Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Balm Balm Eau de Parfum-setti | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Balm Balm Eau de Parfum-setti

*mainoslinkki


Käytän tuoksuja lähinnä kausittain, vaihdellen muutamaa luottoparfyymia. Tuoksukokoelmani ei ole järin suuri, ja eniten olen huomannut pitäväni luonnollisista, yksinkertaisista tuoksuista. Siksipä  vegaanisen luonnonkosmetiikan *Balm Balmin parfyymi-minisetin rantautuminen näillekin kulmille (eli nettikauppaan) oli odotettu ylläri, sillä nämä luonnonkosmetiikan tuoksut vaikuttavat yksinkertaisuudessaan monikäyttöisiltä.


Balm Balm luonnonkosmetiikan parfyymisetti testissä


Balm Balmin Eau de Parfumit ovat Soil Associationin luomusertifikaatin alaisia, ja tuoksut pohjautuvat aitoihin eteerisiin öljyihin. Ainesosalista on siis hyvinkin paljon lyhyempi ja erilaisempi kuin synteettisten tuoksujen, mutta toki kannattaa huomata, että jotkut herkistyvät myös joillekin eteerisille öljyille. Samoin luonnolliset parfyymit eivät yleensäkään kestä iholla yhtä pitkään tai voimakkaasti kuin synteettiset toverinsa. Koko  setti on tietenkin myös vegaaninen ja Balm Balmilla on eläinkokeeton Leaping Bunny -sertifikaatti.

Kaikki minisetin parfyymit ovat yksinuottisia, ja tiivistyksenä voisikin todeta, että ne tuoksuvat oikeastaan juuri siltä mitä niiden etiketissäkin lukee. Yksinuottisuus helpotti myös netin kautta parfyymien hankkimista, sillä eteeristen öljyjen tuoksut ovat pääpiirteittäin hyvin tuttuja. Tuoksuja voi käyttää siltänään tai yhdistellä vaihtelevasti toisiin nuotteihin - setin mukana tuli myös muutama yhdistelyvinkki kaltaisilleni tuoksunoviiseille.Rose geranium,  palsamipelargonia on pirteä kukkaistuoksu, joka on pelkkää ruusua hieman sitruksisempi. Tuoksu ei ole kitkerä kuten ehkä pelargonian kohdalla voisi olettaa, vaan lempeän raikas.

Bergamot on puolestaan pehmeän sitruksinen, makea "Earl Grey"-klassikkotuoksu. Bergamotti sopii moneen tilanteeseen ja tuoksuyhdistelmään, ja on pelargonian ohella suosikkini näistä tuoksuista.

Lavender on taas tutun rauhoittavan ja yrttisen tuoksuinen. Assosioin laventelin niin kovin vahvasti iltaan, rauhoittumiseen ja nukkumiseen, että voi olla haasteellista kehitellä tästä päiväparfyymia. Voisikohan tämä toimia yötuoksuna? ;)

Ylang Ylang ei ole puolestaan ollut koskaan suosikkejani. Liian voimakas, yrttinen ja rikas tuoksu hempeiden kukkaistuoksujen ystävälle. Ylang ylangiin törmätään usein miehisimmissä ja vahvoissa tuoksuissa, jotka eivät vain syystä tai toisesta miellytä. Ehkä yhdistämällä toiseen nuottiin tuoksu voi olla kivempi, mutta yksistään nou.

Petitgrain on myös melko voimakas, metsäinen tuoksu. Tuo mieleen savun ja vihreän. Ei yhtä päällekäyvä kuin ylang ylang, joten saatan joskus kaveeratakin tämän nuotin kanssa.

Spearmint on nimensä mukaisesti hyvin raikas ja piristävä. Pelkästään spearmintia en välttämättä ensimmäisenä käyttäisi itsekseen purkkafiiliksen vuoksi, mutta esimerkiksi Balm Balmin vinkkien mukaisesti tämä on paljon kivempi laventelin yrttisyyttä tasapainottavana, ja miksipä ei myös bergamotin parina.

Mandarin on aivan kuin tiivistetty purkki mandariinia (mitä se oikeastaan onkin, koska sisältää aitoa mandariiniöljyä). Aika erikoinen valinta single note-parfyymiksi, mutta pehmeä sitrustuoksu on kuitenkin miellyttävä, tuttu ja turvallinen.

Hankin *Balm Balmin parfyymisetin uudesta TwistBe-verkkokaupasta, joka on harvoja sarjan jälleenmyyjiä Suomessa.

Brittiläinen Balm Balm on eniten tunnettu ihonhoitotuotteistaan (joista vegaanisia ovat ne, joissa ei ole mehiläistuotteita).Kommentit

  1. Ehkä pakko laittaa tilausta menemään kyseisistä tuoksuista! Tykkään käyttää luonnollisia tuoksuja (ennen käytin yves rocherin vaniljaa ym.) mutta vegaani / luonnonkosmetiikka puolelta en ole löytänyt edullisia yksinkertaisia tuoksuja. Olen niin innoissani tästä setistä! Ehkä tuosta joukosta voisi löytyä muutamakin minulle sopiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei aivan mahtavaa kuulla, että joku muukin on innoissaan tästä!! Nämä ovat todellakin juuri luonnollisia ja eri tuoksukombinaatioiden mahdollisuudet ovat runsaat, jos jokin ei yksistään niin nappaa. :) Minäkin yritän kehitellä jotain ylang ylangin kaveriksi... :D

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^