta. Käytin juuri loppuun Paul Mitchellin Awapuhi Moisture Mist-suihkehoitoaineen, joka olisi voinut olla lupauksiinsa (ja hintaansa!) nähden tehokkaampi - tuote toimi lähinnä erinomaisena selvityssuihkeena, mutta hiukseni eivät siitä erityisesti syväkosteutuneet. Urtekramin ruusuinen spray onkin hoitanut tehtävänsä vastapestyjen hiusten selvityssuihkeena oikein kelvollisesti. Pumppuosa on hieman jäykkä ja suihkauksesta ei tule järin paljon ainetta kerralla, mutta nämä nyt eivät ole mitään maailmaa kaatavia huomiota. :) Hoitoaine on tutun ruusuntuoksuinen, eli periaatteessa tätä voi ajatella myös hemmottelevana - jos pitää Urtekramin ruusutuoksuista, tämä on kuin "hiusparfyymia". ;)  Infon mukaan sprayta voi suihkutella sekä kuiviin että märkiin haiveniin, ja pulloa pitää ravistaa (!) ennen käyttöä. Lähempää tarkastellessa pohjalle näyttääkin kerääntyvän vaaleampaa nestettä enemmän, joten ravistamisesta ei ehkä kannata lintsailla.  

Hiukseni ovat sen verran taipuvaisia kuivuuteen, että käytän lisäksi poispestävää hoitoainetta, enkä luottaisi kosteutustehtävää vain tälle ruusupullolle. Kevyeltä selvityssuihkeelta odotankin vain hiusten harjaamisen helpotusta ja katkeilemisten vähentämistä, ja noin 4,5 € maksanut spray onkin ollut paljon kätevämpi valinta kuin Paul Mitchellin versio. Koska tuote on ekosertifoitu (Urtekramille pisteet kattavista sertifikaateista!) ja vailla vahvoja säilöntäaineita, suihkeen säilymisajaksi avaamisen jälkeen on merkattu melko lyhyt 6 kk - en noudata näitä aikoja orjallisesti, mutta putelin käyttäminen tuossa ajassa voi tehdä tiukkaa. Tai sitten ei, jos innostun suihkimaan tätä myös kuiviin hiuksiin... Urtekramilta on näköjän ilmestynyt hiusspray-asioiden lisäksi ainakin sheavoi-vartalobalmeja, esim. tällainen - jos sinulla on kokemuksia varsinkin näistä uusista Urtekramin kosmetiikkapurkeista, kuulisin niistä mieluusti! :)

Urtekramin tuotteita myy nettikaupoista esimerkiksi *Hyvinvoinnin Tavaratalo.
 

Kommentit

 1. Kiitos vinkistä, pitääpä tututua Urtekram uutuuksiin :)

  VastaaPoista
 2. Jes, kiitti, en tiennytkään, että Urtekram oli tuonnut uusia tuotteita markkinoille! Mä oon ihan tykännyt niiden tuotteista, tosiaan shampoot ja hoitoaineet eivät nyt ole olleet ehkä parhaimistoa, mutta koivukäsivoiteesta olen tykännyt.

  Melkein harmittaa, että mulla on lyhyt tukka, niin ei ole kovin suurta iloa ostaa tätä tuotetta, vaikka mieli tekis! :D Ehkä pitää ostaa tätä kumppanille ja suihkuttaa sitä sen kuontalolle. Tai niin kuin kirjoitit, suihkuttaa tota "hiusparfyymiksi". ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urtekram on minullekin "tuttu ja turvallinen" merkki, paitsi shampoiden osalta. Voisikohan tämä toimia sitten myös vain kevyenä hoitoaineena hiuksille, jos ei ole selvityksen tarvetta?:)

   Poista
  2. Mietin vähän samaa. :) Tää on taas vähän osastolla: "Tahdon, vaikken tarvitse": :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^