Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Deep Steepin tuoksuvat vartalosuihkeet | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Deep Steepin tuoksuvat vartalosuihkeet

Blogiin on välillä toivottu enemmän juttuja tuoksuvista tuotteista, jotka ovatkin jääneet postausten vähemmistö-osastoon. Pidän toki itsekin kivoista tuoksuista, ja postausideoita pohtiessani mieleeni tuli mielestäni aivan lian vähän näkyvyyttä saanut "kevytparfyymeja" tehtaileva helmi, Deep Steep. Tämä jenkkiläinen pitkän linjan kosmetiikkavalmistajahan tarjoilee omien sanojensa mukaan pientä luksusta arkipäivän rutiineihin ja luottaa hyvin luonnollisiin ainesosiin, vaikka ekosertifikaatteja tuotteilla ei ole.

Deep Steepin  moninaiset vartalonhoitotuotteet on jaoteltu erityyppisten eteerisistä öljyistä ja kasviuutteista voimansa saavien tuoksusarjojen alle, joten tuoksuleikittely on sarjan puteleissa hyvinkin se juttu, vaikka varsinaisia parfyymeja se ei valmistakaan.


Tuotteet on saatu testiin maahantuojalta.

Grapefruit & Bergamot Body Mist-"tuoksuvesi" on hyvin sitruksinen tuoksu, ja omiaan juuri esimerkiksi suihkun jälkeen kevyen raikkaana, virkistävänä vartalotuoksuna. Täytyy myöntää että ensiksi purkin suulta nuuhkaistuani pelästyin äkkiseltään vahvan greippisen sitruksista tuoksua, mutta ilmaan suihkautettuna tuoksu onkin onneksi paljon lempeämpi. Iholle tasoittuessa aromi ei ole myöskään niin vahva kuin ensivaikutelma antoi olettaa, ja vinkkaisinkin tästä pelkistettyjen ja kevyiden sitrustuoksujen faneille.

En ole oikein tottunut sitrustuoksujen käyttäjä (enkä oikeastaan edes pidä sitrushedelmistä syötynä), ja veikkaan että toiseen yksinkertaiseen tuoksuun yhdistettynä greippi-bergamotti toimisi itselläni kivoiten. Kevyt, luonnonkosmetiikkaan verrattava vartalosuihke ei myöskään kestä iholla parfyymien voimakkuudella, vaan tuoksu hälvenee hiljakseltaan, kuten vartalosuihkeiden "ideaan" kuuluu. Ainesosat koostuvat aloe-yrtti/hedelmäuutekombinaatiosta, enkä bongannut incistä mitään usein epäilyttäväksi tituleerattuja aineita (kuten alkoholia, sulfaatteja tms) - iso plussa ja peukku, siis!

Deep Steepin vartalosuihkeiden repertuaarissa on useita muitakin tuoksukomboja, kuten rauhoittavan kuuloinen laventeli-kamomilla sekä yrttisen kuuloinen rosmariini-minttu. Huomasin myös kirjoittaessani että mikään tuskin estää käyttämästä näitä body mistejä myös esimerkiksi huonetuoksuina, jos sellaisia kaipailee. Vartalotuoksut maksavat maahantuojan Organic You:n kaupassa 13,9 €, eli eivät ole ollenkaan kategoriassaan hintahaitarin yläpäässä.


Eksoottinen Passionfruit&Guava-kuivaöljysuihke on puolestaan tuoksultaan makeamman hedelmäinen, ja kerrassaan  nenääni hellivä, hurmaava tuoksu. Kaikki testaamani Deep Steepin tuoksuvat tuotteet ovat pitkälti olleet kuvauksiensa mukaisia, ja vielä tuoksujen analysoinnissa harjoitusta kaipaava hajuaistini erottaa selkeästi eksoottisten hedelmien viehkeyden. Nenäni pitää myös siitä, että pirteällä hedelmäisyydellään dominoivaa tuoksua ei ole sotkettu  tasapainotettu läpitunkevalla "lämpimällä" vaniljalla, jonka läsnäolo saa usein nyrpistelemään.

Kuivaöljysuihkeen tuoksu on voimakkuudeltaan  intensiivisempi kuin tuoksuveden, ja iholle jääkin viipyilemään hyvin erottuva hedelmäisyys. Hajuaistin lisäksi kuivaöljy hellii myös ihoa, sillä mm. kookosta, aprikoosiöljyä ja oliiviöljystä peräisin olevaa skvalaania sisältävä  kasviöljykombo on myös iholle kevyesti hierottuna toiminut kosteutustehtävissä kosteusvoiteen kaverina.

Deep Steepin "filosofiaan" palaten, varsinkin tämä kesän mieleen tuova kuivaöljysuihke on tarjonnut arkeeni juurikin sitä pientä luksusta, sillä kivoihin tuoksuihin ei voi törmätä liian usein. Body mistien tavoin kuivaöljyjä saa usean muunkin Deep Steepin tuoksukategorian alta, ja maahantuojan nettikaupassa näiden hinta on noin 20 €. Turussa sijaitsevan Organic You:n noutomyymälän ja nettikaupan lisäksi 


Ja kyllä, näitä saa varmaankin pari euroa halvemmalla ulkomailta - mutta itse olen viime aikoina pohtinut yhä enemmän sitä, että tukemalla hyvin palvelevia lähialueiden jälleenmyyjiä edistetään myös sitä, että näitä kivoja ja eettisempiä kosmetiikka-asioita on saatavilla jatkossakin muualtakin kuin rapakon takaa. Vegaanille sopivaa kosmetiikkaa ei ainakaan liikaa ole vielä näillä leveyksillä saatavilla, ja itse yritänkin skarpata sellaisten toimijoiden tukemisessa, jollaisia haluaisin tässä maassa jatkossakin nähdä.  :) (Ja tämän ajatuksen ei ollut tarkoitus hermostuttaa ketään, vaan tuoda esille viime aikoina päässäni muhineita ajatuksia).

PS. Ja I Love Me-messulippujen arvonnan voitti nimimerkki eLiina!


Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^