Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Jane Iredale Full Coverage BB Cream -kokemuksia | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Jane Iredale Full Coverage BB Cream -kokemuksia

Nestemäiset meikkivoiteet ovat repertuaarissani melkoisia harvinaisuuksia ja sopivan löydettyäni pitäydynkin usein tutussa meikkipohjassa. Vuosien ajan olen luottanut lähinnä jauhemaisiin mineraalimeikkipohjiin, joten vegaanisten meikkivoiteiden testailu on jäänyt vähemmälle. Mineraalimeikkisarja Jane Iredalen Full Coverage Mineral BB Cream on kuitenkin hipsinyt osaksi kevätpäivien luottoehostustani, ja tästä meikkivoiteesta en oikeastaan miinuksia keksikään.

Kyseessä on tietenkin vegaaninen ja eläinkokeeton BB-voide. Jane Iredalelle on Leaping Bunny -sertifikaatti takeena eläinkokeettomuudesta.


Tuote on saatu testiin blogin kautta. Mainoslinkki*

Jane Iredale meikkivoide

Jane Iredale Full Coverage BB Cream - meikkivoide testissä


Mineraalipohjaisen meikkivoiteen peittävyys on hämmästyttävän hyvä,  "normaalin" meikkivoiteen tasoa. BB-voiteet tunnetaan ehkä usemmin kevyesti sävyttävinä, mutta Full Coverage on nimensä mukaisesti todella hyvin peittävä. Epätasainen ihonsävyni tykkääkin peittävämmästä meikkipohjasta, ja esimerkiksi punaisuuden ja näppyjen peittokyky BB-voiteella on todella vakuuttava.

Priima-meikkivoiteen merkki on myös se, että pigmenttisyydestä huolimatta jälki ei ole paksun pakkelimainen. Kerroksia ei tarvitse useaa, sillä todella pieni määrä, about herneenkokoinen pisara riittää koko kasvoille. Tiesin kyllä että kyseessä on ammattilaissarja, mutta että näin riittoisa ja pigmenttinen. 

Tämä vegaaninen meikkivoide levittyy kätevästi ihan sormin (en jaksa hifistellä siveltimillä meikkivoiteita) ja jättää kauniin kuultavan, semi-mattamaisen pinnan. Syy miksi olen kovin kranttu meikkivoiteiden suhteen on se, että ne tuntuvat kerääntyvät juonteisiin ja huokosiin jauhemaisia helpommin, mutta Full Coverage asettuukin koko päiväksi todella nätisti hipiälle.


Harvoin tulee törmättyä myöskään meikkivoiteisiin, joiden sävy olisi omalle iholle jopa liian vaalea. Hetken aikaa heti levittämisen jälkeen Jane Iredalen voide sävyssä BB1 nimittäin näyttää asteen normaalia ihonsävyäni vaaleammalta. Yleensä siis käytän meikkipohjista joko Lily Lolon China Dollia tai Barefaced Beautyn Innocentia, joten hipiääni voi hyvinkin kuvailla fairiksi. 

Kuitenkin hyvä niksi meikkipohjan sävyn tasoittamiseen on  sen fiksaaminen viimeistelevällä puuterilla: esimerkiksi ZAOn mineraalipuuteri olisi yksistään talvi-iholleni hitusen liian tumma, mutta Janen BB-voiteen kanssa yhdistelmä mätsää iholle huomaamatta.  Itse en siis osaa olla käyttämättä nestemäisen meikkivoiteen kanssa puuteria, vaikka tämä ei mikään universaali meikkisääntö olekaan.Kädellä on swatchattuna vertailun vuoksi vasemmalla Jane Iredale BB1, oikealla Lily Lolon BB-voiteen vaalein sävy Fair. 

Kuvasta huomaa eron niin sävyissä kuin peittävyydessä: Janen BB-voide on selkeästi Lily Loloa peittävämpi, samoin kuin noin astetta vaaleampi. Sävy näyttää Lily Lolon rinnalla ehkä tavallista punapigmenttisemmältä, mutta omalle iholleni se on sulautunut hyvin neutraalin oloisesti. Sävyvalikoimassa riittää hyvin skaalaa eri ihonsävyille, valitsin omani tottumuksesta valikoiman vaaleimmasta päästä.

Kauniisti pakatulla meikkivoiteella on kaiken lisäksi hoitava, ei-tukkiva koostumus ja kattava aurinkosuoja. Suojakertoimellinen meikkivoide on kätevä tapa suojautua auringon pahuuksilta, ja BB-voiteen SPF 25 perustuu mineraalimeikeille tuttuun titaanidioksidiin.

Summa summarum, voide tuntuu ystävystyneen hyvin vaativankin sekaihoni kanssa. Tarkkaa suositushintaa en osaa kertoa, mutta ammattilaissarjana Jane Iredalea on myynnissä useissa kauneushoitoloissa ympäri Suomea.

Voit hankkia Jane Iredalen meikkejä netistä mm. täältä verkosta.*
  

Kommentit

 1. Mä tykkään tästä BB voiteesta, ihan huippu. Iredalen tuubit on myös näppärän muotoisia mukana kannettaviksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pomppasi myös minun suosikiksi, todella kätevä meikkipohja, ja kulkee todella hyvin myös mukana tosiaan. :)

   Poista
 2. Tällä saa kyllä ihanaa jälkeä aikaan! Ihosta tulee hehkuva :) Pieni määrä todellakin riittää. Mulla tosin kestävyys ei ole mikään kellon ympäri, jossain vaiheessa otsa alkaa kiiltämään. Täytynee kokeilla pohjustajan kanssa joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on t-alueen kiiltely päivän mittaan tuttua lähes jokaisen meikkipohjan kanssa, tämän voiteen kohdalla plussat tulevat siis siitä, että voide ei ns. kakkuunnu huokosiin. Ja eipä kiiltelykään ole ollut mitenkään "paha". :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^