Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Konjac sponge-ihonhoitosieni - mitä ja miksi? | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Konjac sponge-ihonhoitosieni - mitä ja miksi?

 *mainoslinkki


Ihonhoidon tuote, joka puhdistaa, kuorii ja uudistaa ihoa ilman hoitotuotteita? Kyllä vain, puhumme *Konjac Sponge -sienestä! Pari vuotta sitten ihonhoidon ihmesienet  vilisivät kauneusblogeissa tiuhaan. Tämä postaus onkin epätrendikkäästi aikaansa jäljessä, mutta konjac-sieni on kyllä ajaton valinta ihonpuhdistukseen. Konjac-kasvin juuresta valmistettu kasvojenpuhdistussieni ansaitsee kehuja kuitenkin vielä suurimman hypen laskeuduttua, sillä sieni on osoittautunut oivalliseksi ihonhoitoavuksi.

Postaus päivitetty 2019
konjac sponge sieni testissä


 Konjac Sponge - kokemuksia ihonhoidon ihmesienestä


Hankin vastikään sen virallisena pidetyn konjac-firman eli Konjac Sponge Companyn ihonhoitosienen. Tuotesarjan kaikki tuotteet ovat aitoa ja alkuperäistä konjac-kasvin (sienen) juurta, vegaanisia ja eläinkokeettomia (Vegan- ja Leaping Bunny -sertifikaateilla).

Konjac Spongen hyödyt voi tiivistää lyhyesti:


 • huokoinen sieni kuorii ihoa hellästi, ja sitä voi käyttää puhdistusaineen kanssa tai ilman
 • et tarvitse erillistä kuorinta-ainetta
 • konjac sponge kestää käytössä pitkään, kun annat sen kuivua käytön välissä
 • valitse konjac-sieni ihotyypin mukaan: on olemassa epäpuhtaalle iholle, herkälle ja mm. normaalille iholle suunnattuja sieniä
 • sienen rakenne on hellävarainen, mutta silti kuoriva, ja moni herkkäihoinen on löytänyt siitä avun


epapuhtaan ihon konjac sponge
Harmaa konjac-sieni sisältää ihoa puhdistavaa aktiivihiiltä ja sopii epäpuhtaalle iholle

Hassun puolipallon muotoisia konjakkisieniä on saatavilla eri ihotyypeille suunnattuina. Itse olen päätynyt mustanharmaaseen, puhdistavaa bambuhiiltä sisältävään epäpuhtaan ja rasvaisen ihon sieneen. Sieni lupaa syväpuhdistaa huokosia, sanoa heiheit mustapäille ja näppyarmeijoille ja imeä ylimääräistä rasvaa iholta (juurikin hiilen ansiosta). Aktiivihiiltä sisältävät konjak-sienen koostumus on luonnostaan antibakteerinen.

Sieni on kuivuessaan kivikova ja kevyt, ja se täytyy kastella ennen käyttöä. Huokoinen materiaali myös imee luonnollisesti paljon nestettä itseensä nopeasti. 

Sientä voi käyttää sekä yksinään että puhdistusaineen kanssa. Itse en saa meikkejä pelkästään sienen avulla puhdistettua, joten joko lorautan sieneen hieman puhdistusainetta tai pyöräytän sitä kasvoilla meikinpoiston jälkeen.

Konjakkisientä voi käyttää mielestäni aivan hyvin kuin musliiniliinaa, ja sillä voi pyyhkiä esimerkiksi öljyputsarin tai naamion jämät pois kasvoilta lempeästi. Yön jäljiltä olevan ihon voi myös kätevästi puhdistaa vain sienen voimalla.

Vaikka sieni pyörähtää vain hetken kasvoilla (eikä jätä vaikuttavia aineita iholle), olen huomannut konjakin kuorivan ominaisuuden superhyväksi. Varsinkin uuden sienen korkkausvaiheessa kasvojen ihon siloisempaa ja puhtaampaa olemusta tuleekin hämmästeltyä. En tiedä onko syy juurikin tässä erikoisessa kuidussa tai sienen koostumuksessa, mutta sen avulla olen saanut näppärästi nujerrettua heti alkuunsa esim. mustapäiden hyökkäyksiä. Vaikka oma sieneni on rasvoittuvuutta hillitsevä, se ei kuitenkaan ole kuivattavan kiristävä. Mielestäni sieni taistelee rasvoittumista vastaan juuri kuorimalla ja loihtimalla epäpuhtauksia pois, eikä niinkään yksistään poista kasvojen kiiltoa.

