Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Bottega Verde-visiitti | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Bottega Verde-visiitti

Messuhulinapäivänä tuli kipaistua myös Messukeskuksen ulkopuolella Bottega Verden kivijalkamyymälässä Fredrikinkadulla. Italialaislähtöinen merkki myy päästä jalkoihin ulottuvaa luonnollisempaa kosmetiikkaa suhteellisen edullisin hinnoin, ja onkin kivaa vaihtelua vierailla yhden merkin kivijalkaputiikeissa. Suomen Bottega Verde noudattaa kansainvälisen ketjun konseptia eikä ole listannut tuotteiden ainesosia nettikauppaan. Siispä tämän Italiassa hyvin suositun merkin asioita tarttuu mukaani vain silloin, kun niitä jossain livenä ensin pääsen tutkailemaan (ja tarkistelemaan ainesosalistoja, koska merkki ei ole kokonaan vegaaninen...). Animalian listalla olevan Bottegan purnukoita on voinut viime aikoina bongailla myös joistain apteekeista ympäri maata.Tykkään vaihdella arkisiakin, päivittäisessä käytössä olevia peruskosmetiikkatuotteita, ja jännät uutuudet tuovatkin mukavaa vaihtelua arkeen (vaikka onhan myös "klassikoille" paikkansa..).  Bottega Verdeltä mukaan lähteneet asiat kuuluvatkin omalla kohdallani tuotteisiin, joita on aina hyvä olla kaapeissa, mutta joista en välttämättä halua maksaa maltaita.

Karhunvatukka-suihkugeeli kuulosti niin herkulta, että tämä noin neljän euron arvoinen puteli valikoitui suihkuhetkien raikastajaksi. Pienen putiikin hyllyissä oli paljon muitakin kivan oloisia suihkugeelejä, mutta koska olen tottunut käyttämään yhden putelin kerrallaan, en santsinut muita varastoon. Miedosti vaahtoavan geelin makea tuoksu muistuttaa etäisesti jotain menneisyyden hedelmäkarkkia ja on melko erottuva. Suihkugeelinä puteli ajaa asiansa; pesee ja raikastaa, ilman narskuvaa kuivattavuutta. Hetkeksi iholle jäävä tuoksu ei muistuta hentoja yrttisiä luonnonkosmetiikan tuoksuja, ja eipä ainesosalista olekaan karhunvatukkamehun lisäksi pelkkiä kasviuutteita pursuileva. Pitkälti aktiivisiin kasviainesosiin luottavalla Bottega Verdellä ei ole käsittääkseni varsinaisia luonnonkosmetiikkasertejä, vaikkakin yritys painottaa jonkinasteista luonnollisuutta - mutta synteettisiä aineita ei näytetä täysin myöskään välttelevän.
Talven lähestyessä viljelen käsirasvoja sinne sun tänne, jotta säästyn halkeilevien käsien ikävyyksiltä. Noin yhdeksän euroa maksanut Argan & Iris-käsirasva on kompaktin kokoinen 75 ml:n tuubi kuljetettavaksi käsilaukussa, mutta päiväkäytössä suosin kuitenkin vähemmän tuoksuvia asioita. Illaksi ja yöksi tämä nopeasti imeytyvä voide on ollut hyvä, ja kädet ovat tykänneet hitusen ehkä Urtekramia vahvemmasta vaihtoehdosta. Miinusta tulee vähän siitä, että ensialkuun kädet jäävät vähän liukkaiksi, mutta tämä kalvonomainen tunne poistuu onneksi pian. Kuivat käteni tykkäävät usein argania sisältävistä voiteista, ja ensivaikutelmalta tämäkin on ollut koppurasormilleni hyvä kaveri. Osa käsivoiteen ainesosista on luomuperäisiä.
 

 
Sopivan, ei-kuivattavan saippuan valitseminen tuntuu olevan myös joskus aivan tuuripeliä kuivien käsien parissa kamppailijalle. Isohko karitepohjainen saippua on sopivan puhdistava ilman sormet rutikuivaksi vääntävää fiilistä ja se on sopinut hyvin toistuvaan käsienpesuun. Saippua pohjaakin kosteuttavaan karitevoihin ja öljyihin. Mausteisen vivahteinen tuoksu oli paketin avaamisen jälkeen melko voimakas, mutta tuoksu tuntuu myös haihtuvan melko nopeasti. Olen aika kranttu uusien tuoksujen suhteen ja lemppareitani ovat toki hedelmäisen raikkaat asiat. Ehkäpä näin saippuapala kerrallaan opin tykkäämään vahingossa tällaisista jostain syystä joulun mieleen tuovista tuoksuista. ;)Onko sinulla Bottega Verde-suosikkeja, tai onko merkki ehkäpä uudempi tuttavuus..? :)

Kommentit

 1. On uusi tuttavuus, vain nimi on tuttu. Kiinnostaisi kyllä itseäkin tämä, joten kiitos kauppavinkistä! Kiva tietää myös ettei merkki ole niin kallis kuin miltä näyttää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina kiva ylläri, kun jokin on edulisempaa mitä on luullut. ;) Ollos hyvä vain vinkistä!

   Poista
 2. Muistaakseni joissain apteekeissa myydään tätä merkkiä, mutta en ole vielä tutustunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, apteekeissa tosiaan. ;) Ja muuten myös joissain pääkaupunkiseudun Citymarketeissakin.

   Poista
 3. Hah, en ensin huomannutkaan, että mainitsit tekstissä tuon apteekeissa myymisen :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^