Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Puhdistava Dermalogica tukee haastavaa ihoa | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Puhdistava Dermalogica tukee haastavaa ihoa

 *mainoslinkki

Dermalogica on tunnettu ammattikosmetiikkasarja, jonka tuotekehityksessä on erityisesti huomioitu herkkäihoiset ja erinäiset vaativatkin iho-ongelmat. Yhdysvaltalainen firma ei esimerkiksi pakkausilmeellään prameile, mutta mainetta tehokkaana ihonhoitosarjana on tullut niitettyä vuosikymmenten ajan.

Näin vaikeaihoisena sarjaa on kyllä tullut vilkuiltua usein sillä silmällä, ja viimein pääsin tutustumaan sarjaan kaksoispuhdistuksen sekä mikromuovittoman entsyymikuorinnan kautta. Yritin kirjoittaa napakan lyhyesti Dermalogica- kokemuksistani, mutta en nyt ole aivan varma onnistuinko!

Dermalogica-tuotteet saatu blogin kautta. Postaus päivitetty 2019
dermalogica kosmetiikka


 Dermalogica - kokemuksia epäpuhtaan ihon tuotteista

Precleanse-puhdistusainetta käytetään nimensä mukaisesti ennen varsinaista geeliputsaria. Pumppupullo kätkee puhdistusöljyn, jonka aktiivi-aineina on muun muassa oliivöljyä, e-vitamiinia ja pähkinäöljyä.

Öljypohjaiset puhdistusaineet ovat suunnattu liuottamaan iholta öljyliukoisia aineita. Etenkin helposti rasvoittuvan ja tukkeutuvan ihon pitäisi hyötyä hellävaraisesta öljypuhdistuksesta. Precleansen informoidaankin tepsivät erityisesti öljypohjaisen meikin, talin, aurinkosuojien ja ympäristösaasteiden putsaukseen. Suhteellisen suurihuokoiselle ja ajoittain rasvoittuvalle iholleni jää helposti kevyenkin luonnonkosmetiikankin meikkivoiteiden jämiä esimerkiksi huokosiin, ellei puhdistuksessa ole tarkkana. Siksipä ihmettelenkin, miksi en ole aiemmin ottanut öljymetodia käyttöön puhdistuksen esivaiheeksi, kun kyseessä ei kuitenkaan ole mikään varsinaisen uusi trendikään. Kun meikit on ensin liuotettu iholta pois huolella, kasvojen pesu  helpottuu ja varsinaiset putsaritkin pääsevät paremmin oikeuksiinsa. 

Pumppaus Precleansea levitetään ensin kuiville kasvoille, jonka jälkeen kädet kostutetaan ja kevyesti hieromalla öljy muuttuukin emulsiomaiseksi maidon tyyppiseksi aineeksi. Meikinpohjustusaineen, kevyen meikkivoiteen ja mineraalipuuterin kombo peseytyy, tai lähes sulaa kevyesti pois aineella. Tuoksu on hyvin mieto, ja vähän apteekkikosmetiikkamainen. Kasvoille jää kevyen öljyinen pinta, joka luonnollisesti kaksoispuhdististuksessa loihditaan pois seuraavassa stepissä. 

Precleansen luvataan puhdistavan ihon ammattimaisen tehokkaasti, ja kyllähän minä tämän allekirjoitan. Kasvojen huolellisesta puhdistuksesta on jo muodostumassa mukava iltarutiini, ja tämä tehoaine onkin jo nyt essentials-osastoa kylppärissäni.


dermlaogica puhdistusaineet

Special cleansing gel-puhdistusgeelin tehtävänä on puolestaan toimia kakkosvaiheen putsarina, joka vie sekä öljyn rippeet että puhdistaa ihon sen happovaippaa ärsyttämättä. Saippuaton aine sisältää kasviuutteista esimerkiksi rauhoittavaa laventelia, sitruunamelissaa ja suopayrttiä. Miedosti vaahtoava putsari jättää kasvot miellyttävän raikkaiksi, ja hyvin pieni nokare riittää loihtimaan kasvot puhtaiksi. 

Vaikka kyseessä on todella tehokkaan tuntuinen, epäpuhtaalle iholle tarkoitettu geeli, se ei jätä lainkaan kiristävää tai kuivattavaa tunnetta. Puhdistusmaitoihin verrattuna geelit tuppaavat olemaan ylivertaisia puhdistajia, ja Special cleansing gel tuntuukin nappivalinnalta pintakuivalle, mutta myös helposti ärtyvälle ja epäpuhtaalle iholle. Kaksoispuhdistus tuntuu todella näppärältä ja etenkin tehokkaalta tavalta puhdistaa kasvot, varsinkin kun iho on milloin rasvoittuva, pintakuiva ja usein "paljon" meikattu.

dermalogica kuorinta-aine

Kasvojen perusteellisen (mutta hellävaraisen!) puhdistuksen jälkeen erityislaatuinen riisipohjainen entsyymikuorinta astuu esiin. Jokaiselle ihotyypille suunnattu Daily Microfoliant on myös yksi Dermalogican bestsellereistä, ja olenkin aiemmin lukenut suitsutusta monesta blogista tästä tuotteesta.

