Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Earth Minerals-meikkipohja | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Earth Minerals-meikkipohja

Blogissa on varmasti tullut jo esille, että meikkipohjista suosin kaikista mieluiten aitoja mineraalimeikkejä. Nestemäiset meikkivoiteet jäävät yleensä kakkoseksi niin sävyvalikoiman, levittyvyyden ja lopputuloksen kanssa. Mineraalipuuterit sulautuvat luonnollisesti ihoon jättämättä kalvomaista pintaa tai meikkivoiderajoja, ellei sävy satu olemaan aivan väärä. Eniten pidän mineraalipohjissa siitä, että ainesosaluettelo on niissä yksinkertainen, eikä ihon tukkeutumista ei ole tarvinnut niiden kanssa pelätä.


Meikit on saatu blogin kautta. *Postaus sisältää mainoslinkkejä.


 Earth Minerals mineraalimeikit


Kirjoitin jokin aika sitten Providan Earth Minerals-sarjan luomiväreistä, ja tällä kertaa onkin meikkipohjien vuoro. Testasin sarjalta jännittävän kuuloisen jauhemaisen pohjustusaineen, peiteaineen ja myös itse mineraalipuuterin.  Kaikki läpäisivät tarkan mineraalimeikkitutkani, ja ovat taattua mineraalilaatua. ;) Sävyvalikoima on hyvin laaja, ja vaikka yleensä valitsen sen vaaleimman sävyn pohjustustuotteista, osa vaaleimmista sävyistä vaikutti todellakin liian valkoisilta jopa minulle!

                                       Balancing primer sävyssä Light, meikkipuuteri Beige 01, peiteaine 02.

Balancing Primer on meikkipohjan alle laitettava pohjustusaine, joka lupaa imeä ylimääräistä rasvaisuutta ja pitää ihon mattapintaisena. Listattuna ainesosana löytyy ensimmäisenä mineraali mica, mutta veikkaanpa että ainakin myös "may contain"-osion kaoliinia on tuotteessa, sillä sitä käytetään usein luonnollisena kiillon imijänä. Testasin sävyn Light, joka on ensin vaikutti hyvin keltapohjaiselta mutta sulautui silti ihoon todella näppärästi. Pohjustaja on toiminut kuin käänteinen viimeistelypuuteri: meikki on todellakin kestänyt pitkään ilman tyypillistä t-alueen kiiltelyä!

Hämmästyin myös miten hyvin tämä häivyttää huokosia, vaikka silikonista ei tässä aineessa ole tietoakaan. Tämän luonnollisempaa meikinpohjustajaa ei ihan heti tule vastaan, ja vinkkaisinkin tästä etenkin epäpuhtaan ja rasvaisen ihon kanssa eläjälle. Natural Goods Companyn nettikaupassa primer kustantaa 26,50€ - ja kyseessähän on todella riittoisa jauhe, sillä tätä ei kannata levittää edes sen vertaa kuin mineraalimeikkipuuteria.


Peiteaine sävyssä Beige 02 on puolestaan hyvin vaalea neutraali, ja hyvin pigmenttinen. Tykkään levittää peiteaineen ennen meikkipuuteria, vaikkakin usea varmasti noudattaa taas käänteistä järjestystä. Jauhemainen peiteaine on ollut todella hyvä etenkin epäpuhtauksien peittoon, sillä mineraalit eivät pahenna tilannetta tukkimalla ihoa lisää. Sen sijaan esimerkiksi peiteaineen sisältämällä sinkkioksidilla on usein väitetty olevan ihoa hoitava ominaisuus. Olen käyttänyt Beige 02:sta niin tummien silmänalusten kuin näppyjen peittoon. Samoin mineraalipeiteaine on laiskan (tai osaamattoman :D) meikkaajan kaveri, sillä tämä on ollut myös todella helppo häivyttää. Natural Goods Companyn nettikaupassa peiteaineen hinta on 18,60 €.

