Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Uusi dödötuttavuus Soapwalla | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Uusi dödötuttavuus Soapwalla

Olen viime päivinä testaillut itselleni hyvin epätavallista tuotetta, nimittäin luonnollista ja alumiinitonta dödöä. Toimivan ja vegaanisen deodorantin löytäminen on ollut sen verran mutkainen tie, että olen turvautunut useimmiten alumiinillisiin versioihin, vaikka olen salaa haaveillut toimivan alumiinittoman deodorantin löytymisestä. En siis ole vältellyt alumiinia kovin tarkasti, mutta pyrin suosimaan kosmetiikkakuormassani mahdollisuuksien mukaan usein vähintäänkin varmuuden vuoksi niitä luonnollisempia vaihtoehtoja. Kerrattakoon vielä, että kokeilemieni alumiinittomien deodoranttien tehot eivät ole olleet useinkaan toivottavalla tasolla, vaikka olen antanut dödöille aikaa "sopeutua" kuten usein niiden suhteen suositellaan (esimerkiksi Urtekramin ekodödöt ovat toimineet lähinnä kotona istuskellessa, jos silloinkaan).


Tuote saatu blogin kautta.


Testaamani Soapwallan deodorantti kuuluu ensivaikutelmalta kategoriaan mielenkiintoiset, sillä kyseessä on voidemainen, kainaloon käden (tai spaattelin) kautta siveltävä aine. Täysin vegaanisen yrityksen lähtökohtiin kuuluu valmistaa mahdollisimman vähän ihoa ärsyttäviä tuotteita luonnollisia aineksia hyödyntäen, eikä tuotteissa ole alumiinin lisäksi esim. sulfaatteja tai parabeeneja. Sarja sai alkunsa siitä, kun valmistaja ei löytänyt tarpeeksi hellävaraista kosmetiikkaa autoimmuunisairauden herkistämälle iholleen. Citrus Deodorant Cream sisältääkin luomulaatuisia ja "syötäväksi kelpaavia" ainesosia: raikastajina toimivat kasviperäiset jauheet (maissitärkkelys, kaoliini-savi) ja eteeriset öljyt, jotka yhdessä lupaavat imeä kosteutta ja ehkäistä bakteerien jylläystä. 


Vaikka deodorantti kuulostaa juuri sellaiselta kombolta, joka ei kainaloissani toimisi puolta päivääkään, aines on ollut hyvin positiivinen yllättäjä ja olen säästynyt kainalokatastrofeilta.  Viime päivät olenkin koomisen usein tutkaillut kainalotilannettani, jotta voisin analysoida dödön tarkasti.

Kokonaisarvosanaksi Soapwallan voidedeodorantille annan hyvä:

+ Voide levittyy nopeasti ja siististi, vaikka ei olekaan alkujaan täysin sileää (jauheet saattavat tuntua läpi mikäli ainetta ei notkista käsien välissä)

+ Kestää ilman hajuhaittoja ja lisäilyn tarvetta niin kaupunkipyöräilyt kuin pitkät toimistopäivät (sis.ajoittaista sykkeen nousua, mutta ei puuskutusta)

+ Kestää ihan hyvin myös enemmän sykettä nostavan  lyhytkestoisen (tunnin) liikunnan

+ Vaikka ei varsinaisesti tuki kainaloita, hiki ei ole valunut esim. kristallikivi-dödöilyjen tavoin (kyllä, minusta on hyvin outoa tarkastella hikoiluani näin tarkasti, mutta onhan toimivan dödön löytyminen oikeasti tärkeä asia...)

+ Sitruksen tuoksu on mukavan aito ja raikas (joskin purkista suoraan nuuhkaistuna ei)

Ja pari syytä siihen, miksi dödö ei ole aivan täydellinen:

- Vaatekaupoilla monen vaatekerran kanssa juoksemisen aikana tehot alkoivat hiljalleen pettää - eivät vielä pahasti, mutta en ehkä sipaise tätä heti seuraavalle "shoppailureissulle" 

- Voidemaista ainetta ei toki saa kuin purkista kaivamalla, ja sisäinen hygieniatätini tykkääkin enemmän tököteistä, joita ei oteta suoraan sormin purkista

- Levitys käsien kautta tuntuu aluksi hieman oudolta roll-on-dödöihin tottuneen vinkkelistäSoapwallan deodorantti on kuitenkin parhaita testaamiani alumiinittomia dödöjä, joten se antaitseekin pienoisen kunniamaininnan.

Sitruksinen deodorantti jää  käyttööni etenkin päiville, jolloin tiedossa on lähinnä normaalia toimistotyötä ja kevyttä liikuntaa.  Huomautettakoon vielä tässäkin vaiheessa, että esimerkiksi pelkät kookosöljyt ja soodat eivät toimi kainaloissani niin yhtään vaikka seisoisin koko päivän paikallani, joten Soapwallan kombossa on selkeästi osattu tehdä jotain oikein myös kovemman hikoilijan näkökulmasta. Dödö ansaitseekin varovaiset suositukseni, joskin onhan se myös hikoilijasta kiinni, miten eri aineet toimivat. Hinta on tosin reippaasti korkeampi kuin millään aiemmin käyttämälläni dödöllä, mutta toisaalta mikäli tämä on juuri se toimiva aines. Ostaisin tämän ehdottomasti itsekin, uudelleen jotta rahoja ei tarvitsisi viskoa eri dödökokeiluihin uudelleen.

Soapwallan deodorantteja myy Helsingissä Nudgen tiloissa toimiva Eco Chic, jolla on myös nettikauppa. Bonus-vinkkinä vielä, että Eco Chicin valikoimassa on Matt & Natin todella chic-henkisiä vegaanisia, kierrätysmatskuista valmistettuja laukkuja!
 

