Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ruusunmarjaa talvi-iholle: Balm Balm ruusunmarjaseerumi | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Ruusunmarjaa talvi-iholle: Balm Balm ruusunmarjaseerumi

balm balm ruusunmarjaseerumi
*mainoslinkki

Pakkasmittarin lukemien kiristyessä ihon tuhdimpi kosteutus on tullut hyvin ajankohtaiseksi. Oikea ja luminen talvi on virkistävä, mutta se tarkoittaa pintakuivan ihon tarkempaa suojausta viimalta ja pakkaselta.

Vielä ehkä vuosi sitten en olisi kuvitellut käyttäväni kasvojen kosteutukseen mitään öljyisempiä cocktaileja, vaan luotin enemmän kevyiden kosteusvoiteiden voimaan. Kuitenkin pintakuivan ihon kanssa olen huomannut että "oikein valitut" kasvoöljyt eivät tuki tai rasvoita ihoa, vaan ovat oiva apu kosteuttamaan ja pehmentämään ihoa kosteusvoiteiden kaverina.

Balm Balm  - edullinen luonnonkosmetiikan ruusunmarjaseerumi


*Balm Balmin ruusunmarjaseerumi, joka mielestäni on enemmänkin öljyseerumi, on ollut oivallinen kosteutusapu viiman kuivattamalle iholle. Ainesosaluettelo on hyvin yksinkertainen, mutta juju taitaakin piillä tarkoin valituissa, luomusertifioiduissa ja ravinteikkaissa cocktailissa.

Ruusunmarjaöljy on tunnettu runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja sisältävänä ravinteikkaana raaka-aineena, jota sopii käyttää muun muassa pigmenttihäiriöiden, arpien, erittäin kuivan ja kutisevan ihon hoitoon. 

Seerumi sisältää myös muun muassa herkkäihoisellekin sopivaa, ihoa tukkimatonta jojobaöljyä sekä purasruohoöljyä, jota käytetään esimerkiksi kutisevaa ja punoittavaa ihoa rauhoittavana. Lisäksi ainesosissa luuraavat mm. katajan, kurjenpolven, palmarosan ja mandariinin eteerisiä öljyjä. Tuoksu on melko vieno, ja se tuo ensimmäisenä mieleen ruusuun vivahtavan palsamipelargonian.


ruusunmarjaseerumi

Öljypitoisuudestaan huolimatta seerumi on koostumukseltaan kevyt, melko juokseva ja nopeasti imeytyvä. Olen käyttänyt seerumia öisin kosteusvoiteen alla, ja se on jättänyt iholle himmeästi kuultavamman pinnan, mutta ei niinkään öljyistä.

Kosteustuscocktailin jäljiltä aamulla iho on ollut kosteutetumpi, ja pakkasen aiheuttamat orastavat ihon hilseilyt ja pintakuivuusjuonteet ovat hennontuneet. Toki olisi ollutkin hienoinen pettymys, jos näin ravitsevaksi suunnattu seerumi ei olisi tehnyt "mitään", ja onneksi tämä lasipullossa majaileva aine onkin toiminut hyvin.
.
Kuitenkaan päiväkäytössä meikin (ja kosteusvoiteen) alle en ehkä ensimmäisenä kokeilisi lisätä seerumia, sillä ihoni on myös kiiltelyyn taipuvainen. 

Seerumi voisi toimia paremmin todella kuivaihoisella myös päivällä. Voisin myös hyvin kuvitella, että tätä voisi sekoittaa pari tippaa suoraan kosteusvoiteen sekaan. Pipettipullossa oleva aine vaikuttaa myös hyvin riittoisalta; noin viisi tippaa on tuntunut jo riittävältä määrältä kasvoille.


Summaten: seerumi on laadukkaita raaka-aineita täynnä, se hoitaa ihoa aidosti ja on vileäpä edullinen. 

*TwistBe-nettikaupasta hankittu seerumi kustantaa 19,9 € - joka on mielestäni hyvinkin järkihinta Soil Association-luomusertin sarjan tuotteeksi. Balm Balmilla on myös eläinkokeeton Leaping Bunny-sertifikaatti.

Brittiläisen Balm Balmin valikoimassa on vegaanille myös muun muassa luonnonkosmetiikan kasvovesiä, kuorinta/naamio ja eteerisiä öljyjä.  Osassa sarjan tuotteissa on mehiläisvahaa, ja esimerkiksi em. kauppaan vegaaniset tuotteet on merkattu selkeästi tuotetietoihin.

Edit 2019.

Kommentit

 1. Tää on mulle ihan uusi merkki. Ostin itselleni juuri eilen ruusunmarjaöljyä. Toivoisin, että finnien punoitukset helpottuisivat sillä hieman ja vanhat arvet siinä ohessa. Hinta tuolla tuotteella ei todellakaan ole paha. Monta milliä tuossa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusunmarjaöljyn pitäisi tehota niin moneen iho-ongelmaan, että ihmettelenkin miksi niitä ei ole useammalla merkillä! Toivottavasti sinulla myös tepsii. :) Balm Balmin pipettipullossa on 30 milliä seerumia, unohtui tekstistä mutta linkin takaa tieto löytyikin. :)

   Poista
  2. Moikka Mulan! Meiltä löytyy todella ihana ja tehokas tuote ihon epäpuhtauksiin, joka ei kuivata ihoa kuten useimmat samaan tarkoitukseen myytävät tuotteet. Myimme tuotteen loppuun viikonlopun messuilla, mutta sitä tulee pian lisää! :)

   http://www.twistbe.fi/fi/apeiron-jojoba-teepuuoljy.html

   Terkuin, Kati / TwistBe

   Poista
  3. Kiitos vinkistä, Kati. :) Mulla on ollutkin käytössä pelkkä jojobaöljy (ilman siis teepuuöljyä) jo tässä jonkin aikaa. Voisi toki kokeilla tuota teepuuta sisältävää kenties seuraavaksi.

   Poista
  4. Ja nyt kun suosittelun makuun päästiin, niin Mulanille vinkkaisin myös Kahinan kirkastavasta seerumista (arvio löytyy viime viikon postauksistani), joka on tehnyt omille vanhoille arvilleni eniten ihmeitä. :)

   Poista
  5. Huomasin sen ja katsoinkin sitä jo sillä silmällä! Harmi, kun omistan jo niin miljoona purnukkaa, ettei ihan hetkeen ole tarvetta seerumillekaan. :'D Hinta myös vähän vaikuttaa kokeiluinnokkuuteen, 75 euroa kirpaisee jo lompakossa melko paljon. Etenkin, jos tuote ei mulla toimisikaan.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^