Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

ZAO ripsiväri & eyeliner | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

ZAO ripsiväri & eyeliner

 Tuotteet on saatu blogin kautta testiin.

ZAO on varmasti yksi mielenkiintoisimmista kosmetiikkavalmistajista joihin olen törmännyt, ja olenkin mielenkiinnolla seurannut viime aikoina merkin valikoimaa ja sen kehittymistä. Kyseessä on siis muutaman vuoden ikäinen ranskalainen luonnonkosmetiikkamerkki, joka on viime aikoina kasvattanut melko reippaastikin suosiotaan niin maailmalla kuin myös Suomenkin leveysasteilla. Leaping Bunny-sertifoidulla (eli Animalian kosmetiikkalistan) sarjalla  on luonnonkosmetiikaserteistä Ecocert ja Cosmebio, ja vegaanille sopivat tuotteet on merkattu selkeästi vegaanikukkalogolla sarjan omille nettisivuille.

ZAOn tuotteita käytetään myös ammattilaisten keskuudessa, ja tuotteista on pyritty suunnittelemaan mahdollisimman  luonnollisia, hellävaraisia ja ihoa rasittamattomia ("myrkyttömiä!") - ja pakkauksetkin on suunniteltu poikkeuksellisesti bambusta! Valikoima on rakennettu myös hyvin kattavaksi: repertuaaria löytyy pohjustustuotteista aina silmämeikin kautta kynsilakkoihin (viimeksi mainitut eivät tosin ole ekosertifioituja). Sanomattakin siis lienee selvää, että olin todella innoissani, kun sain maahantuojalta eli Kauneudella-kaupalta merkin tuotteita testiin. 

Ensin kuitenkin sananen ZAOn pakkauksista, jotka ovat todellakin tyylikkäitä ja kauniita. Tiesin toki että ZAOn meikit on pakattu puunväriseen bambuun, mutta vasta käsissäni hypistellessäni pääsin pakkauksia toden teolla ihastelemaan. Sileäpintaisia bambupakkauksia tekee mieli pitää esillä, sillä ne ovat toki kauniita, mutta myös samalla jämäköitä ja sellaisia, joihin en ole aiemmin missään törmännyt. Innovointi ja ekologisuus on viety myös astetta pidemmälle siinä mielessä, että osaan meikkipakkauksista on saatavilla täyttömahdollisuus...! ZAOn herkuista minua kiinnosti toki testata ensin vegaanikosmetiikan harvinaista herkkua, eli ripsiväriä. Merkin valikoimassa on kaksi erilaista ripsaria, ja sain testiin mustan Structuring-version. Todettakoon heti lyhyesti, että tämä kokeilemani ZAOn Structuring Mascara on ollut oikein hyvä vegaaninen ripsiväri,  ja se onkin tehnyt oikeastaan juuri mitä on luvannutkin.

Maskaran levittäminen onnistuu sujuvasti, ilman että mustia sotkuja tarvitsisi korjailla myöhemmin luomilta, eikä massa ole liian märkää. Lupaus volymisoinnista toteutuu myös olemattomien ripsieni kohdalla, jotka ovatkin hieman erotellummat ja erottuvammat parin harjauskerroksen jälkeen. Olen levittänyt maskaraa ensimmäisten harjanvetojen kuivuttua vielä toisen "paksuntavan" kerroksen, eikä lopputulos ole ollut paakkuinen tai epäsiisti. Myöskään pandasilmiä ei ole tarvinnut pelätä, sillä ripsari on kestänyt pitkänkin päivän tarkoituksenmukaisesti juuri ripsillä. Toki Structuring Mascara ei ole vedenkestävä, kuten ei taida olla mikään muukaan luonnonkosmetiikan maskara, sillä tietojeni mukaan vedenkestäväksi tekeviä ainesosia ei luonnonkosmetiikan ripsiväreissä saa käyttää (?). Toisaalta pelkkä vedellä lähtevä maskara säästää myös hermoja ja ripsiä putsausoperaation kanssa - varsinkin väsyneenä arvostan meikkiä, jota ei tarvitse lähteä erikseen hinkkaamaan ja hankaamaan. Räpsyni eivät ole järin pitkät tai tuuheat luonnostaan, ja niiden taivuttaminen saa tämänkin ripsarin näyttämään nätimmältä (kuvissa ripset ovat melko konservatiivisesti taivutetut).