Edit 28.12.2015: uudelleen-sana yliviivattu, sillä se saattaa hämmentää. Virhe oli tahaton, ja pahoittelenkin epäselvyyttä - ostin saman dödön kuitenkin blogin kautta saadun tuotteen loputtua, mutta en siis "uudelleen". ;)


Kommentit

 1. Pakko mainita, että mäkin olen joskus kokeillut kookosöljyä deodoranttina ja se oli kyllä täys vitsi. :'D Sama juttu Urtekramin kanssa, sohvalla istumiseen soveltuvat just ja just. Surkein kokemus näistä kaikista on varmaan Lumenen luomudödö: se petti kotioloissa(kin) lähes välittömästi. Onneksi ostin muistaakseni tarjouksesta kahdella eurolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mun kokemukset kookosöljystä ja Urtekramista ovat tosiaan aika lailla samanlaisia, kuin mitä kuvailit. :') Siksipä odotukseni Soapwallaa kohtaan ylittyivätkin paljon, onneksi!

   Poista
 2. Mielenkiintoisen kuuloinen dödö! En ole ikinä uskaltanut edes kokeilla mitään soodia tai kookosöljyjä, kainalot alkavat haista pelkästä ajatuksestakin :D Madaran dödöt on olleet ainoat luonnonkosmetiikkadödöt mitkä yhtään mulla toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soodat ja kookosöljyt tuntuvat minusta myös turhan paljon aikaa vieviltä ratkaisuilta... :D

   Poista
 3. Tuo on kyllä niin totta, ettei monesta alumiinittomasta dödöstä ole pitämään kainaloita kuivina edes rauhallisissa kotioloissa. :(

  Mehän nauroimmekin jo yhdessä kookosöljyn teholle (tai tehottomuudelle) kainaloissa, ja nyt mainitsit myös ruokasoodan toimimattomuuden omissa kainaloissasi. Voitko siis uskoa, jos sanon, että onnistuin muutama viikko sitten tekemään itse tähän asti toimivimman alumiinittoman dödön? Totta se on! Ainesosissa on kookosöljyn ja ruokasoodan lisäksi samoja aineita kuin Soapwallan dödössä, eli savea ja maissitärkkelystä (ja eteeristä öljyä). Ja aivan kuten sinä, huomaan näillä aineilla selvän eron aiempiin kokeilemiini alumiinittomiin dödöihin. Omalla ohjeellani dödöstä tulee kovaa ja kiinteää massaa, joka jättää kainalot kuiviksi heti laiton jälkeen. Hintaa dödölle tulee ehkä euro tai pari siinä missä samoista aineista tehty ekodödö tyhjentää lompakon.

  Yritän saada tarkan reseptin blogiini jossain vaiheessa, sillä en tosiaan olisi uskonut koskaan hehkuttavani kookosöljyä (en sitä toki yksinään laittaisi kainaloihin nytkään). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, mä olenkin jaellut kookosöljy - kokemuksiani pitkin internetiä tehokkaasti. ;) Mutta tosiaan, ei oikein mikään ekoratkaisu ole toiminut ennen tätä mulla. Olen myös sen verran laiskis ja helppoutta arvostava, että deodorantin itse tekeminen ei oikein enää nappaa, joten on kiva että Soapwalla on tehnyt mulle yllättävän sopivan kombon. Toki nyt jään seurailemaan sinunkin dödöreseptiä, kyllähän asia luonnollisesti kiinnostaa! :)

   Poista
 4. Päädyin tähän postaukseen erään vegeyhteisön kautta, tätä tuotetta kun suositeltiin ja oli bloggarillekin kelvannut. Yksi asia tässä vaan jäi "vähän" häiritsemään:

  "Hinta on tosin reippaasti korkeampi kuin millään aiemmin käyttämälläni dödöllä, mutta toisaalta mikäli tämä on juuri se toimiva aines, ostaisin tämän uudelleen jotta rahoja ei tarvitsisi viskoa eri dödökokeiluihin uudelleen."

  mutta alhaalla lukee kuitenkin: "Tuote on saatu testiin blogin kautta."

  Siis onko tämä nyt siis maksettu mainos, ilmaiseksi saamasi ns. tuotenäyte vai oletko maksanut tämän tuotteen ihan itse? Itse maksamiseksi ei tietenkään lasketa promootiorahoista vähenettyä summaa tuotteista...
  Hieman on nyt ristiriitaista tekstiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anonyymi! Kiitos huomautuksesta, tuo "uudelleen" -sana tuokin epäselvyyttä. Täytyykin editoita postausta selkeämmäksi. :)

   Eli sain tuotteen blogin kautta. Kuten nykyään blogeissa piilomainonta on kielletty, niin myös ilmoitan aina, mikäli kyseessä olevan tuotteen olen saanut maksutta.

   Sen sijaan tuotteiden saaminen ei vaikuta mielipiteisiini eikä blogissani ole "maksettuja mainoksia" , enkä saa rahaa postauksistani (kuten kirjoitan "Tietoa"-välilehdellä jonne pääsee blogin etusivulta).

   Mikäli saisin postauksistani rahaa, nekin postaukset olisivat merkitty selkeästi "yhteistyö"-merkinnöillä.

   Tuotteiden saaminen ei sido minua kirjoittamaan tuotteista tietyllä tavalla, ja pidätän oikeuden myös jättää kirjoittamatta saaduista tuotteista. Eli otan vastaan silloin tällöin tuotteita ilman kirjoittamisvelvoitetta, mistään piilomainonnasta tai maksetusta mainonnasta ei ole kyse.

   Btw, ostin muuten tämän Soapwallan dödön omilla rahoillani kun tämä testikappale loppui. ;)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^