Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnolliset Yarok-hiustuotteet testissä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnolliset Yarok-hiustuotteet testissä

Kampaamotasoiset hiustuotesarjat, jotka ovat sekä kokonaan vegaanisia että luonnollisia, ovat melkoinen harvinaisuus näillä leveysasteilla.

New York-lähtöinen Yarok painottaa tuotteissaan niin laatua kuin eettisyyttäkin: eläinystävällisyyden lisäksi sarja on pitkälti myös luomuainesosia suosiva, ja osa voitoista lahjoitetaan sademetsien suojeluun.

Tämä "luonnollinen Paul Mitchell" onkin tietysti kutkuttanut siitä asti kun Naturelle otti merkin valikoimiinsa viime vuonna. Repertuaariin kuuluu shampoiden ja hoitoaineiden lisäksi muotoilutuotteita, ja päädyinkin tutustumaan sarjaan parin suihkepullon kautta.
 
Edit 2019: Yarok-kosmetiikkaa ei ole enää saatavilla Suomesta. Lue ajantasainen lista vegaanisista hiustenmuotoilutuotteista: vegaaniset hiustenmuotoilutuotteet listattuna

Yarok hiustenmuotoilutuotteet


Yarok hiustenmuotoilutuotteet testissä


Feed your ends ajaa hiuksiin jätettävän hoitoaineen, lämpösuojan ja selvityssuihkeen virkaa. Spray sisältää paljon hoitavia, siloittavia ja kosteuttavia aineita, kuten jojoba-, oliivi- ja aprikoosiöljyä. Tuoksusta erotan raikkaan yrttistä rosmariinia ja sitrusta.

Vastapestyihin hiuksiin kauttaaltaan suihkittuna Feed your ends jelppaa hiusten selvittämisessä todella hyvin. Suihke levittyy hienojakoisesti eikä jätä hiuksiin raskasta tai latistavaa tuntua. Ilman selvityssuihketta hiukset tuppaavat katkeilemaan helpommin ja takkuärsytys on usein lähellä. Yarokin kevyt suihke toimiikin kätevänä pika-apuna hiusten selvittämiseen, kuin myös näyttää lisäävän hiusten kiiltoa. Hiukseni eivät ole tällä hetkellä järin kuivat, mutta latvojen kunnon heikentyminen on tosiasia, mitä kauemmas edellisestä kampaamokäynnistä liikutaan. Hiuksiin jätettävät hoitoaineet ovat hyviä lisäkosteuttajia, ja olenkin käyttänyt sprayta silloin tällöin "tehohoitona" latvoihin.

Altistuminen lämmölle esimerkiksi kuivainten ja suoristusrautojen kautta ei varsinaisesti tee hyvää hiukselle, ja siksipä olenkin ryhdistäytynyt lämpösuojan käyttämisessä. Vegaaniset kuumuudelta suojaavat hiussprayt ovat usein vähän kiven alla ja Yarokin spray onkin tervetullut lisä valikoimaan. Föönaaminen ilman lämpösuojaa näkyy melko nopeasti hiusten hamppumaisuuden lisääntymisessä, ja siksipä tätä hennon yrttistä multituotetta suihkiikin mielellään ennen kuivausoperaatiota.

Feed your hold on puolestaan luonnollinen, parabeeniton ja aerosoliton hiuslakka. Ainesosissa vaikuttavat esimerkiksi ravitsevat glyseroli ja e-vitamiini. Päänahkaa hoitavat a-vitamiini ja may chang-kasviöljy, ja rosmariiniöljyn kerrotaan vahvistavan hiusta.

Minulla ei ole tapana muotoilla hiuksiani kovin usein, mutta esimerkiksi päälaella hapsottavat haivenet pyrin pitämään jokseenkin ojennuksessa. Yarokin hiuslakka tuo hyvin pitoa  ponnarikampauksiin ja Feed your hold nimensä mukaan ruokkii kampauksen pitoa pitkään.  En näe suurta eroavaisuutta Aubreyn Chia-hiuslakkaan, ja molemmat toimivat hyvinä kampauksen viimeistelijöinä. Hiuslaatuni on taipuisuudesta huolimatta melko suora ja hiustyylini simppeli, joten arvioin lakan toimivuutta tältä pohjalta.
 
Lakkaa suihkiessa on hyvä pitää ohjeiden mukainen noin 30-40 cm etäisyys ja malttaa lyhyt kuivumisaika, jotta aine asettuu siististi ja jättää hiuksiin joustoa. Liian läheltä suihkiessa nimittäin tälläkin lakalla on mahdollista saada koppuraisuutta hiuksiin, kuten usealla muullakin hiusspraylla. Hiuslakka harjautuu onneksi helposti pois tarvittaessa muutamalla Tangle Teezerin vedolla, mikäli sitä sattuu suihkauttamaan alussa liian läheltä... Oikealta etäisyydeltä suihkittuna lakka ei tunnu raskaalta tai tahmealta, vaan huomaamattoman kevyeltä. 118 millin pullon on myös näppärän kokoinen mukaan otettavaksi.Yarokin valikoimassa samoista tuotteista on tarjolla erikokoisia puteleita. Feed your ends ja Feed your hold kustantavat molemmat Naturellessa koosta riippuen 14-27 euroa. Valikoimaan juuri lisätty kuivashampoo vaikuttaa muuten myös mielenkiintoiselta... Naturelle-tilaajille antaisin muuten vinkkinä vielä sen, että uutiskirjeen tilaajat saavat sähköpostiin aika usein alennuskoodeja.


Luonnollinen hiustenhoito, Yarok, hot or not...? ;) 


Kommentit

 1. Olen huomannut noi Naturellen alekoodit, niitä tulee usein, mikä on hyvä juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutiskirjeen tilasin aikoinaan etukoodin toivossa itsekin, ja kyllähän niitä sieltä pompsahteleekin. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Sanos muuta, harmi että juuri kerkesin tehdä tilauksen ennen kuin kuivashampoo tuli myyntiin. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^