Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kätösten kunnostusta | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Kätösten kunnostusta

Kynsien innokkaana lakkailijana kynsien ja käsien hoitamiseen tulee kiinnitettyä huomiota varsinkin ilmojen viiletessä ja ihon kuivuessa enemmän. Kynsilakathan eivät ole mitään kynsien hoitotuotteita, mutta kuluvana vuonna olen panostanut enemmän kynsien kunnon parantamiseen ja alkanut suosimaan yhä enemmän myrkyttömämpiä 3 -ja 5-free-lakkoja.


En oikein osaa olla käyttämättä aluslakkaa kynsiä lakatessa, ja postaukseen nappasin muutaman hifimmän version. Olen huomannut että hyvä aluslakka estää kynsien värjäytymistä kellertäviksi, pidentää kynsilakan kestoa sekä auttaa värilakkaa levittymään siistimmin, kun kynnen pinta on hieman tasaisempi.

ZAOn Hardener-aluslakka on tainnutkin blogissa jo vilahtaa. En ole käyttänyt muita kynnenkovettajia, mutta täytyy myöntää että tämä piitä sisältävä lakka on auttanut parantamaan kynsieni kuntoa huomattavasti. Kynteni ovat helposti liuskoittuvaa sorttia, ja olen huomannut, että ZAOn aluslakan kanssa liuskoittuminen on ollut huomattavasti pienempää. Eron huomasin jo heti ensimmäisellä käyttöviikolla. Vaikka en järin tykästynyt kokeilemaani ZAOn värilliseen lakkaan, tämä 5-free-lakka on toiminut tasaisena pohjana kaikenlaisille värilakoille.

SpaRitualin Nutri-thick Strenghtening Basecoat-kynnenkasvattaja on taas huonokuntoisten kynsien aiheuttamassa ahdistuksessa tehty hankinta. Kalsiumia sisältävä lakka on suunnattu ohuille ja liuskoittuville kynsille, ja se lupaa edistää kynnen kasvua sekä vahvistamalla että lisäämällä kynsien joustoa. Olen luistanut tämän kanssa tarkoista käyttöohjeista, joissa neuvotaan levittämään lakkaa aluksi joka päivä, joten myös kokemukseni on vajavainen. Kierrätyslasipullossa oleva lakka on jättänyt kynnen pinnan hieman pehmeäksi, joka on hieman haitannut värilakan asettumista siististi.  Jatkan kuitenkin vielä kokeiluja tämän kanssa jossain vaiheessa tarkemmin, tällä hetkellä kokemukseni on se, että ei tämä ainakaan ole edistänyt kynsien kunnon huononemista...


 ZAOn tavoin 100% Puren Horsetail Basecoat on tainnut blogissa aiemminkin näkyä. Kerrattakoon vielä, että tämä myrkyistä riisutumpi versio lähentelee myös aika lailla täyden kympin aluslakkaa. Lakka kuivuu hetkessä ja jättää kynnen pinnan siistiksi ja toimii hyvin värillisten lakkojen kanssa. Korteuutteen luvataan vahvistavan kynttä, ja liuskoittuminen onkin helpottunut myös tämän lakan myötä. Osa 100 % Puren  kynsilakoista on muuten nyt jo vihdoin suomalaisen jälleenmyyjän nettikaupassa, ja lisää on kuulemma tulossa. Kaikki merkin kynsilakat ovat vegaanisia.Pyrin myös viikoittain muhituttamaan paljaita kynsiä kosteuttavassa öljyhoidossa. Jasonin Tea Tree-kynsiöljy on hyvä kosteuttaja kynsiin huolellisesti hierottuna, ja yön yli puuvillahanskojen alla levänneet kynnet ovat öljyämisen jälkeen huomattavasti kiiltävämmät. Olen myös kuullut että pelkkää ruokaöljyä voisi käyttää kynsille, onko kukaan kokeillut tätä?

Jasonin vierellä oleva Neals's Yard Remediesin Melissa-kynsinauhavoide menee ehkä myös vähän hifistelyn puolelle, sillä useimmiten muistan rasvata kynsinauhojani puolivahingossa käsirasvalla. Tai oikeastaan tällainen pieni täsmätuuni myös muistuttaa rasvaamaan oikeasti niitä kynsinauhoja, joita on helpompi pitää kunnossa kun ne ovat kosteammat ja joustavammat. 


Sen lisäksi että kynteni eivät ole aina priimakunnossa, ilman kunnon käsirasvausta sormien iho alkaa helposti talvella halkeilla. Käsivoiteita kuluukiin etenkin talvella paljon, ja puteleita tuleekin viljetyä moneen mukana kulkevaan kassiin ja pussukkaan. Bottega Verden Argan & Iris- käsivoide on superkosteuttava ja tämänhetkinen lempparini (kirjoittelin käsivoiteesta myös aiemmin).

Urtekramin Nordic birch -käsivoide ei minun kohdallani puolestaan ole luvatusti ekstrakosteuttava, mutta miedon tuoksuinen voide imeytyy tarpeeksi nopeasti sopiakseen päiväkäyttöön.

Sokerina pohjalla käsirasvoista löytyy Body Shopin Frosted Plum, joka on hairahdus uuden jouluisen kokoelman puolelle. Kevyt, "pintakosteuttava" voide imeytyy sekin nopsaan, ja siinä on melko voimakas parfyyminomainen tuoksu.

Kommentit

 1. ZAO:n hardener kiinnitti oitis mielenkiintoni! Mulla on juurikin liuskoittuvat kynnet ja kiitos jollekin ylemmälle taholle, sillä ne ovat kasvaneet edes hieman pidemmiksi tyngistä! Siirtyessäni eläinkokeettomaan kosmetiikkaan sain heittää hyvästit myös Mavalalle, jonka kovettajaa käysin ennen, pitääkin ottaa nyt tuo ZAO testiin! :) Pakko muuten myös mainita, että mä olen ihan koukussa sun blogiin! Saan täältä niin paljon ispistä ja tietoa merkeistä, joista en ole ennen kuullutkaan, kiitos tästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla myös sinun kommentteja, onnea eläinkokeettoman kosmetiikan tiellesi myös! :) ZAOn kovettaja oli oikeastaan heräteostos messuilta, mutta osoittautunut nyt kyllä todella hyväksi. Mun kynnet kasvaa myös aika heikosti, ja niiden kunto pysyy parempana jos en yritä niitä hurjasti kasvattaa, vaikka vähän pidemmät olisivat mun mielestä vähän nätimmät.

   Poista
 2. Ostin TBS:n luumuisan suihkugeelin, mutta käsivoiteet olen jättänyt hankkimatta, vaikka ne ovatkin kivan tuoksuisia mutta kosteutustehot ovat vaan turhan heikot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luumukäsivoide on kyllä liian kevyt minullekin esim. yökäyttöön, mutta päivisin ok ja hyväntuoksuinen. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^