Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testissä Lacto Line -uutuuksia | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testissä Lacto Line -uutuuksia

Tuotteet on saatu blogin kautta

Edullista kosmetiikkaa sekä kodinpuhdistusaineta valmistava kotimainen Lifehair on julkaissut pari uutta kasvotuotetta Lacto Line-sarjaansa. Tai pitäisikö oikeastaan puhua Lh-Beautysta, jota yritys käyttää nykyään sivutoiminimenään.

Olen tykännyt vaihtelevasti Lh Beautyn tuotteista: esimerkiksi osa vartalovoiteista on ollut kuivaihoiselle turhan kevyttä tavaraa, mutta olen tehnyt myös yllätyslöytöjä esimerkiksi merkin shampoiden joukosta. Sain testiin erityisesti herkälle iholle suunnatun Lacto Linen valikoimasta puhdistusvaahdon sekä kasvovoiteen.

Kiinnostaako kotimainen kosmetiikka? Lue  postaukseni kotimainen vegaanikosmetiikka kootusti listattuna!

Postausta päivitetty 2019


Lacto Line-puhdistusvaahdon kuvaillaan puhdistavan ihon hellävaraisen tehokkaasti ja jättävän ihon pehmeäksi pesun jäljiltä. Vaahto on suunnattu erityisesti kuivalle ja herkälle iholle, ja se sisältää myös kosteuttavia öljyjä.

Nyrkkisääntönä tehokkaasti pesevät vaahtoavat puhdistusaineet ovat enemmänkin rasvaisen ihon tuotteita, mutta uskalsin kokeilla vaahtoa myös pintakuivalle iholle.

Hyvin miedon tuoksuinen puhdistusvaahto on tehnyt kohdallani oikeastaan juuri mitä on luvannutkin:
+ puhdistanut ihon ilman kiristävää tunnetta
+ pessyt pois meikit nopeasti
+ jättänyt ihon pehmeäksi

Hyvin pehmeä vaahto lupaa myös palauttaa kosteustasapainon, mutta oikeastaan kosteusvoiteet ovat se asia, jotka ihoa voivat oikeasti kosteuttaa.

Puhdistusvaahto on kuitenkin kelpo tuote, jos etsit halpaa ja suurimman osan meikeistä puhdistavaa tuotetta. Aivan kuivaihoiselle suosittelen puolestaan aina luonnonkosmetiikan puhdistusmaitoa tai kaksoispuhdistusta.

Lacto Linen tai Lh Beautyn tuotteet eivät ole luonnonkosmetiikkaa, mutta moni herkkäihoinen on niistä tykännyt.

Lacto Linen kasvovoide vaikuttaa puolestaan myös ihan hyvältä perusvoiteelta. Tosin täytyy myöntää että käytän mieluiten luonnonkosmetiikkaa kasvoille jätettävissä tuotteissa, ja helposti tukkeutuvalle iholleni myöskään mineraaliöljyjä sisältävät voiteet eivät yleensä kuulu valikoimaan.

  Lacto linen voide sisältää siis mineraaliöljyä, jonka on katsottu joissain lähteissä tukkivan herkästi epäpuhtauksia keräävää ihoa. Joten luultavasti lahjoitan voiteen vielä eteenpäin, mutta parin kokeilukerran perusteella voide vaikuttaa ihan kelvolta - jos etsit halpaa kosteuttajaa, joka sitoo kosteuden iholle. 

"Ei minkään tuoksuinen" voide käyttäytyy kuten peruskasvovoiteen pitääkin; imeytyy nopeasti, sopii meikin alle ja jättää ihon kosteutetuksi. Voide on suunnattu erittäin kuivalle iholle, ja  ravitsevien vitamiinien ohella tuotteessa on kosteutta säilyttäviä ainesosia (kutensitä mineraaliöljyä). Kuivan ihon tuotteeksi voide levittyy kevyesti ja jättää ihon pinnan "normaaliksi" - ei siis mattaiseksi, mutta ei myöskään kiiltäväksi. 


 
Lacto Linen kosmetiikka on tosi edullista, näiden kahden tuotteen hinnat ovat molemmat alle 10 euroa esim. merkin verkkokaupassa. 

Kommentit

 1. Moikka! Osaisitko suositella mitään hyvää öljypohjaista kasvovoidetta, mikä sopisi nimenomaan meikin alle? :-)

  VastaaPoista
 2. Olen itse tykännyt esimerkiksi Aubreyn, Neals Yard Remediesin ja jopa taannoin ihan Urtekramin voiteista, sitten on taas eri asia millaiselle ihotyypille etsit voidetta ja miten ne toimivat juuri sinulla. :) Mutta noita mä ehkä ensi hätään suosittelisin, kaikkia saa Suomesta. Itse ajattelin seuraavaksi kokeilla ehkäpä Providaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisäänpä vielä, että en ole toki kokeillut kaikkia em. merkkien kasvovoiteita, mutta niiden valikoimasta olen löytänyt positiivisesti mieleen jääneitä. :) Loppupeleissähän sitten jokaisen ihon omat tarpeet määrittävät, mikä sopii kenellekin.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä :) Tosin kaikkien noiden merkkien kasvovoiteet ovat vesipohjaisia, ja ennemminkin olisi öljypohjainen hakusessa öljypohjaisen meikkivoiteen takia.

   Poista
 3. Kiva kuulla tästä merkistä ja sen vegaanisuudesta. :) Aina ei tule ajateltua, että myös vegaanisia tuotteita voi saada markettipesuaineiden hintaan (tai jopa edullisemmin). Tuo puhdistusvaahto voisi hyvinkin tulla korvaamaan tällä hetkellä käyttämäni Favoran puhdistusvaahdon; pullokin on ihan samanlainen, ja myös pesuominaisuudet ja ihon tuntu pesun jälkeen kuulostavat hyvin identtisiltä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sait uusia vinkkejä! Lifehairin kosmetiikka onkin melko harvinaisen edullista vegaanista kosmetiikkaa. :) Harmi ettei merkin kasvojenhoitotuotteita löydy niin helposti marketeista kuin hiustuotteita, mutta ainahan on myös nettikauppa...

   Poista
 4. Verna: en ymmärtänyt ihan mitä hait nyt öljypohjaisilla, kun noilta merkeillä löytyy siis öljyjä sisältäviä voiteita, ei siis täysin kevyitä öljyttömiä. :) Toki vesi on monessa voiteessa yleensäkin ensimmäinen ainesosa.

  VastaaPoista
 5. Ja Vernalle uudelleen: ilmeisesti siis tarkoitit voiteita, joissa ensimmäisenä ainesosana olisi öljy? Täytyy sanoa että niistä ei heti tule mieleen vaihtohtoja, saatikka meikin alle parasta. Oma 100%Puren voiteeni alkaa aloe veralla tosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis kyllä! :-D Nimenomaan että ensimmäinen ainesosa olisi öljy, tai että vettä (aqua) ei olisi ainesosana. Olisi ehkä pitänyt ilmaista selkeämmin, heh. Tsekkasin tuon 100 % Puren voiteita, näyttää osa olevan juurikin öljypohjaisia. :-) Pitääkin vähän tarkemmin katsella noita. Kiitos!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^