Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hempeät kynnet & tehokas kynsilakanpoistoaine | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hempeät kynnet & tehokas kynsilakanpoistoaine

Lakkaan kynsiäni mieluiten vaaleilla sävyillä, ja ehkäpä se on tuleva kevät joka jälleen inspiroi tarttumaan uuteen hempeilevään sävyyn. Bellápierren värikosmetiikka on tullut jo tutuksi ja firman mineraalimeikeistä olen kuullut paljon hyvää, mutta merkin kynsilakkoihin en ollut vielä tutustunut.

Kynsilakanpoistoaine saatu blogin kautta.

Bellápierren Baby Pink-lakan sävy on ihana, mutta aineen koostumuksessa olisi reippaasti parannettavaa. Lakka on todella ohutta, lähes maitomaista, joka levittyy aluksi epätasaisesti. Ensimmäisellä käyttökerralla pelkäsin, että kynsille ei saa tasaista pintaa niin millään, sillä kaksi ensimmäistä kerrosta olivat niin epätasaisia ja kevyitä. Kuitenkin ohut lakka kuivuu nopeasti, ja kerroksia on helppo lisätä - ja vähintään noin viidennen kerroksen sutimisen jälkeen (!) lakkauspinta on jo tasainen. Lakka ei onneksi halkeile helposti, vaikka kerroksia tulee normaalia useampia. 

Lopputulos on siis ihan kiva, vaikka "normaaleihin" lakkoihin verratessa tällainen sutiminen tuo miinusta. Jäänkin miettimään, onko kyseessä jokin maanantaikappale vai onko vika kynsissäni (yleensä ei ole) - jos jollakulla on kokemusta Bellápierren kynsilakoista, kuulisin niistä mieluusti! En suosittelisi lakkaa, jos kynnen pinta on selkeän epätasainen, sillä lakka levittyy paremmin siloisemmalle pinnalle. Baby Pinkin hyvin hennon vaaleanpunainen, lähes valkoinen sävy on niin monikäyttöinen ja hieno, että en laita lakkaa eteenpäin, vaan sudin sitä kynsiini silloin kun lakkaukselle on enemmän aikaa. Nimetön on lakattu Mineral Fusionin ruusukullan värisellä glitterillä. 

Bellápierre-lakka on hankittu maahantuojan putiikista. Kaikki merkin kynsilakat ovat vegaanisia, ja valikoimassa on myös mm. vegaanisia mineraalipohjaisia meikkipohjia aina kiinteistä puutereista BB-voiteisiin.Vegaanisia kynsilakkoja on markkinoilla jo melko kiitettävästi, mutta pupumerkityt kynsilakanpoistoaineet kuuluvat kosmetiikka-osaston harvinaisuuksiin. Bottega Verden lasipurkkiin pakattu manteli -ja risiiniöljyllä buustattu poistoaine hoitaa funktionsa oikein hyvin. Myös tiukemmin istuvat glitterit ja tekstuuriset lakat ovat lähteneet ilman hinkkausta tai hankausta, jota usein kynsiä lakkaava osaakin arvostaa. Poistoaine sisältääkin asetonia, joka saa usein lakan kuin lakan irtoamaan, mutta saattaa kuivattaa kynsiä enemmän asetonittomiin putsareihin verrattuna.

Tuotteeseen lisätyt öljyt saattavat tasapainottaa asetonin kuivattavaa vaikutusta, mutta eivät toki korvaa kynnelle jätettäviä kynsiöljyjä. Poistoaineen tuoksu on melko voimakas ja se jää hetkeksi käsille, mutta se ei ole mitenkään epämiellyttävä - ainakin se on parempi nenääni kuin puhtaan asetoniputsarin "myrkkyhaju". Pakkauksen kanssa tulee olla tarkkana, sillä suuaukossa ei ole annostelijaa ja ainetta tulee kaadettua huolimattomalla otteella liian reippaasti. 50 milliä ainetta kustantaa Bottega Verden nettikaupassa (ja varmaan myymälässäkin) noin kahdeksan euroa.Comments

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^