 Maskara ei myöskään lupaa varsinaisesti tehdä ripsistä megaisoja tai -pitkiä, mutta harvoinpa aivan tällaisia lupauksia luonnonkosmetiikassa tehdäänkään. ZAOn maskara on kuitenkin selkeästi parhaimmistoa testaamistani luonnollisista ja vegaanisista ripsiväreistä, ja se on mielestäni oikein sopiva perusripsari arkikäyttöön. Ripsivärin kerrotaan sopivan myös herkkäsilmäisille, ja esim. ainesosista löytyvien akasian ja salvian kerrotaan hoitavan samalla ripsiä. Esimerkiksi maahantuojan nettikaupassa tämä maksaa 19 euroa.

ZAOn nestemäinen eyeliner oli puolestaan hienoinen yllättäjä. En ole muistaakseni aiemmin käyttänyt luonnonkosmetiikan eyelinereita, vaan luottanut enimmäkseen vedekestäviin ja tussimaisiin versioihin.

Mustassa 060-eyelinerissä on joustava pää, joka soveltuu hyvin ohuisiinkin ja klassisiin kissarajauksiin. Tussi -ja luomivärijausten käyttäjältä vaati hetken totutella tällaisen joustavan eyelinerin käyttöön, sillä väriä tulee myös helposti melko paksulti siveltimeen, josta se on toki viisasta sipaista pois ennen rajauksen vetämistä. Yllätyin erityisen positiivisesti kuitenkin värin intensiivisyydestä ja pysyvyydestä! Vaikka tämäkään ei ole teknisesti ottaen vedenkestävä, rajausmaalit ovat kestäneet luomilla oikein hyvin koko päivän ilman hassuja sattumuksia.


Luomeni ovat mielestäni hieman kiiltelevää "sekaihoa", jotka ehdottomasti hyötyvät esimerkiksi silmämeikinpohjustajasta, ja ZAOn lineri on jämähtänyt niihin oikein hyvin paikoilleen. Siinä missä ripsiväri lähti helposti pelkällä vedellä, eyelinerin putsauksen olen kokenut helpommaksi meikinpoistoaineen avustuksella.

Koska sormessani on tällä hetkellä pienoinen rajauskynän käyttöä hankaloittava vamma, tarjoilen vain swatch-kuvia tästä ihmeaineesta. Eyeliner maksaa maahantuojan nettikaupassa 18,5 €, ja merkin hinnat pyörivät käsityskykyni mukaan vieläpä melkoisen kohtuullisissa summissa. ZAOlla on muuten valikoimassaan myös mustan ja ruskean lisäksi hopeinen ja luumunsävyinen eyeliner, ja onkin virkistävää nähdä muitakin kuin perussävyjä vegaanisten rajauskynien joukossa.Sen lisäksi että ZAOa voi hankkia esim. ylle linkaamastani Kauneudella-kaupasta, sitä on eri puolilla Suomea jälleenmyyjillä. Ja voi hyvinkin olla, että ZAO näkyy vielä myöhemminkin blogissani, joten stay tuned, jos sarja jäi yhtään kiinnostamaan! ;)


Kommentit

 1. Kiinnostaa kovasti, jään odottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, jatkoa tosiaan seuraa jahka kerkeän tarttua toimeen. :)

   Poista
 2. mua jäi myös kiinnostamaan paljon tää ZAO. lähtee kyllä kokeiluun!

  VastaaPoista
 3. Kiva lukea ZAOsta! Innolla luen tulevatkin postaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ZAO on kyllä ollut ensivaikutelman perusteella todella kiva! ^_^

   Poista
 4. Mä kokeilin kerran ripsivärin, mutta mulla on niin helposti vuotavat silmät, ettei ripsari pitänyt. Harmi. :( Tulevaisuudessa olen kyllä halukas hankkimaan jotain muita tuotteita Zaolta, ovat sen verran mielenkiintoisia (ja ideologisia!). Hassua, miten useampi blogi on ruvennut yhtä aikaa kirjoittamaan näistä (meidän blogi mukaan lukien). :D Mutta tosi mukava lukea monien ihmisten mielipiteitä tuotteista, sitä kautta sen parhaimman yleiskuvan yleensä saa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettei ripsari pitänyt, mutta sehän onkin toisaalta kovin helposti vedellä pois lähtevä. Ehkä on tapahtumassa ZAO-lumipalloefekti. ;)

   Poista
  2. Niin, se on kyllä hyvä puoli. Huono on se, että mä mieluummin hinkkaan illalla ripsarin irti kuin että saan päivällä bandasilmät.

   Tosiaan, ZAO alkaa levitä. ;)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^