Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Barefaced Beauty Very Berry-huulipuna | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Barefaced Beauty Very Berry-huulipuna

Marjaisaksi nimetty Barefaced Beautyn Very Berry-huulipuna on odottanut luonnospostauksensa viimeistelyään jo hetken verran, joten tällä mehukkaalla punalla onkin hyvä aloittaa syksyinen viikko. 

En ole aiemmin käyttänyt Barefaced Beautyn valikoimasta muuta kuin mineraalipohjaa (joka on hyvä), mutta tokihan vegaaninen ja luonnollinen huulipunatuttavuus on kiinnostanut jo jonkin aikaa. Jo tuotteen kuvauksessa mainitaan, että punainen väripigmentti ei ole peräisin ötökkä-karmiinista, vaan punaisuus on saatu aikaan mineraalipigmenteillä. Joskus olen lukenut että huulipuniin (tai muuhun värikosmetiikkaan) ei vain ole mahdollista saada "luonnollista" punaista väriä muualta kuin murskatuista ötököistä, mutta ehkäpä Barefaced  Beauty onkin yksi niistä merkeistä, joilla on käytössään jokin huippusalainen resepti (josta ei löydy myöskään mehiläisvahaa). ;)


Noh, karmiinijutut sikseen ja huomio itse huulipunan olemukseen. Pidän Very Berryn valoa heijastelevasta sävystä, joka taittaa tietyssä valossa ehkä hiukan enemmän lämpimään. Merkin valikoiman viisi muuta punaa olivat joko liian  rusehtavia tai vaaleita tämänhetkisiin mieltymyksiini, ja kyllähän ns. peruspunaisia tulee aina käytettyä. Koostumus on sopivan liukuvasti levittyvä, ja lopputulos on enemmänkin hieman shimmerinen kuin täysin mattainen. 
 
Hyvissä ei-mattaisissa punissa on usein se hyvä puoli, etteivät ne kuivata huulia mattakollegoidensa tavoin. Very Berry onkin koostumukseltaan ihanan pehmeä ja jättää hyvin kosteutuneen tuntoisiksi, eikä huulilla tunnu minkäänlaista jankkista tahmeutta. Kääntöpuolena kosteammassa huulipunassa on sen sijaan se, että se ei ole maailman kestävin, ja punaa kannattaakin lisäillä vesilasillisien sekä viimeistään ruokailuiden jälkeen. Toisaalta huulipunapäivinä varaudun katsomaan peiliin ruokailun jälkeen muutenkin, mutta tiedoksi. Kosteuttavan fiiliksen syy löytyneekin punan ainesosalistan etupäästä löytyvistä risiini -ja jojobaöljyistä.
Kuvausvaiheessa juuri oikeanlaisen sävyn erottuminen tuotti pienoisia haasteita, ja swatch-kuvasta näkyykin hieman se, että puna heijastaa eri sävyjä hieman eri valoissa. Syy sille, miksi blogissani ei ole vielä näkynyt huulikuvia, on juurikin se, että saan oikeanlaisen sävyn erottumaan usein paremmin kädelle huulipunaa levittäessäni. Nyt sain kuitenkin jokseenkin järkevästi sävyn näkymään huulikuvassakin, jossa ei ole käytetty rajauskynää ja punaa on levitetty yksi kerros. Rajauskynän käyttö melko varmasti parantaisi näin "luistavan" punan pysymistä, mutta olen myös pärjäillyt kiireessä ilmankin.

Mineral Lipstick -huulipunaa ja muita Barefaced Beautyn asioita myy ainakin Greenlips sekä jotkin hoitolat. Leaping Bunny-sertifoidun merkin valikoiman ainoa epävegaaninen tuote on huulikiilto. 
  
Uusia lukijoita on tippunut mukavaan tahtiin viime aikoina (tervetuloa kaikille)! Kuuntelen (ts. luen ja kommentoin) myös mieluusti kommenttiboksissa kaikenlaista blogiin liittyvää. :)  

Edit: toimimaton linkki korjattu. Sisältää yhteistyölinkkejä.

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^