Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

ZAO-huulipuna Nude Rose | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

ZAO-huulipuna Nude Rose

Kuten viime viikolla mainitsin ZAOn silmämeikkipostauksessa, testissäni on ollut myös pari muuta tämän jännittävän luonnonkosmetiikkamerkin bambuun pakattua tuotetta. Viime päivinä olenkin sipaissut huulilleni ZAOn Nude Rose 469-huulipunaa, joka on tuonut sopivasti väriä arkimeikkiin, kuitenkaan olematta liian räiskyvä. Eli toisin sanoen se on ollut juuri sellainen luottopuna, jolle löytyy aina käyttöä.


Tuote on saatu testiin maahantuojalta.

Nimensä mukaisesti tämä huulipuna on mielestäni hyvinkin Nude Rose - eli ei ihan sellainen perinteinen "väritön" nude, vaan enemmänkin huulten omaa sävyä korostava tyylikkään hillitty punainen. Tällaisten jokapäiväiseen käyttöön sopivien punien löytäminen ei ole aina niin sanottua, ja olenkin tykännyt Nude Rosen monikäyttöisyydestä. Huulipunan pinta on melko mattaisa ja hyvin pigmenttinen yhdellä-kahdella kerroksella, eikä tästä ole jäänyt mattapunille usein tyypillistä kuivattavaa tunnetta huulille. 

Hienoon kangaspussukkaan pakattu (!) puna levittyy ja pysyy tasaisesti,  eikä korosta huulten mahdollisesti kuivahtavia kohtia (eli toimii kuten hyvän huulipunan pitääkin). Olen pystynyt myös levittämään nuderuusua suoraan hylsystä, joskin siveltimellä levittäminen on ollut asteen mukavampaa, sillä pinta on hyvin "luistava" eikä lainkaan tahmea. Varmasti myös sävyyn mätsäävä huultenrajauskynä saattaisi tehdä tämän käytöstä himpun verran helpompaa, sillä väriä saattaa tulla levitettyä epähuomiossa jopa liiankin huolimattomasti... Puna on kuitenkin pysynyt huulillani hyvin aina lounasaikaan saakka (jolloin toki luonnollisesti huulipunaa täytyykin korjailla). Olen myös ollut mielissäni neutraalista tuoksusta ja pakkelittoman tuntuisesta lopputuloksesta, vaikka kyseessä ei olekaan mikään huulten kevytsävyte.  ZAOn huulipunan tuoksu tuo etäisesti mieleen ehkä Couleur Caramelin huulipunien neutraalin mutta silti markettikosmetiikasta eroavan "luonnonkosmetiikkamaisen" tuoksun (jep, näiden tuoksujen kuvailu ei ole vahvin puoleni...!).ZAOn tämänhetkisen valikoiman huulipunat ovat kaikki vegaanille sopivia. Sävyt ovat luonnonkosmetiikkamerkille melko tyypillisiä, "maanläheisiä" mutta vivahteita näkyy löytyvän kuitenkin pinkistä tummemman ruskeaan, ja kiiltävämmästä mattaan. Ja kyllä, näihin on saatavilla myös täyttöpakkauksia! Valmistajan kansainvälisiltä sivuilta ainesosalistassa esille oli nostettu erityisesti granaattiomenauute/voi, kaakaovoi sekä risiiniöljy kosteuttavina ainesosina. Ainakin kaakaovoi on tullut huomattua hyvin kosteuttavaksi ainesosaksi, ja kuulostakin ihan järkeenkäypältä, että edellämainittu cocktail ei ole se aivan kuivattavin sekoitus.

ZAOn huulipunat maksavat esim. maahantuojan verkkokaupassa 19,80 €, eli ne ovat luonnonkosmetiikan huulipuniksi hyvinkin normaalihintaisia. Ja lisäksi vegaanisia huulipunia ei missään nimessä ole tällä hetkellä liikaa Suomen leveyksillä saatavilla! Ontuvahkon aasinsillan kautta vielä kerrottakoon, että ZAOn jälleenmyyjien listaa tarkastellessa leveyspiirit ovat hyvinkin Helsingin ulkopuolisillekin suotuisia. :) Tällä hetkellä testissäni on myös ZAOn mineraalipuuteri, josta on niin ikään tarkoitus näpytellä tarkempaa arviota "testijakson" jälkeen.

Kommentit

  1. Hauskaa, minä kirjoitin reilu viikko sitten tuosta täsmälleen samasta tuotteesta. Ja oma huomioni oli juuri tuo, että tämä on periaatteessa tosi nude huulipuna, koska on niin lähellä huulten omaa sävyä. Tämä on kyllä yämän hetken lempparini, aivan paras puna syksyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kylläpäs sattui sopivasta mätsäämään huomiot...! :) Nude Rose on kyllä tosi kiva puna, sellainen useaan tilaisuuteen sopiva "turvallinen" väri. :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^