Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testissä luonnonkosmetiikkalöytö Rosenserien | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Testissä luonnonkosmetiikkalöytö Rosenserien

Uusien kosmetiikkasarjojen löytäminen ja niiden fiilistely on varmastikin bloggaamisen mielenkiintoisinta antia. Tällä kertaa vuorossa on itseltäni pitkään pimennossa ollut ekologinen kosmetiikkamerkki, joka testituotteiden perusteella vaikutti kilometripostauksen arvoiselta!

Rosenserien-kosmetiikka saatu blogin kautta.

Rosenserien kosmetiikka


Rosenserien on ruotsalainen luonnonkosmetiikkasarja, jonka yhtenä jujuna on ainesosien pohjautuminen veden sijasta reilun kaupan luomusertifioituun aloe veraan. Myös antioksidanttirikas kiinalainen vihreä tee ja kylmäpuristetut kasviöljyt ovat avainraaka-aineiden asemassa. Tuotteet eivät luonnollisesti sisällä esimerkiksi keinotekoisia hajusteita tai synteettisiä lisäaineita.

Rosenserienillä on myös muutama ekosertifikaatti, joista itselleni yllättävin oli joutsenmerkki! Sarjan nettisivuilta voi lukaista lisää sertifikaateista, joista myös eläinkokeettoman kosmetiikan serti Leaping Bunny löytyy.  Kyseessä on lähes kokonaan vegaaninen kosmetiikkasarja: ainoastaan puhdistusvoide, käsivoide ja huulirasvat ovat epävegaanisia.

Sain Rosenserien-tuotteista testiin karoteenia sisältävän aurinkovoiteen, silmänympärysvoiteen ja näytekokoisen pullon ruusuvettä.
Rosenserien - luonnonkosmetiikkaa ruusuisella tuoksulla 


Vaikka eletään  vielä maaliskuuta, olen päättänyt skarpata aurinkosuojan käytössä jo ajoissa. UV-säteily ei tokikaan ole vielä kesän lukemissa, mutta esimerkiksi keväthanget heijastavat suurimman osan säteistä (kuten jokainen lumisokeuden kokenut tietääkin).

Rosenserien-aurinkovoiteen SPF 6 suoja on matala, ja se sisältää luonnollisempana pidetyn fysikaalisen aurinkosuojan, joka suojaa niin UVA että UVB-säteiltä. Vielä keväällä en kuitenkaan koe suuremman aurinkosuojan tarvetta kasvojen iholle, joka toki myös herkistyy auringolle helpommin AHA-hedelmähappojen käyttämisen vuoksi.

Aloegeelipohjainen aurinkovoide vaikuttaa todella hyvältä tärpiltä. Voide imeytyy kevyesti, ei jätä valkoisia rantuja ja sekä meikkivoiteet että puuterit levittyvät hyvin voiteen päälle. Olen käyttänyt tätä myös kasvovoiteen päällä, eikä emulsiota oikeastaan edes tunne kasvoilla sen imeydyttyä. Tuote ei ole varsinaisesti rasvoittuvalle iholle suunnattu, mutta ihoni ei ole myöskään ärtynyt tai kiillellyt lisää tämän käytöstä, vaan emulsio tuntuu sulautuvan iholle todella näppärästi.

En oikeastaan keksi aurinkovoiteesta moitteen sanaa, mutta mainittakoon että täysin hajusteettomia tuotteita kaipaavalle testituotteet eivät ehkä ole se ensimmäinen valinta. Kuten nimestä voi päätellä, myös ruusu on raaka-aineena merkittävässä asemassa Rosenserien-kosmetiikassa, ja testituotteissa on selkeästi erotettava ruusuinen tuoksu.Ruusuvettä voi pitää jo ihonhoidon klassikkotuotteena, ja näistä kukkais-hoitovesistä onkin monenlaisia variaatioita. Rosenserienin ruusuvesi sisältää ruusunkukkaveden ohella esimerkiksi vihreää teetä, uudistavia C -ja E-vitamiineja sekä kasviperäisiä kosteuttajia.

