Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Bottega Verden kamomilla-silmämeikinpoistoaine | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Bottega Verden kamomilla-silmämeikinpoistoaine

Viime aikoina olen pyyhkinyt silmämeikit pois Bottega Verden kamomillaa sisältävällä  silmämeikinpoistoaineella, joka on  kehitelty erityisesti herkkäsilmäisille. Kamomillan lisäksi aktiivisena raaka-aineena on käytetty lehmusvettä, jonka kamomillan tavoin informoidaan olevan rauhoittava ainesosa. Muutoin tuotteesta löytyy myös synteettisiä ainesosia, joita en toki mitenkään systemaattisesti välttelekään kosmetiikassa. 

  
Puhdistusaine on tuoksuton ja vesimäinen, eikä se jätä öljypohjastein putsareiden tavoin rasvaista kalvoa silmiin tai niiden ympärille. Käytin aiemmin pelkkää öljyä puhdistamiseen, mutta huollellisesta pesusta huolimatta jatkunut kalvoinen tunne silmässä sekä silmäympäryksille jäänyt öljy eivät ole niitä asioita joita haen putsarilta. Siispä  nykyään suosinkin mieluiten vesimäisiä puhdistusaineita.

Hempeän vaaleanpunaisessa pullossa olevaa silmämeikinputsaria imeytetään ensin vanulapulle, jonka jälkeen silmämeikit pyyhitään hellästi vanulla, tai vaihtoehtoisesti pidetään lappua hetken aikaa luomen päällä. Itse en saa kuitenkaan ripsaria ilman pyyhkimistä pois, mutta luomivärit lähtevät pelkällä hellällä kostutetun vanulapun painelullakin. Aine on ollut tehokas putsaamaan niin tiukasti istuvia synteettisiä luomivärejä kuin vedenkestävää eyelineria. Ripsivärini ei ole teknisesti vedenkestävä, mutta sen poistaminen on myös huomattavasti helpompaa putsarin avustuksella. Suomenkielisessä infotarrassa lukee myös "älä huuhtele", mutta tästä ohjeesta en ole oikeastaan välittänyt. ;)


Aine on siis toiminut kuten lupaakin - poistanut meikit tehokkaasti, myös sen vedenkestävän. Silmänympärysihoni ei ole varsinaisesti erittäin herkkä, mutta tehokkaasti putsaava aine toki myös vähentää hankauksen aiheuttamaa ärsytystä, jota kyllä pääsee helposti syntymään. Samoin kovasti tuoksuvat tuotteet eivät ole parhaita valintoja silmäympärykselleni, joten tuoksuttomuudesta tämä meikinpoistovesi saa myös plussaa! Tarkka annostelukärki helpottaa myös annostelua, eikä ainetta tule lorauteltua vahingossa liikaa kerralla.

Kamomilla-silmämeikinpuhdistusaine ("struccante occhi bi-fase") kustantaa esimerkiksi Bottega Verden nettikaupassa 14,33 €. Hinta on aika lailla kipurajoilla siitä mitä olen yleensä maksanut silmämeikinputsaajasta, mutta toisaalta aine vaikuttaa myös riittoisalta  ja tehokkaalta. 

Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^