Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

British Rose Eau De Toilette | The Body Shop | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

British Rose Eau De Toilette | The Body Shop

*mainoslinkki, päivitetty 2019 

Ruusuntuoksuiset asiat ovat heikko kohtani, joten bongattuani Keyword Love -blogista uudesta Body Shopin British Rose-juhlavuosilanseerauksesta löysinkin itseni selvittämästä sarjan vegaanisia tuotteita. Luomuruusuun nojaavan sarjan valikoimassa on Body Shopille tuttuja vartalonhoitotuotteita suihkugeeleistä vartalovoihin, mutta itse suosikkikukalle tuoksuva  *British Rose edt-parfyymi koukutti eniten. Kukkaistuoksu saakin täten toimia avauksena ruusuaiheisille kosmetiikkalöydöille, joita on tipahtelemassa lähiaikoina lisää blogiin.

Lue lisää: lista vegaanisista hajuvesistä

The Body Shop British Rose -parfyymi testissä

Tunnetusti yksi suosituimmista parfyymien nuoteista on ruusu, josta uutettuja tuoksuja on käytetty jo muinaisten egyptiläisten aikana ylellisyystuotteina. Romanttinen kukkaisaromi onkin profilioitunut feminiinisyyttä huokuvaksi ajattomaksi tuoksuksi, joskin ruusujenkin välillä on paljon eroja kosmetiikassa. Pelkkä etiketin maininta ruususta ei ole aina tae miellyttävälle kukkaistuoksulle, vaan rakkaasta tuoksusta on myös monta tunkkaista versiota. Esimerkiksi jotkin Marks&Spencerin ruusuiset ihonhoituotteet ovat mielestäni melkoisen tujuja ja päänsärkymäisiä,  ja jätänkin liian "tätimäiset" ruusuaromit suosiolla kaupan hyllylle.

British Rose-parfyymista on kuitenkin loihdittu raikas ja moderni kukkaistuoksu, ja se kuuluu tuoksukategoriassani juuri niihin onnistuneisiin ruusuhajuvesiin. Tämä vegaaninen parfyymi huokuu kepeiden kevätpäivien läheisyyttä ja on parhaimmillaan päiväkäytössä.

Body Shopin sivuilta löytyvä kuvaus vastaa myös hyvin omaa tuoksuttelukokemustani. Latvatuoksusta löytyy freesien sitrusnuottien suosikkeja, bergamotti ja mandariini, voimistuvassa sydäntuoksussa vaikuttavat puolestaan lumpeenkukka, ruusuvesi ja pioni, ja syvyyttä pohjatuoksussa tuovat (synteettinen) myski ja persikka. Eli hyvinkin kukkaisa cocktail on hallitseva, mutta sehän ei ruusu -ja kukkaistuoksujen ystävää häiritse. ;) Myski ei taaskaan nenääni juuri erotu vahvasti, vaan pääpaino parfyymissa on hienostuneella kukkaisaromilla. 

Vaikka kyseessä on kevyemmäksi tarkoitettu EDT, tuoksujälki kestää hyvin useita tunteja pelkästään ranteisiinkin suihkittuna. Ruusuntuoksuisessa parfyymissa on luomutuotettua alkoholia, mutta myös synteettistä, kestävämpää hajustetta.

100 millin (melko kookas) pullo *British Rose-hajuvettä kustantaa 22,5 €.

Ja selvittelytyön tuloksena Body Shopin aspasta siis selvisi, että British Rose -linjan vartalotuotteista kaikki muut paitsi Bath Foam eli kylpyvaahto ovat vegaanisia.

Kommentit

 1. Tän on pakko olla ihana, itse ainakin rakastan niiden vartalotuotteiden tuoksua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä mätsäisi kyllä hyvin niihin vartalotuotteisiin, mitä nyt nuuhkuttelin niitä myymälässä. :)

   Poista
 2. Oiiii, mä muistan nuoruudesta kaikki Bodyshopin vartalosprayt, ennen kuin sain käsiini ensimmäiset parfyymit! Tykkäsin mielettömästi ruusuisista tuoksuista jo silloin, joten tämä voisi olla hyvä lisäys hajuvesivarastoon, niitä eläinkokeettomia kun on niin hankala löytää! :( Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole oikein TBS:n vartalosuihkeiden makuun päässyt, mutta tämä ruusu on kyllä todella kiva ja freesi ilmestys. Eläinkokeettomia ja vegaanisia parfyymeja on kyllä aika hintsusti, Body Shop niitä harvoja paikkoja joissa tuoksuja voi nuuhkia ennen ostopäätöstä. :)

   Poista
 3. Mä en olettanut, että tykkäisin tästä tuoksusta ollenkaan. Sen verran British Rose sarjan mainoskuva kuitenkin vakuutti, että kävin The Body Shopilla tätä tuoksuttelemassa ja hupsista, lähdin kaupasta yhtä hajuvettä rikkaampana. Ihastuin tuoksuun saman tien! Yllätyin siitä, kuinka raikas ja kepeä se on, eikä tuoksu ollut ollenkaan tätimäisen tunkkainen. Juuri tällainen hajuvesi multa on puuttunut, joten en voinut olla ostamatta! :)

  Hajuvedet ovat mulla sellainen osa-alue, jossa on tullut lipsumisia eläinkokeettomuudesta. Olen tosi nirso hajuvesien suhteen ja monet suosikkituoksuni eivät ole eläinkokeettomia, mistä välillä poden huonoa omaatuntoa. Siksi olenkin todella iloinen, että nyt löytyi oikeasti täydellinen hajuvesi eläinkokeettomana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kokemus parfyymista oli aivan sama: ajattelin ensin että tuoksu voisi olla tunkkainen, mutta liikkeessä tuoksutellessa kuitenkin marssin kassalle parfyymin kanssa. :D

   Itse olen myös vähän tuoksukranttu, ja vielä eläinkokeettomien ja vegaanisten hajuvesien suhteellisen pieni saatavuus vaikuttaa siihen, että kovin montaa parfyymia ei varastoissani ole.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^