Alkoholiton kasvovesi tuntuu iholla runsaalta, sen koostumus on lähes vaahtoavaa. Kasvoveden sanotaan sopivan kaikille ihotyypeille, ja ainakin oma sekaihoni on tykännyt tästä. Vanulapun kautta kasvoja pyyhkiessä iholle jää hetkeksi sopivan raikkaan kipristelevä tunne, ja syynätessä myös ihohuokoset näyttävät supistuvan ennen kosteusvoiteen levittämistä. Täysikokoinen pullo on suihkepullossa,  ja arvelisin ruusuveden toimivan myös tehokkaana kosteussuihkeena, sillä ihon kiristelystä ei ole tietoakaan.


Silmänympärysvoide on niin ikään aloepohjainen, täyteläinen emulsio. Voide sisältää kosteuttavina ainesosina myös muun muassa avokado- ja manteliöljyä, puhdistavaa taikapähkinää ja uudistavaa kurkkuyrttiä eli rohtopurasruohoa. Moni karttaa sy-voiteita pitkälti "ryppyvoiteina", mutta itse käytän ohuelle ihoalueelle suunnattuja sy-voiteita juurikin siksi, että juonteet erottuvat helpoiten kosteusköyhällä iholla, vaikka en varsinaisesti vielä anti-age-ihonhoitolinjalla olekaan.

Silmänympärysalueellani ei ollut havaittavia turvotuksia tai suurempia juonteita, joten testijakson aikana kiinnitin huomiota lähinnä kosteuttaviin ominaisuuksiin. Voiteen koostumus vaikutti ensin jopa "liian täyteläiseltä" sy-voiteeksi, mutta kuten aurinkovoidekin, se sulautuu ihoon nopeasti, ja sopii hyvin meikin alle. Ruusuntuoksuinen voide vaikuttaa myös kovin toimivalta, sillä se on tarpeeksi kevyt, mutta selkeästi kuivahtavaa ihoaluetta kosteuttava. Miinukseksi keksin ainoastaan sen, että tuubista saa helposti liian ison määrän voidetta.


Tuotteiden hinnat ovat suomalaisessa nettikaupassa seuraavat (linkkien takana myös tarkemmat incit):
Ruusuvesi 31 € 
Aurinkovoide 28 €

Testailun perusteella tietämättä tuotteiden hintoja olisin voinut hyvinkin veikata niille myös kaksinkertaisia, selektiivisen kosmetiikkasarjan euromääriä. Luomulaatuiset raaka-aineet ja pienimuotoisempi tuotanto lienee vaikuttavat myös kustannuksiin, ja mielestäni sarjalla on hyvä hinta-laatusuhde.

Saan myös paljon kyselyitä eläinkokeettomasta kosmetiikasta, jota voisi ostaa suoraan kivijalkakaupoista, ja Rosenserienin jälleenmyyjien listalla onkin useita apteekkeja, luontaistuotekauppoja ja hoitoloita.  On myös jälleen kerran kiva huomata, että laadukasta vegaanikosmetiikkaa ei tarvitse hakea kissojen ja koirien kanssa merten takaa. ^_^

Onko Rosenserien sinulle tuttu? Kuulisin mielelläni kokemuksia! :)

Kommentit

 1. Tuoksuu ruusulle? Yllättäen kiinnostuin! ;)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa kivalta merkiltä, koska itse tykkään ruusun tuoksusta ja aloeverasta ihonhoidossa :)

  VastaaPoista
 3. Ei ole tuttu. Mutta täällä blogissa olen törmännytkin moneen uuteen merkkiin. Ainakin lukijana saa hyvin kasvatettua sarjatietoisuuttaan. :D

  VastaaPoista
 4. Maija: tästä kombosta pidän itsekin hurjasti. :)

  VastaaPoista
 5. Mulan: heh, kiitos, mä itsekin pidän vähemmän tunnettujen merkkien äärellä puuhastelusta. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^