Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Everyday Minerals-poskipunia | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Everyday Minerals-poskipunia

Mineraalimeikkejä tehtaileva Everyday Minerals lienee jo tuttu blogin lukijoille, ja tämän vegaanikosmetiikkafirman tuotteet ovatkin blogini säännöllisiä vieraita. Olen kevään korvalla aloittanut käymään läpi kosmetiikkalaarejani - ja kuinka ollakaan huomasin omistavani muutaman kivan sävyisen EDM:n poskipunan. Ynnäsin myös näytekokoiset punat mukaan, sillä ne ovat pigmenttisyydessään superriittoisia, varsinkin kun poskipuna ei kuulu välttämättä päivittäiseen ehostukseen.

*mainoslinkki
everyday minerals poskipuna

Testissä Everyday Minerals -poskipunat


Jauhemaisten, lyhyen ainesosalistan mineraaliposkipunien etu on ehdottomasti "vanha tuttu": mineraalit eivät tuki ihoa ja sopivat myös epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle.  Kaikki Everyday Mineralsin poskipunat ovat mattaisia, joten ne eivät vie huomiota myöskään ihon epätasaisuuksiin (joskin käytän myös välillä shimmerisempää Lily Lolon Cherry Blossom-punaa). 

Varsinkin yhtään tummemmissa Everyday Mineralsin punissa on niin hyvin väripigmenttiä, että pari kevyttä huiskaisua posken ylimmälle kohdalle on riittänyt tuomaan kasvoille kepeästi väriä. Pigmenttisyyden voi nähdä toisaalta myös hienoisena miinuksena, sillä väriä ei tarvitse nyhtää siveltimeen ja epäsuotuisassa valossa sutiessa voi tulos olla liiankin voimakas haamuihoiselle. ;) Pelleposki-efekti taisi ollakin aivan ensimmäisen kokeilukerran tulos pari vuotta sitten, mutta jauhemaisen tuotteen levitysniksit tuli myös opittua nopsaan.

Kaksi minikokoista EDM:n poskipunaa ovat olleet pisimpään käytössä, joskin korallisen vivahteiset sävyt eivät tunnu tällä hetkellä talvi-iholla kaikista omimmilta. Yleensä poskipunien suhteen valitsen sävyn fiiliksen mukaan ilman sen kummempia värikarttoihin tukeutumista, ja esimerkiksi talvi-iholla tulee suosittua kuin huomaamatta kylmempiä sävyjä.

Vasemmalta oikealle:

Sweet Coral  on korallinen ja lämmin vaalea sävy, joka sopii parhaiten mielestäni iholle, joka ei ole  aivan kalpein.

Girl's best friend on puolestaan enemmän pinkkiin shiftaava persikkasävy. Nämä kaksi sävyä näyttävät swatch-kuvassa lähes samoilta, mutta Sweet Coral on selkeästi oranssin vivahteisempi ja korallisempi.Minikokoakin pienempien näytekokoisten punien joukosta löytyykin enemmän tämänhetkisiä suosikkisävyjä.

Vasemmalta oikealle:

At First Blush on puolestaan vaalean pinkki, fair-sävyiselle ja vaalealle iholle todella hyvin mätsäävä. Pinkkeyttä ei kannata hätkähtää, sillä lämpimillä vivahteilla buustattu puna sujahtaa tuomaan väriä kasvoille ilman klovniefektejä. Tämä on talven lempparisävyni, ja se sulautuu nimensä mukaisesti luonnollisesti kasvojen sävyyn.
 
Cameo on puolestaan lähes laventelisen pinkki ja se näyttää ihastuttavalta swatchissa, mutta ei mätsää omaan keltapohjaiseen ihonsävyyni. Oletan että Cameo on parhaimmillaan ruusuisemmalla, hyvin vaalealla iholla, tai sitten jopa highlighterina. Omalla ihollani laventelinen sävy on turhankin hento. Kamera lisäsi ehkä asteen verran kalpeutta tähän punaan, virallisen swatchin näkee myös esim. täältä*.

Tea Rose on taas lämmin pinkki, klassisen ruusuinen puna. Jos ihoni olisi hieman päivettyneempi, tämä olisi nappivalinta. Punassa on kuitenkin sen verran syvää punaista, että turvaudun mieluummin vaaleampiin sävyihin, vaikka Tea Rose onkin hyvin universaali ja "turvallinen sävy".

Field of roses on At First Blushin ohella suosikkini. Kauniin viileä pinkki on raikas ja tuo luonnollista lämpöä kasvoille. EDM:n sivuilla tätä on kuvailtu baby pinkiksi, ja Field of Roses onkin hienostuneen monikäyttöinen, Tea Rosen tavoin universaalin oloinen sävy. Näytekoko onkin huvennut muita nopeammin, ja ehkä jossain vaiheessa onkin isomman purkin vuoro.Everyday Mineralsin täysikokoiset vajaan 5 gramman poskipunat kustantavat 15,9 € firman suomalaisessa nettikaupassa. Tilauksen mukaan voi myös valita maksutta näytekokoisia poskipunia tai haalia minikokoisia purkkeja osana paketteja. Minikokoisetkin purkit tuntuvat kestävän itselläni melkoisen pitkään, mutta isommista välikannellisista purkeista mineraaleja on yleensä helpompi annostella.

Edit: parhaan kattauksen *Everyday Mineralsin meikkejä löydät House of Organicin verkkokaupasta.


Mikä on sinun suosikki-poskipunasävysi? ^_^
Kommentit

  1. Nää on kaikki kyllä niin ihania! Mulla on kaksi pientä purkkia nuita poskipunia (sävyjä en äkkiseltään muista) ja niiden kanssa ärsyttää se, ettei niissä oo sitä välikantta. Välttelin niiden kuljettamista (ja tiputtamista) hyvin pitkään, mutta muutossa oli jonkinverran päässyt tulemaan rei'istä (kun en muistanut niitä mitenkään tukkia). Noh onneksi on riittoisaa kamaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös olekin. ;) Mä olen lisännyt reikien päälle vain paperiteippiä, jos ja kun olen repäissyt sen varsinaisen teipin ensin pois. :D

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^