Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

ZAO Mineral Silk Foundation -mineraalimeikki | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

ZAO Mineral Silk Foundation -mineraalimeikki

 ZAO-ihastelua on näkynytkin blogissa jo pariin otteeseen, ja nyt valokeilaan pääseekin hieman pidempää testailua vaatinut jauhemainen meikkipohja, Mineral Silk sävyssä Clear Beige. Tämän luonnonkosmetiikkamerkin pohjustusvalikoimassa valinnanvaraa on aina primereista meikkivoiteisiin ja kivipuutereihin, mutta itselleni luontaisimpia valintoja ovat aina mineraalipuuterit. Ja ei, nimestään huolimatta puuteriin ei ole riistetty silkkitoukkia, vaan veikkaan nimen viittaavan hienostuneeseen koostumukseen. ;)


Tuote on saatu testiin blogin kautta.

ZAO Mineraalimeikki testissä - Mineral Silk Foundation

Clear Beige taitaa olla vaalein Zaon irtopuuterisävyistä, mutta se muuttuu kerrostettuna helposti liian tummaksi ihonsävylleni. Kuitenkin olen voinut käyttää sitä tasoittamaan hieman päivittyneelle iholleni liian kalpean BB-voiteen ja mineraalipuuterin sävyjä. Eri sävyjen sekoittaminen tuokin useimmiten sen sopivimman tuloksen varsinkin mineraalimeikeissä. Mineral Silk ei ole se kaikista peittävin kokeilmani mineraalipohja, ja läpikuultava pigmenttisyys muistuttaa ehkäpä eniten kevyellä kädellä levitettyä Lily Lolon meikkipuuteria. Eli peiteaineen (tai vaikka sen BB-voiteen) käyttö voi olla ihan hyvä idea, mikäli hakusessa on peittävämpi tulos. Muutoin jälki on oikeastaan vähintäänkin yhtä luonnollisen heleä ja kevyt kuin yleensäkin jauhemaisilla mineraalipuutereilla.


Mineral Silkissä olen  ihastunut varsinkin sen pehmeään ja hienojakoiseen koostumukseen (ok, kaikki kokeilemani mineraalipuuterit ovat "hienojakoisia", mutta Zaon versio on erityisen pehmoinen ja miellyttävä - eli "silkkinen"...?). Tuntuma tuo mieleeni Everyday Mineralsin viimeistelypuuterin, jossa on myös samankaltainen sulava jälki. Tarkemmin ainesosiin perehtyessä huomaakin, että  Mineral Silk sisältää muutakin kuin pelkkää mica-mineraalipigmenttiä, ja tämä lieneekin syynä puuterin erilaiseen tuntumaan verrattuna ns. tavallisiin mineraalipuutereihin. Kiiltoa imevä riisijauhe, iholle usein hoitavaksi todettu sinkki sekä hieman yllättäneet jauhettu kaakaonsiemen sekä (kosteuttava?) jojoba ovat esimerkiksi ainesosalistan alkupäässä. Löytyypä puuterista myös ihoa uudistavaksi kuvailtua bambua muualtakin kuin sileäpintaisesta pakkauksesta. Lähes poikkeuksetta suosinkin meikkipohjissa jauhemaisia, iholle helliä ja myös jokseenkin enemmän "funktionaalisia" vaihtoehtoja, ja ZAOn Mineral Silk asettuukin sopivasti tähän lokeroon.


Magneetilla suljettava rasia on myös yhtälailla hypistelyyn kutsuva kuin muutkin Zaon pakkaukset.  Ensivaikutelmalta kuitenkin varmistaisin kannen paikallaan pysyvyyden kuljetuksessa vielä jollain ekstrakeinolla, vaikka jonkinlaisen kuminauhasysteemin avulla (itse olen säilyttänyt tätä vain laatikossa pystyasennossa). 


Mineral Silk maksaa esimerkiksi Kauneudella-kaupassa noin 28 euroa.  ZAOn sivuja selaillessani huomasin myös että merkin valikoimaan on juuri saapunut (tai saapumassa) uusi ja värikäs syyskokoelma, iih...Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^