Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Schmidt's deodorant stick -kokemuksia | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Schmidt's deodorant stick -kokemuksia

Pari kuukautta sitten kirjoitukseni aiheena oli paljon suitsutusta saanut luonnollinen, alumiiniton ja tietenkin eläinkokeeton ja vegaaninen deodorantti. Vegaanisen kosmetiikkafirma Schmidt'sin voidemainen deodorantti osoittautuikin kaiken tämän päälle vielä toimivaksi, joten laajensin testailuani myös merkin stick-malliseen dödöön.

*mainoslinkki
Schmidt's deodorantti

Schmidt's deodorant stick testissä


Molemmissa versioissa, sekä voidemaisessa että puikkodeossa, deodorisoivina ainesosina on esimerkiksi arrowjuurijauhetta ja ruokasoodaa, mutta stikissä näyttää olevan vähemmän sheavoita, eikä voidemainen sisällä puikkodödön tavoin laisinkaan kookosöljyä. Dödöt ovat kuitenkin toistensa "sisaria" ja esimerkiksi eteerisistä öljyistä tuleva sitrustuoksu on nenääni hyvinkin samanlainen molemmissa.

Testailuajanjakson aikana stikki osoittautui voidemaisen tavoin oikein kelpo dödöksi. Koska voidemainen Schmidt'sini on jo käytetty loppuun, ei samanaikainen vertailu stikin ja voidemaisen dödön kanssa onnistunut, mutta muistikuvien perusteella dödöissä ei ollut kohdallani suuria eroja.

Puikkomallinen Schmidt's sopii hyvin arkideodorantiksi ja tavallisina toimistopäivinä sitä ei ole tarvinnut lisäillä. Vaikka dödö ei varsinaisesti estä hien virtaamista, märkäkainalo-katastrofejakaan ei ole sattunut. Dödön lupauksena onkin vähentää kainaloiden kosteutta, jonka se ilmeisesti esim. ruokasoodan avulla hoitaa melkoisen hyvin. Situstuoksu ei nenääni erotu kuin hetken aikaa levittämisen jälkeen (mikä onkin ok, parfyymit ovat erikseen...).


Deodorantti ei ole pettänyt myöskään noin tunnin mittaisten salitreenien aikana, vaan se on pitänyt hien hyvin kurissa lyhyemmän hikoilun aikana. Kuitenkin tämäkään Schmidt's ei ole vielä aivan alumiiniperspirantin veroinen silloin kun hikoilua tuleekin useampi tunti päivässä. Dödö ei pidä hienhajua siis aivan täydellisesti, mutta aika hyvään suoritukseen se yltää. Sipaisen tätä luonnollista vegaanideodoranttia kainaloon kuitenkin lähes joka päivä, joten kouluarvosanalla se ansaitsee ainakin kahdeksikon! 

Stikki-dödön ehdoton plussa voidemaiseen verrattuna on sen kätevämpi pakkaus. Muovinen puteli kulkee helposti mukana esimerkiksi treenikassissa ilman särkymisen pelkoa. Levitystapa on myös tietenkin paljon iisimpi, koska dödöä voi sutia suoraan kainaloihin. Roll-on-deodorantit ovat ehkä kuitenkin vielä näppärämpiä levittää, mutta toisaalta taas toimivaa alumiinitonta roll-onia en ole bongannut.


Viime Schmidt's-postaukseni jälkeen kehitys on kehittynyt sen verran, että näitä ihmedödöjä saa nykyään myös kätevästi ja nopeasti Suomesta.

Schmidt's -deodoranttien päivitettyjä ostopaikkoja netissä:

*Hyvinvoinnin Tavaratalo

*House of Organic 


Lisäksi moni ekologisia tuotteita myyvä kivijalkakauppa myy Schmidt's -deoja.
schmidts deo alumiiniton


Kommentit

 1. Tänään vihdoin tilasin tämän dödön, innolla nyt odottelen että onko se niin hyvä mitä olen kuullut :) Kuitenkin oikeasti hyvää dödöä on ollut vaikea löytää, ihan kohtalaisia on ollut, mutta minun mittapuulla erinomainen on vielä löytymättä :) Kovat ovat kyllä hintaan nähden odotukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toimiva ekovegaanidödö on kyllä kinkkinen yhdistelmä. :D Tämä tuntuu kyllä tosi hyvältä löydöltä, mutta halvimmasta päästä ei tokikaan ole. Jään odottamaan testituloksiasi. ;)

   Poista
 2. Jos roll-on kiinnosta : https://www.etsy.com/listing/250097826/bergamot-magnesium-crystal-deodorant?ref=related-0

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^