Valitettavasti sienen teho tuntuu kuitenkin  laskevan sen käytön myötä noin parin kuukauden kohdalla, ja veikkaan että syynä on vain sienen "kuluminen": yhtä konjac-sientä tulisi käyttää maksimissaan kolme kuukautta.

Olen myös kuullut, että sienen voisi desinfioida keittämällä sen. Konjakin voima kasvojen puhdistajana ja kuorijana on kuitenkin niin hyvä, että yleensä noin pari sientä tulee vuodessa käytettyä. Olenkin pitänyt välillä tästä ihmesienestä taukoa, jonka jälkeen sen ihmeteot ovat taas päässeet oikeuksiinsa. ;)


konjak-ihonhoitosieni

Sieni kannattaa jättää aina käytön jälkeen kuivumaan tarpeeksi ilmavaan paikkaan. Kuidut kärsivät mikäli sienen vääntää kuivaksi, ja sientä kannattaakin tarvittaessa pikemminkin puristaa kuivemmaksi ilman vääntöliikettä.

Mistä ostaa Konjac Sponge Companyn ihonhoitosieniä?

Nykyään konjac-sieniä on valtava määrä eri ominaisuuksilla, ulkoasuilla ja kokoluokissa saatavilla. Markkina on vetänyt puoleensa paljon myös kopioijija, joiden vuoksi konjac-sienten laatu ei ole aina tasaista.Siksi suosittelen hyvälaatuisia ja alkuperäisiä Konjac Sponge Companyn sieniä, joita voit hankkia netistä ainakin seuraavista paikoista. Tuotteita on myös useissa marketeissa myynnisä.
*Nobe Beauty - maahantuojan valikoima, paras kattaus konjac-sieniä. Myös paljon eläinhahmoisia! 
*TwistBe - ihonhoidon asiantuntijoiden kokonaisvaltainen verkkokauppa.

Ovatko konjakkisienet osa ihonhoitoasi? Mieluusti kuulisin kokemuksia myös muun värisistä konjac-sienistä! :) 

Kommentit

 1. Mulla on kanssa kausia milloin tuota tulee käytettyä, tällä hetkellä taukoa on ollut jo liian kauan! Joten kiitos muistuttamisesta, kaivan kaapista uuden heti käyttöön :) (paitsi nyt muistan jo pakanneeni ne muuton takia, joten muuton jälkeen otan esiin! :D ) Meillä käytti tuota myös mies ja tykkäsi kovasti. Ja hyvä vinkki tuo keittäminen, pitää kokeilla sitäkin :)

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sieni onkin juuri paras tauon jälkeen. ;) En ole itse keittänyt konjakkisientä, mutta tosiaan olen kuullut että sekin on mahdollista. Mukavaa viikonloppua myös sinulle! :)

   Poista
 2. Tuli kuin tilauksesta tämä postaus! :)

  Ostin nimittäin juuri tänään ensimmäisen Konjac-sieneni, jota ajattelin kokeilla illalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postaus ei olekaan ajastaan jäljessä... :) Toivottavasti sieni toimii toivotulla tavalla. :)

   Poista
 3. Mulla nää on kans ollut vakkareita aamuputsauksessa jo jonkin aikaa. Jotenkin noilla on helpompi putsaa naama kun pelkällä vedellä, ei valu vettä niin paljon vääriin paikkoihin. Itse en osaa sanoa Konjac-sienen muista vaikutuksista, minulle se on lähinnä ihonpuhdistusväline. Ainoa harmi on tuo lyhytikäisyys, jossain vaiheessa noita ei vaan enää jaksa rutistella hanan alla kovasta takas pehmeeks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä totta, että aamulla sienipesu on iisimpi. :) Omalla kohdalla sieni on tosiaan ihonputsausväline, joka jollain ilveellä kuorii ja kirkastaa hyvin. Tokihan mikään aine sienestä (kuten tuo bambuhiili) ei jää vaikuttamaan iholle. :)

   Poista
 4. Olen nyt viikon käyttänyt juurikin tuota mustaa bambuhiilisientä. Ja täytyy sanoa että tuli jäädäkseen, niin kovasti olen tykännyt. Pidän siitä miltä ihoni tuntuu pesun jälkeen. Aamuisin pesen pelkällä vedellä ja sienellä. Illalla käytän ihonpuhdistuksen jälkeen kasvojen virutukseen.
  -Tingeling-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykästyin sienessä juuri siihen, miltä iho tuntuu pesun jälkeen. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^