Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Dr Bronner's 18-in-1-monitoimisaippua testissä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Dr Bronner's 18-in-1-monitoimisaippua testissä

Ihmeellisessä maailmassa niinkin arkinen asia kuin saippua voi nousta eräänlaiseen kulttimaineeseen. Jo 1940-luvulta toiminut Dr Bronner's on löytänyt viime vuosina tiensä myös suomalaisten jälleenmyyjien valikoimiin, ja tämän eettisyyteen reippaasti panostavan perheyrityksen saippuat eivät olekaan jääneet vain pienen ekohippipiirin ihastukseksi. Dr Bronner'sin suosituin tuote taitaakin olla ihmetuotteeksi tituleerattu Magic Soap, jolle on listattu peräti 18 eri käyttötarkoitusta.


Tuote on saatu testiin blogin kautta. *mainoslinkki

Dr Bronner's 18-in-1-monitoimisaippua testissä


Magic Soapin  sanotaan toimivan perinteisen ihonpuhdistuksen lisäksi muun muassa shampoona, yleissiivousaineena, tiskiaineena, vessan siivoukseen, kylpysaippuana, pyykinpesuaineena... Ja myös mm. hampaiden pesuun, mutta sitä en nyt suosittelisi kuitenkaan - kyseessä kun on saippuan makuinen saippua, ja hammaslääkärikin taitaa suositella ihka oikeita hammastahnoja legojen putsaukseen.

Testikappaleeni 18-in-one-saippuasta sattui kirpeän sitruksen tuoksuiseksi. Biohajoava, kierrätysmuoviin pakattu saippua on saanut tuoksunsa luomulaatuisista sitrushedelmäöljyistä, ja saippua koostuu hyvin yksinkertaisista ainesosista.

Dr Bronner'sin periaatteisiin kuuluu kerätä ainesosat mahdollisimman ympäristöystävällisesti (ilman synteettisiä kemiallisia torjunta-aineita & luomuna) ja reilun kaupan periaatteita noudattaen. Merkin nettisivuille on kerätty tarkemmin tietoa  ainesosapolitiikasta. Bestseller-saippuoita tehtaileva Dr Bronner's ei ole kuitenkaan kokonaan vegaaninen, sillä huulirasvoista löytyy mehiläisvahaa. 

 

Listattuihin käyttömahdollisuuksiin nähden olen sotkottanut saippuan kanssa hyvin konservatiivisesti, mutta olen kuitenkin tykännyt tuloksista. Pikkuputeli on ollut kätevä etenkin salikassissa, sillä erikseen vartalo -ja kasvosaippuan pakkaaminen vie turhan paljon tilaa.

Saippua jättää tosin kasvot narskuvan puhtaiksi, eli putsaustehoja on ehkä liikaakin jatkuvaan käyttöön (tämä ei yllättänyt, koska onhan kyseessä kuitenkin saippua). Ainakin vielä toisinaan pintakuivuuteen taipuvainen ihoni on satunnaista saippuaputsausta kestänyt. Vartalon pesuun miedosti vaahtoava aine on kuitenkin ollut kätevämpi, varsinkin jättäessään miedon sitruksisen tuoksun. 

Niin ikään siveltimet puhdistuvat hyvin sukkelaan tällä tiivisteenomaisella nesteellä, ja pikkupullosta varmasti riittääkin pitkäksi aikaa tavaraa. En uskaltanut kokeilla saippuaa hiustenpesuun, sillä veikkaan että siitä seuraisi selvitystä vaativa takkukasa. Ajattelisin tämän lähes vesimäisesti juoksevan saippuan toimivan kuitenkin hyvin (laimennettuna!) kodin yleisenä puhdistusaineena, why not. Käsienpesuaineeksi en raskinut pikkupulloa uhrata, mutta kokemukseni mukaan puhdasta tällä aineella joka tapauksessa tulee. 


Ostopaikkoja 

Leaping Bunny-sertifioituja Dr Bronner'sin tuotteita myy moni ekokauppa ja luonnonkosmetiikan erikoisliike. Riittoisiksi ja eko-reilu-luomu-saippuoiksi 5-12 euron hinnat ovat mielestäni myös hyvinkin siedettäviä.

Löydät Dr Bronner's -saippuoita mm. seuraavista nettikaupoista

*TwistBe - Dr Bronner's

*House of Organic - Dr Bronner's 

Saippuoita löytyy eri tuoksuissa ja myös palaversioina, ja merkin valikoimassa on myös muun muassa käsienpesuaineita, vartalovoiteita ja sheivausgeelejä. 

Onko sinulla Dr Bronner's-suosikkeja, vai onko merkki kenties vielä uusi tuttavuus..? :) 

Kommentit

 1. Mä oon välillä miettinyt tämän ostamista, mutta sitten en oikeastaan keksi mihin tätä käyttäisin :D. Vaikuttaa vähän liian pesevältä, joten ehkä vaikka siveltimille tämä voi olla hyvä, mutta iholle, hiuksiin tai varsinkaan suuhun en laittaisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tämä on aika pesevä! Tosiaan siveltimille olen käyttänyt, ja silloin kun en jaksa pakata treenikassiin kaikkia mahdollisia putsaripurnukoita, mutta pintakuiva iho ei varmasti kestäisi jatkuvassa käytössä tätä.

   Poista
 2. Tämä on jo aika iäkäs postaus, mutta toivon kovasti että vastaisit tähän! Miltä tämä tuntuu käsienpesussa? Itselläni on tosi kuiva iho ja olen tässä metsästänyt mahdollisimman luonnollista sulfaatitonta käsisaippuaa. Et kasvojen pesuun tai toistuvaan vartalon pesuun suositellut, luuletko että on käsillekin liian kuiva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos kommentista - Dr Bronner's on itse asiassa taas hyvin ajankohtainen aihe blogissani. :)

   Sulfaatiton saippua on varmasti aika kinkkinen löytää. Tämä Dr Bronner'sin perussaippua on mun mielestä pitkässä käytössä myös vähän kuivattava käsille, kuten kaikki tosi tehokkaat saippuat - mun kädet on myös aika kuivat. Mutta, merkillä on myös erillisiä pumppupullossa olevia käsi/vartalosaippuoita, olisivatko ne sopivia? :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^