Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Herkän ihon Pai-hoitoa | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Herkän ihon Pai-hoitoa

Tällä kertaa on luvassa hehkutusta itselleni uudesta ihonhoitosarjasta, joka vaikuttaa hyvältä mätsiltä herkkistelyyn taipuvalle iholle. Pai Skincare on brittiläinen Soil Association-sertifoitu, kokonaan vegaaninen luonnonkosmetiikkasarja, joka on kehitelty erityisesti herkälle ja ongelmaiselle iholle. Sarja kuulosti aika nappivalinnalta minulle, jonka iho ärtyilee, on rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuvainen.

Tuotteet on saatu blogin kautta.*Sisältää mainoslinkkejä.
pai luonnonkosmetiikka

 Pai Skincare - herkän ihon luonnollista ihonhoitoa


Testausajankohta sattui myös valitettavan hyvin nappiin. Parin viikon ajan ilmeisesti stressitekijöistä johtuen päänahan nopean rasvoittumisen ohella myös kasvojen iho yltyi rasvaisemmaksi (ja tuomaan lisää stressiä..). Pai-purnukat tasapainottivat tätä tilannetta hyvin. Nyt kun rasvapuheisiin päästiin, niin kerrattakoon vielä että ihoni on satunnaisia epäpuhtauksia pukkaava, pintakuiva sekaiho rasvoittuvalla t-alueella. Testiini päätyi Perfect Balance-matkasetti sekä AHA-naamio.Camellia & Rose -puhdistusvoide on ensikosketukseni musliiniliina-putsareihin. Ideana on levittää voidemaista puhdistusainetta ensin kuiville kasvoille, hieroa hellästi ja pyyhkiä lämpimässä vedessä kastellulla mukana tulevalla puuvillaliinalla pois. Prosessi on paljon vaivattomampi ja nautinnollisempi kuin miltä kuulostaa, ja musliiniliina myös kuorii kevyesti kasvoja. Olen jopa odottanut iltaisin sitä hetkeä, jolloin pääsen taas kokeilemaan tätä ihmeellisen tehokasta ainetta! Meikkivoide&mineraalipuuterikombo on lähtenyt vaivatta pois putsarilla, joka on jättänyt ihon puhtaaksi ja pehmeämmän tuntuiseksi.

Puphditusvoide ei muiden Pai-tuotteiden ohella tuoksu juuri miltään, ja ilmeisesti juuri sen sisältämien kamelia -ja damaskonruusuöljyjen ansiosta iholle jäävä tuntu ei ole lainkaan kiristävä tai ylipuhdas. Tämä taitaa olla ainoa Pain valikoiman puhdistusaine, ja voinkin kuvitella sen sopivan hyvin monelle ihotyypille - myös omalle helposti ärsykkeisiin reagoivalle.

Rice Plant & Rosemary -kasvovesi sekä Geranium & Thistle -kasvovoide ovat puolestaan enemmän sekaiholle/epäpuhtaalle iholle suunnattuja tasapainottavia ja puhdistavia tuotteita. Kombo onkin toiminut oikein näppäränä mukana kulkevana puhdistavana ja kosteuttavana settinä. Alkoholittoman kasvoveden jättämä raikkaan viileän fiiliksen on viimeistellyt lähestulkoon täydellisen nopeasti imeytyvä ja pitkäkestoisen mattapinnan jättävä kasvovoide.

Kosteusvoide on kevyt ja sopii erittäin hyvin meikin alle, eikä se ole jättänyt iholleni kiristyksen häivääkään. On siis hyvin mahdollista, että vastaus ikuiseen pulmaani löytää "tukkimaton kasvovoide, joka on kevyt mutta kosteuttava" on löytynyt  Paista!  T-alueen kiiltelyä Pain kasvovoide on myös selkeästi rauhoittanut. Voide sisältää esimerkiksi kosteuttavaa jojobaa sekä tasapainottavaa rohtopurasruohoa ja kurjenpolvea, ja jokin inci-yhdistelmässä onkin mennyt kohdalleen. Kokemusteni perusteella tarpeeksi rohtopurasruohoa sisältävät tökötit ovat olleet aika toimivia, kuten Paikin osoitti.


Sokerina pohjalla vielä ehkäpä hellävaraisin AHA- hedelmähappoja sisältävä naamio, johon olen törmännyt. Helposti tukkeutuvan ihonhoidossa puhdistvien naamioiden käyttämistä ei liene tarvitse paljoa perustella ja niillä tuleekin taiteiltua viikoittain.

 Savipohjainen Copaiba Deep Cleanse -naamio sisältää hellävaraisempia pomelon hedelmähappoja. Noin kymmenessä minuutissa naamio alkaa myös hiljalleen savinaamion tapaan kuivua kasvoille. Muiden testaamieni hedelmähapponaamioiden tavoin tässä ei ole jälkeäkään ihon kipristelystä tai punoittamisesta, eli uskaltaisin suositella tätä hellävaraisen tehokasta hedelmähapponaamiota etsivälle!

Vaikka yksi tuote harvoin parantaa kaikkia iho-ongelmia, naamio täyttää hyvinkin lupauksiaan: kasvojen iho jää sileämmäksi ja kirkkaammaksi, samoin kuin huokoset helottavat vähemmän. Voide imeytyy osin ihoon ja sen poisto tapahtuu putsarin tavoin kastellulla musliiniliinalla, joka tulee pakkauksen mukana.Jos näistä pitäisi valita lemppari, kallistuisin tiukan pohdinnan jälkeen ehkä kuorinnan sekä kasvovoiteen välille, vaikkakin jokainen puteleista tuntui mukavan uudenlaisesti hoitavalta tuotteelta.

*Pain kosmetiikkaa voi hankkia ainoastaan Joliesta, jossa matkasetin arvo on 26 €, ja kuorinnan 40 €. Matkasetin tuotteet ovat saatavilla toki myös täysikokoisina, ja valikoimassa on myös eri ihotyypeille suunnattuja kasvotuotteita seerumeista silmänympärysvoiteisiin.
Kommentit

 1. Kuulostaa todella ihanalta, etenkin tuo putsari ja AHA-happokuorinta <3 Paita en ole koskaan kokeillut. Pakkaukset ovat myös kivan eleettömiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös kuulostakin.. ;) Pai oli pitkään mun himotuslistalla! Pakkauksista tykkään minäkin, ei liikaa hörhelöä. :)

   Poista
 2. Naamio kuulostaa hyvältä, tätäkin merkkiä voisi joskus kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naamio oli kyllä aivan uudenlainen kokemus minulle. :) Minuakin jää kiinnostamaan muut Pai-tuotteet!

   Poista
 3. Nyt kuulostaa erittäin houkuttelevalta, varsinkin mun sekaiholle. Öljyisyys ja kuivuus on ollut jo pitkään ongelma ja siihen on auttanut tähän mennessä vain Muradin kemikaalicocktail. Taidankin laittaa tuon matkakoon tilaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljyisyys ja kuivuus on kyllä vähintäänkin haastava kombo, tiedän tosiaan kokemuksesta... Toivottavasti Pai toimii sinulla, olisi kiva myös kuulla kokemuksistasi mikäli päädyt setin tilaamaan. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^