Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Syynissä kotimainen Am Natur-kosmetiikka | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Syynissä kotimainen Am Natur-kosmetiikka

*Am Natur-tuotteet saatu blogin kautta

Tunnetko jo kotimaisen Am Naturin tuotteet? Viime vuonna Animalian eläinkokeettoman kosmetiikan lista sai toisenkin Suomessa kosmetiikkaa valmistavan firman Lifehairin rinnalle, kun luonnonkosmetiikkayritys Am Natur sitoutui eläinkokeettomuuden auditointiin. Tuotesarja olikin itselleni uusi tuttavuus, ja mielenkiinnolla lähdinkin tutustumaan lupaavan tuntuisen sarjan antiin.

Am Natur kosmetiikka


Testissä kotimainen Am Natur | Am Eco Cosmetics -kosmetiikka


Luonnonkosmetiikkaa käsin valmistava Am Natur, tai AM Luonnontuotteet, on kahden siskoksen pyörittämä pietarsaarelainen yritys. Ainesosissa suositaan mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotettuja raaka-aineita, ja esimerkiksi kylmäpuristetut kasviöljyt ja kasviuutteet ovat merkittävissä roolissa.

Am Naturin valikoimassa on yli 60 vegaanista ihon -ja hiustenhoitotuotetta aina kasvovoiteista shampoisiin. Ainesosista selviää silmäyksellä, mikäli tuotteessa on eläinperäisiä aineita: hunajaa on käytetty kahdessa tuotteessa, mehiläisvahaa seitsemässä ja lanoliinia yhdessä. Tuotteiden maitohappo on vegaanista ja nettisivuilla incit on käännetty myös suomeksi.

DIY-kosmetiikan tekijöille vinkkinä muuten se, että Am Naturin valikoimassa on myös paljon vegaanisia raaka-aineita, joita voi hyödyntää kotitekoisessa kosmetiikassa!

Ruusuaihe jatkuu blogissa ainakin postauksen verran, sillä sain blogin kautta testiin ruusua sisältävän puhdistusgeelin ja kasvovoiteen.Ruusu-puhdistusgeeli on terrakottaisen värinen emulsio, jonka koostumus on mielestäni jotain puhdistusmaidon ja -geelin väliltä. Geeli pohjaa silkan veden sijasta ruusu- ja poimunlehtiveteen. Tuotteen kasviuutteet ovat luomusertifioituja ja kasviöljyt pitävät ilmeisesti huolen siitä, että geeli ei tunnu lainkaan kuivattavalta.

Miedon tuoksuinen puhdistusaine on oivallinen kätyri kasvojen aamupesuun sekä poistamaan kevyen mineraalipuuterin kasvoilta. Tuntu ei ole varsinaisesti narskuvan geelimäinen kuten kuvauksesta voisi olettaa, mutta puhdistusteho on kyllä riittävä jättämään kasvot miellyttävän tuntuisiksi ilman ylipuhdasta fiilistä.

Emulsio toimii myös kätevästi kaksoispuhdistuksen viimeistelevänä putsarina öljypesun jälkeen. Yksistään käytettynä puhdistusaine jättää tehoissaan hieman toivomisen varaa mikäli poispestävänä on "paksumpi" BB-voiteen ja mineraalipuuterin yhdistelmä. 

Toki sekaihoni vaatii nykyään kaksoispuhdistusta, joten en syytä ruusupuhdistusainetta, jonka kohdalla ei varsinaisesti edes ole mainintaa meikinputsaus-tarkoituksesta. :) Pienen esteettisen miinuksen keksin vain siitä, että sympaattinen etikettitarra kuluu helposti, mikäli pullo kastuu.Testituotteista ruusukasvovoide nousi lemppariksi. Voiteen sanotan hyödyttävän erityisesti kuivaa, väsynyttä ja ikääntyvää ihoa, mutta tämä ei pintakuivahtavaa sekaihoani lainkaan häirinnyt.

Ylelliseksi kuvailtu ruusuvoide vaikuttaakin vakuuttavalta myös ainesosiensa perusteella. Putsarin tavoin voide pohjaa luonnonmukaiseen ruusuun ja poimulehtiveteen, ja esimerkiksi rauhoittava purasruohoöljy sekä vitamiinirikas tehoaine ruusunmarjaöljy löytyvät sisällöstä. Am Naturin tuotteiden kohdalla juurikin raaka-aineiden litaniat tuntuvat olevan hyvin harkittuja, ja olikin hienoa lukea, että tuotteiden ainesosien hankkiminen ja tarkastaminen ovat merkille sydämen asia.

Lasisessa pumppupullossa asustava voide imeytyy iholle sutjakkaasti ja jättää kevyen kosteutetun tunnun ihon pinnalle. Lopputulos on ollut hieman kuultava (mutta ei kiiltävä ;)), ja ruusuvoide on sujahtanut moitteetta myös meikin alle.  Voide tuokin mieleen luonnonkosmetiikan monen ihotyypin "peruskasvovoiteet", vaikka hyvin rasvoittuvalle iholle en ehkä valitsisi tätä ensimmäisenä. Ainakin näin talvisaikaan pintakuivuuteen taipuva iho on tykännyt myös selkeästi kosteuttavasta emulsiosta, jota olen käyttänyt myös yövoiteena.Am Natur vaikuttaa kyllä oikein toimivalta, onko sinulla jaettavana Am Natur-fiiliksiä? Onko sarja tuttu? :)

Am Naturia on myynnissä ainakin merkin omassa nettikaupassa ja Ruohonjuuressa. 
Puhdistusgeelin hinta Am Naturin nettikaupassa on 22,80 euroa ja ruusuvoiteen 32 euroa. Tuotesarjan Facebook-sivulta näet lisää jälleenmyyjiä.

Kommentit

 1. Ruusuvoide kuulostaa kivalta ja kokeilemisen arvoiselta. Koostumuskin kuulostaisi olevan mukavan kevyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, koostumus on mielestäni sopivan kevyt, meikin alle sopii kuin nakutettu. Ja kuitenkin tarpeeksi kosteuttava iholleni, ei ole jättänyt kiristävääkään tunnetta. :)

   Poista
 2. Mitenkäs tämä Anne Kukkohovin luoma luonnonkosmetiikkasarja? Onko sulla siitä kokemusta?

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköisiä! Olen todennut, että omalle herkähkölle sekaiholleni ruusupohjaiset tuotteet toimivat useimmiten tosi hyvin. Sarja on tuttu Ruohonjuuren hyllyiltä, mutta nämä ovat itselleni uuden näköisiä. Tuo puhdistusgeeli kiinnostaisi aivan erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putelit ovat kyllä sympaattisia. ^_^ Itsehän tykkään ruususta aika paljonkin, ja olen huomannut myös kasvovoiteen sisältämän purasruohon olevan aika jees herkistyvälle iholle. :)

   Poista
 4. Ekokampaajat näistä ovat minulle monesti puhuneet, mutta ei ole tullut kokeiltua. Ehkä pitäisi tilata, siellä oli jotain erikoishierontaöljyjäkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kiva, että kampaamoissa sarja tunnetaan, vaikka onkin aika pienimuotoinen. Laitoin itse merkille Am Naturin nettikaupassa hyvän kuuloiset kasvoöljyt. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^