Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Shampoo & hoitoaine haastavalle hiuspohjalle | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Shampoo & hoitoaine haastavalle hiuspohjalle

Ajoittain hankalan hiuspohjan hoitamisen suhteen oikeanlaisen shampoon löytäminen on ollut monen epäonnistuneen kokeilun sekä hukkaan heitetyn euron takana. Hiuspohjani ei ole varsinaisesti aina hälytystilassa, mutta ajoittainen kutina, ärtyminen sekä hilseily tulevat toisinaan kylään, jos esimerkiksi hiustenhoito sattuu olemaan "vähän sinnepäin". Vaikka hiuslaatuni on helposti kuivahtava, melko nopeasti rasvoittuva hiuspohjani vaatii kuitenkin astetta pesevämmän shampookäsittelyn. Onneksi oma pelastaja-shampoo on löytynyt läheltä ja edullisesti, ja sainkin äskettäin mahdollisuuden testata myös saman sarjan hoitobalsamia.   


Tuotteet on saatu blogin kautta.


Testissä Lh Beauty Biolon shampoo ja hoitoaineNäin heti asiaan mentynä, Lifehairin Biolon-shampoo on tähän asti tehokkain testaamani käyttämäni hiuspohjaa rauhoittava ja reippaasti puhdistava shampoo, todellinen hidden gem. Hoitoshampoo lupaa ylläpitää hiuspohjan hyvinvointia, tasapainottaa talirauhasten toimintaa ja ehkäisee hilsettä. Tehoaineena on käytetty tulehdusta ehkäisevää piroctone olaminea.

Vaikka hoitoshampoon putelin ulkomuoto ei ehkä hivele esteettistä silmääni, sen sisältö on ollut omiaan rauhoittamaan erinäisiä satunnaisia hiuspohjan ärtymisiä, hidastamaan rasvoittumista sekä puhdistamaan hiuspohjan ilman tunnetta lähmäisyydestä. Pyrin suosimaan mahdollisimman paljon luonnonkosmetiikkaa, mutta en ole kuitenkaan löytänyt luonnollisten shampoiden joukosta Biolonin veroista nopeasti tasapainottavaa shampoota. Helposti ja runsaasti vaahtoava aine jättää hiukset puhtaiksi ilman kitisevän kuivaa takkupesää, joskin käytän myös aina hoitoainetta.

Ensimmäisten pesujen jälkeen ihmetys shampoon suhteen oli suuri, kun hiuspohja ei kutissutkaan tai tuntunut "jo vähän likaiselta" odotetusti heti seuraavana päivänä. Samoin shampoo on hidastanut hiusten rasvoittumista selkeästi, eli se pitää kohdallani myös lupauksen talintuotannon hillitsemisestä. Pesen hiukseni yleensä joka toinen päivä, ja toisenkaan päivän illalla hiukset eivät ole öljyisen rasvaiset, kuten on valitettavasti käynyt usean luonnollisen shampoon kohdalla. Sen sijaan varsinaista hilseilyä minulla ei ole kuin satunnaisesti, mutta silloinkin olen pyytänyt Biolon-shampoon apuun. Puteli tätä ihmeainesta tulee varmasti löytymään hamaan tulevaisuuteen saakka suihkuhuoneestani. Shampoon hankkiminen ei myöskään räjäytä budjettia, nettikaupassa sen hinta on 3,4 €!Itselleni uusi tuttavuus oli puolestaan Biolon-sarjan hoitobalsami. Hoitoaine lupaa ylläpitää hiusten ja hiuspohjan hyvinvointia, jälleen piroctone olaminen avulla. Putelin kyljessä lupaillaan myös että aine poistaa sähköisyyden, lisää hiusten kiiltoa ja tekee niistä helposti kammattavat.

Yleensä en valitse hoitoaineiksi vaikean hiuspohjan tuotteita, sillä hoidan lähinnä latvojani kosteuttavilla hoitsikoilla, ja jätän hiuspohjan hoidon shampoon tehtäväksi. Biolonin hoitobalsam on kuitenkin toiminut erittäin mallikkaasti hiusten siloittajana ja selvittäjänä, ja kuontaloon jäävä tuntu ei ole laisinkaan raskas, saatika karhea.

Sen sijaan en osaa kohdallani arvioida poistaako hoitobalsam sähköisyyttä (tällä hetkellä ei ole ko. ongelmaa), tai hoitaako tai rauhoittaako varsinaisesti hiuspohjaa (koska levitin ainetta lähinnä latvoihin). En myöskään huomannut erityistä muuttumista hiusten kiillon suhteen, mutta harvoinpa tätä huomaankaan. Kuitenkin hoitoaine on oikein hyvä  jättämään hiukset pehmeiksi, selviteyiksi ja siloisiksi. Tämänkään kohdalla budjetti ei juuri kärsi, sillä esimerkiksi nettikaupassa hintaa on niin ikään vaivaiset 3,4 €.


Olen bongannut Biolon-shampoita nettikaupan lisäksi ainakin Sokokselta. Ylöjärvellä toimiva Lifehair (tai Lh Beauty) on muuten myös ainut suomalainen yritys, joka on sitoutunut eläinkokeettomuuteen Leaping Bunny-sertifikaatin kautta, ja se löytyy täten Animalian kosmetiikkalistalta.


                                       Etualla kuvassa kirkkaampi shampoo, taempana hoitoaine.Kommentit

  1. Pistän tuon shampoon vinkiksi korvan taa, kun itse kärsin herkästi ärtyvästä ja kutisevasta hiuspohjasta. Jospas sitten joskus kun saan nykyiset kymmenen shampoota kulutettua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ärtyvä hiuspohja on kyllä ikävä vaiva, ja en varmaan ikinä luovu Biolonin käytöstä (joka muuten on tällä hetkellä ainoa omistamani shampoo..). :)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^