Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hämmentävä mutta hyvä: hibiskus-riisikuorinta | Balm Balm | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Hämmentävä mutta hyvä: hibiskus-riisikuorinta | Balm Balm

Riisijauhetta on käytetty vuosikausia (vuosisatoja?) osana ihonhoitoa, ja netti onkin pullollaan erilaisia diy-ohjeita eri tavalla vaikuttavien riisikuorintojen ja maskien sekoittamiselle. Monen muun kauneusinnovaation tavoin riisin hyödyntäminen ihonhoidon ihmeaineena on mitä ilmeisimmin lähtöisin Aasiasta.

Riisijauhetta ei omasta keittiöstäni löydy siltänään ja innostukseni oman kosmetiikan sekoitteluun on vähän lopahtanut, mutta toki yksinkertaisesti kootut ihonhoitotuotteet ovat jännän kiinnostavia! Dermalogican riisikuorinta on jo lähes kulttikamaa tehokkaiden kuorintojen ystäville, ja sen innoittamana uskaltauduin kokeilemaan *Balm Balmin riisipohjaista Hibiscus Face Mask-naamiota.

*Mainoslinkki

Balm Balm kosmetiikka

Balm Balm Hibiscus Face Mask testissä


Balm Balmin riisimaskin aktiiviaineiden resepti on hyvin simppeli: luonnonkosmetiikan cocktailissa vaikuttavat jauhettu ruskea riisi, hibiskuksen kukinnot ja ruusugeraniumin (palsamipelargonian) eteerinen öljy. Riisijauhe imee itseensä luonnollisesti rasvaa, ja Balm Balmin seos toimiikin hyvin tukkeutuvalla iholla.

Jauheseoksesta valmistetaan maski sekoittamalla sitä pieneen määrään lämmintä vettä. Veden kanssa kannattaa mieluummin kitsastella, sillä liian juoksevana koostumusta on hankalampi levittää kasvoille.

Sekoitus notkistuu kuitenkin yllättävän hyvin, jahka oikean vesi-jauhe-suhteen hoksaa. Pinkki-laventelin sävyinen seos kuivuu kasvoille noin kymmenessä minuutissa. En ole kuivuvien naamioiden ylin ystävä, mutta hibiskusnaamio ei kiristele tai kipristele, joskin se alkaa helposti murentua kuivuttuaan. 
 

Naamio tuntuu kätevältä ihon rauhoittajalta ja epäpuhtauksien nitistäjältä, ja samalla sen epätasainen koostumus kuorii ihon pintaa. Iho onkin tuntunut puhtoisemmalta ja siloisemmalta. Maskin käytön jälkeen näpyt tuntuvat rauhoittuneen nopeammin, ja riisillähän väitetään olevan myös antibakteerinen vaikutus. Jauhettua riisiä käytetäänkin usein esim. akneihon kirkastavissa tuotteissa (kuten Dermalogican astetta tujumpi kuorinta osoittaa).

Alussa koostumus tuntui hieman hassulta valmisnaamioihin tottuneelta, mutta hyväntuoksuinen maski on sekä mukavan aromaattinen että rauhoittava. Vinkkaisinkin riisikuorinnasta muille  tulehdusherkän ihon tyypeille, ja kyseessä on myös melko kohtuuhintainen purkki.


Twist Be:ssa 40 gramman Balm Balm Hibiscus Face Mask* kustantaa 12,5 €. Pienehköstä purnukasta riittää moneen käsittelykertaan, varsinkin jos sekoitussuhteen kanssa on tarkkana heti alussa...
Kommentit

 1. Kuulostaa ihanalta. Pitäis varmaan itse kokeilla sekoittaa tätä johonkin öljyyn, jos sais puhdistusta ja kosteutusta samaan aikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsit, miksi en ole itse tajunnut kokeilla sekoittaa tätä öljyyn, menee ehdottomasti kokeiluun! :)

   Poista
 2. Ei oo kyllä pahan hintainen tuote! Vaikuttaa oikein kivalta. :) Merkin nimi Balm Balm on musta hauska. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin, kun tuota tarvitsee kerralla vai pienen ripauksen. :) Kuinkahan usein Balm Balm muuten sekoitetaan siihen The Balm-meikkimerkkiin...

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^