Testaamani mineraalipuuteri on puolestaan Beige 01.  Neutraalinsävyinen puuteri, ehkä hieman keltapohjaisella sävyllä (yleensä käytän Lily Lolon China Dollia ja Barafeced Beautyn Innocentia, ja mielestäni sävy on jotain näiden välistä). Meikkipuuteri on semipeittävä ja tuo mieleen ensimmäisenä Lily Lolon ja Everyday Mineralsin meikkipohjien koostumukset ja kuultavahkon peittävyyden. Earth Mineralsin meikkipuuteri istuu kuin laadukkaan mineraalipuuterin tuleekin: parilla kerroksella saa hyvin luonnollisen, ihonsävyä tasoittavan lopputuloksen. Eli juuri sellaisen tyylikkään  no-makeup makeup-lookin.

Lopputulos on myös hyvin mattainen (etenkin primerin kanssa), mutta puuteri ei silti korosta kuivia kohtia tai levity epätasaisesti. Tätä on helppo myös kerrostaa peittäväksi ilman pakkelimaista fiilistä, joskin itse en peiteaineen ansiosta tarvinnut juuri lisäkerroksia. Puuterissa on myös luonnollinen mineraalipohjainen aurinkosuojakerroin. Natural Good Companyn nettikaupassa meikkipuuteri maksaa 34,5 € (jälleen ylistyssanoja riittoisuudesta tähän!). 

Earth Mineralsin pohjustustuotteet vaikuttavat siis kaiken kaikkiaanhyvin laadukkailta ja toimivilta, joita myös suosittelisin mineraalimeikeistä kiinostuneille!

Ja kuten swatcheista huomaa, testiin päätyneet sävyt eivät ole kaikki prikulleen samansävyisiä, mutta ne kaikki sulautuivat ihonsävyyni. Yleensä mineraalimeikin levityksen jälkeen kestää muutaman minuutin, ennen kuin sävyt "asettuvat" iholle. 

Mistä ostaa Earth Minerals-meikkejä? 
Katso ajantasainen valikoima *Natural Goods Companysta.

 Balancing primer sävyssä Light,  peiteaine Beige 02, meikkipuuteri Beige 01.Kommentit

 1. Mineraalimeikkien paras puoli on ehdottomasti laajat sävyvalikoimat. Mutta sitten joillakin merkeillä värivivahteiden määrä on lähtenyt ihan käsistä ja saa tilata useamman näytteen, jos niistä nappaisi oikea sävy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mineraalipuuterien kohdalla tulee myös joskus tuo positiivinen ongelma runsaasta sävyvalikoimasta. :)

   Poista
 2. Tämä menee nyt hieman ohi aiheen, mutta piti tulla kiittämään suosituksesta! Everyday Mineralsin meikit ovat parasta, mitä mun iholle on koskaan tapahtunut :) Kiitos suuresti! Rauhallista joulua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä mietinkin äskettäin, että mihin mineraaliin päädyit jos päädyit - mahtavaa että EDM on toiminut! Mieluusti myös lukisin blogistasi lisää tästä jossain vaiheessa. ;)

   Poista
 3. Aivan uusi mineraalimeikkimerkki mulle! Minkä kokoisia pakkaukset ovat? Ovat kuitenkin vähän kilpailijoitaan (Everyday Minerals, Barefacedbeauty, Lily Lolo) kalliimpia. Mihin näistä merkeistä olet tykästynyt eniten? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkipuuteri 6 g, primer 4 g ja peiteaine 2,5 g. Olisikohan sävyvalikoimalla merkitystä myös hinnanmuodostuksessa, sillä en ole muilla merkeillä törmännyt aivan näin vaaleisiin ja jopa selkeästi punapohjaisiin meikkipuutereihin (sain kokeilla muutaman sävyn minikokoja ennen kuin valitsin oikeat sävyt testiin).

   Ja on aika vaikea päättää lempparia! Tykkään kyllä BFB:stä koska se on nopeasti peittävä mutta ehkä joskus liian raskas "näihin muihin" verrattuna, jotka taas toimivat tosi hyvin peiteaineen ja / tai BB-voiteen kanssa. :D Ja EDM on vähän myös testivaiheessa vielä, koska omistamani täysikokoisen matte-version sävy ei ollutkaan ihan sopivin. Yleensä mineraalimeikeissä sävyvalikoima ratkaisee eniten, jos löytyy nappisävy (vuodenaikojen mukaan "väriään vaihtavalle" iholle :D) niin siitä voin maksaakin enemmän.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^