Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Lupaava ja luonnollinen Schmidt's-deodorantti | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Lupaava ja luonnollinen Schmidt's-deodorantti

 *mainoslinkki


Blogini lukijat olette varmaan huomanneetkin, että toimiva vegaaninen deodorantti, saatikka luonnollinen sellainen on pieni ikuisuuskysymys vegaanikosmetiikan saralla. Otin viime syksynä käyttöön voidemaisen, ruokasoodapohjaisen deodorantin, jonka tehot yllättivät sen verran, että uteliaisuudesta päätin antaa tilaisuuden vegaanifirma Schmidt'sin voidedödölle.

Lue päivitetty lista vegaanisista deodoranteista, joita saa Suomesta: vegaaniset deodorantit listattuna
voidemainen schmidts deodorantti

Schmidt's voidemainen deo - alumiiniton, vegaaninen, luonnollinen  - ja tehokas

Yhdysvaltalaismerkin deodorantin resepti on varsin luonnollinen: sheavoita, ruokasoodaa, arrowjuurijauhetta, kaakaovoita, eteerisiä öljyjä, E-vitamiinia ja humalaa. Alumiiniton deodorantti ei tokikaan sisällä esimerkiksi parabeeneja tai flataatetteja.

Deodorantit ovat niittäneet mainetta esimerkiksi joissakin englanninkielisissä kosmetiikkablogeissa, joten mielenkiinnosta lähdin myös testaamaan tätä osin maasta taivaisiin kehutun raikasteen Bergamot&Lime-versiota. Ja täytyy kyllä testijakson jäljiltä myöntää, että kyseessä on kyllä oikein hyvin pelittävä vegaaninen ja luonnollinen dödö. Mainittakoon vielä että useimmat testaamani luonnolliset dödöt eivät valitettavasti ole olleet pidoltaan sitä luokkaa, että julkisilla paikoilla niiden turvin kehtaisi kuljeskella.

Schmidt's-deodorantti on kuitenkin poikkeus ekodödöissä, sillä se on pitänyt ilman lisäilyn tarvetta  niin toimistopäivät, kevyen liikkumisen kuin vajaan parin tunnin kuntosalilla huhkimisen.

Alumiiniperspirantista siirtyessä ensimmäisinä käyttöpäivinä hikoilun huomasi normaalia selvemmin, mutta parin päivän käytön jälkeen tilanne tasaantui, eivätkä kainalot oikeastaan ole olleet enää märkinä. Deodorantin sisältämät kasviperäiset ainesosat imevät tehokkaasti kosteutta itseensä, ja nämä jauheet lienee syypäitä minunkin kuivempiin kainaloihin.

 Hyväntuoksuinen, raikkaan sitruksinen dödö on myös pitänyt poissa ei-toivotut hajut  hyvin, vaikka hikoilua dödö ei varsinaisest estäkään. Lähinnä vain pitkään sisätiloissa hikoillessa tai enemmän huhkiessa käyttäisin (ja käytän) "varmaa valintaa" eli antiperspiranttia.

voidemainen deodorantti

Muutoin oikein oivallinen dödö saa valittettavasti vähän (vain vähän) miinusta koostumuksensa vuoksi. Lasipurkissa oleva voide ei ole se kaikista käytännöllisin tai supernopein levittää (mutta aika nopea silti). Purkin mukana tulee pieni spaatteli, jolla ainetta kaivetaan ja notkistetaan käsien välissä ennen kainaloihin sivelyä.

Koostumus on aluksi melko jäykkää ja helposti murenevaa, eikä sitä saa oikein rääpittyä purkista suoraan sormin. Lasinen purkki on kyllä kätevä esim. tulevaa käyttöä varten tyhjänä, mutta dödöpurkiksi se on normaalia painavampi. Toivottavasti Schmidt'sin tehtaalla paneudutaan vielä koostumuksen kehittelyyn himpun verran lisää, sillä ketterämmin levittyvä aine nostaisi käyttömukavuuspisteitä. Edit: ja nykyäänhän firma pakkaa deodoranttinsa käteviin muovipurkkeihin!

Schmidt'sin purkkidödöä myyvät Suomessa esimerkiksi Biodelly*, Hyvinvoinnin Tavaratalo*
ja *luonnonkosmetiikan suuri verkkokauppa House of Organic. Myös matkakokoisia purkkeja on saatavilla, hinnat noin kahdeksasta eurosta ylöspäin.
 

Edit 7/16: lisätty suomalaisten jälleenmyyjien tiedot ja linkit!


Kommentit

 1. Toimivat alumiinittomat dödöt ovat aina kiinnostavia. Joskaan en pääse tätä testaamaan aikoihin, koska joululahjaksi tuli kolme uutta luonnollista dödöä. Niiden testailu viittaa siihen suuntaan, ettei niistä ole itse tekemälleni ruokasooda-savi-yhdistelmälle kilpailijaa, mutta pakkohan testailu on viedä loppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme dödöä on jo kunnioitettava määrä. Ja tiedän tunteen pakkotestailusta. :D

   Poista
 2. Mulla on ollut käytössä Lovefreshin dödö ja on ollut kyllä tehokas, se ruokasoodaversio varsinkin! Harmi vaan pitkässä juoksussa dödö tukki kainaloitani, ilmeisesti sheavoi oli niille liikaa..:P Ruokasooda saattoi aavistuksen myösa ärsyttää, sellaisina päivinä kun kainalot kastuivat ja dödö ikäänkuin "liikkui"..Mutta tehokas tuote oli, piti hyvin hajut kurissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole kuullutkaan että sheavoi voi tukkia ihoa tai ruokasooda ärsyttää, mutta mun kainalot eivät ehkä ole herkimmästä päästä sittenkään. Toivottavasti löydät kivemman ja yhtä tehokkaan dödön! :)

   Poista
 3. Juuri on ollut aikeissa tilata iHerbistä miehelle vähän tukevampi miehekäs vegaaninen dödö ja mietin omalle kohdallenikin löytyiskö jokin freshimpi. Tuli arvostelu todella hyvään aikaan :) Osaatko sanoa eroavatko nuo merkin puikkomallisista miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) En osaa tarkemmin sanoa eroa puikkomaisen ja voidemaisen dödön välillä, paitsi että ainesosat ovat osittain erilaisia näiden välillä. Käyttökokemusta puikkodödöstä ei ole. :)

   Poista
 4. Mäkin bongasin tämän merkin iHerbistä, ja ehkäpä nyt uskallan kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Schmidt's taitaakin olla uusimpia iHerbin sarjoja. :)

   Poista
 5. Täähän kuulostaa ihan kokeilemisenarvoiselta mömmöltä! Mä olen tainnut kehittää jonkun toleranssin Laveralle, sillä se ei kyllä enää toimi halutulla tavalla tai ainakaan samalla tavalla kuin ensimmäisinä kuukausina :( Sopivan yksilön etsintä siis jatkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alumiinittoman/ekomman dödön etsiminen on kyllä välillä melko haastavaa, toivottavasti löydät pian uuden ja toimivan. Scmidt's on kyllä ollut hyvä, tosin toinen voidemainen eli Soapwallan dödö levittyy helpommin suoraan sormella. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^