 Nimensä mukaisesti tämä mikrokuorii elotonta ihosolukkoa ihon pinnalta, mutta ilman kuorivia rakeita. Kuorinnassa erikoista ja uutta ainakin minulle on se, että se on jauhemainen. Noin teelusikallinen jauhetta sekoitetaan ensin kämmenellä veteen, jolloin kuorintaan vapautuu puhdistavaa salisyylihappoa, papaiinia ja riisientsyymejä. Tuote vaahdotetaan käsissä, levitetään kasvoille ja hierotaan ohjeiden mukaisesti noin minuutin ajan. Myönnän että jauheen "kliininen" olemus herätti ensin epäilystä, mutta sopivan sekoitussuhteen löytämisen jälkeen olen käyttänyt tätä lähes päivittäin. Hyvä kuorinta on toki avain pitämään helposti pintakuivaksi muuttuva iho siloisempana ja kirkkaampana, ja allekirjoitankin tämän microfoliantin kohdalla.

 Tuote tuntuu toimivan hyvin myös herkemmälle iholle, eikä kiristelystä tai ärsytyksestä ole tietoakaan. Olen huomannut entsyymikuorintojen olevan suuri apu myös helposti herkistyvän epäpuhtaan ihon suitsimisessa, ja microfoliant onkin outo mutta tehokas apu pitämään ihoa tasaisempana. Jauhe ei ole aivan sileää, mutta varsinaisista kuorivista rakeista ei voi kuitenkaan  puhua. Kuorinta-aines on kuivana myös hyvin kevyttä, ja esimerkiksi oma 75 gramman purkki tuntuu kestävän käytössä pienen ikuisuuden, sillä jauhetta ei saa kulumaan kuin korkeintaan teelusikallisen kerrallaan. Kaiken kaikkiaan Dermalogica vaikuttaa sarjana hyvin "moniongelmaiselle" iholle räätälöidyltä, hellävaraisen hoitavalta ihonhoitosarjalta, jossa on keskitytty toimivaan tuotesuunnitteluun ilman trendihyppyjä. Vinkkaisin sarjasta varsinkin herkkäihoisille - ja näppärää entsyymikuorintaa etsiville!

Dermalogican tuotteita löydät hyvän kattauksen *Bangerhead-verkkokaupasta, jossa on usein myös tarjouksia.

Ammattilaiskäytössä olevan hoitolasarjan hinnat ovat toki hoitolatason luokkaa, mutta näiden tuotteiden kohdalla riittoisuus on myös huipussaan. Dermalogican omassa nettikaupassa Precleanse  on 49,70 €, Special Cleansing Gel 36,10 € ja Daily Microfoliant 60,90 €. Dermalogica-kasvohoitoja tehdään myös joissain kauneushoitoloissa, ja sarjaa myyvät hoitolat näkee tästä linkistä.Onko sinulla Dermalogica- suosikkeja? :) Kommentit

 1. Itse olin vuosia sitten suoranainen dermalogica-fani, mutta kun maailmassa on liikaa ihania ihonhoitotuotteita niin nämä ovat jääneet vähän syrjään, mutta syyttä. On mulla silti kaksi dermalogican tuotetta joita käytän edelleen. Lempparini ovat multivitamin power recovery mask sekä daily resurfacer -kuorintalaput. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on taas varmaan juuri muiden ihanien ihonhoitotuotteiden vuoksi jäänyt Dermalogica testaamatta. :) Todella laadukkaalta sarjalta kyllä vaikuttaa!

   Poista
 2. Mulla on ainoastaan tuo Daily Microfiliant ja sekin tuli LivBoxista, mutta ai että mä rakastan sitä! Ehdottomasti ostan täysikokoisen tuotteen näytekoon loputtua :) Pitäisi tutustua Dermalogicaan paremmin, mutta kynnys ostaa noin arvokkaita tuotteita kokeilumielessä on aika korkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Microfoliant on kyllä aika täsmätuote, ja sen hintaa ainakin kompensoi riittoisuus. :) Dermalogicalla taitaa muuten olla vielä myös pienempiä ja edullisempia pakkauskokoja osasta tuotteistaan?

   Poista
 3. Mullakin on tuo kuorinta, mutta nyt on liikaa kuorintoja kertynyt, joten en ole sitä vieläkään testannut. Mutta en epäile yhtään enkö siitä pitäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä en malttaisi olla korkkaamatta tätä kaiken hehkutuksenkin perusteella. ;)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^