Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikan suolasuihke | Aubrey Organics | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Luonnonkosmetiikan suolasuihke | Aubrey Organics


Viime kampaajakäynnilläni sileistä ja liukkaista hiuksistani loihdittiin esiin ne kuuluisat rennot rantakiehkurat. Suolasuihkeen muutamalla suihkaisulla hiukseni saivatkin enemmän rakennetta ja olivat helpommin työstettävissä, ja idea suolasuihkeen käytöstä jäikin kutkuttamaan. Vegaaninen ja luonnollinen suolasuihke kotoutuikin sitten Aubrey Organicsin viime vuonna ilmestyneestä Chia-muotoilusarjasta. 


Edit 2019: kun haluat ajantasaista tietoa luonnonkosmetiikan suolasuihkeista, lue kattava ja päivitetty lista vegaanisista hiustenmuotoilutuotteista!


Luonnonkosmetiikan suolasuihke - Aubrey Organics


Kevään mittaan rantakiehkura-lookeja lupaavia suolasuihkeita alkaa näkymään hiusartikkeleissa tuttuun tapaan. Suolaa sisältävän sprayn ideana on tuuheuttaa ja karhentaa hiuksia merisuolan avulla, jonka avulla hiuksiin saa lisää tekstuuria. 

Aubrey Organicsin suolasuihke sisältää paljon luomusertifioituja kasviperäisiä ainesosia. Esimerkiksi proteiinirikas kvinoa (hyvä kasviperäinen vaihtoehto hiustuotteiden eläinproteiineille) ja kosteuttava helokkiöljy toimittavat hoitavien ainesosien virkaa. Tuotteen suola on merisuolaa (toisin kuin ottamissani kuvissa ;)) ja sprayn kerrotaan sopivan kaikille hiustyypeille.

Omat hiukseni ovat melko paksut, joten varsinaisesti lisää  "massaa" en kuontalooni kaipaa. Sen sijaan taipuisat hiukset ovat melko sileää ja liukasta sorttia, joka tuo haastetta kampausten tekemiselle, ja tässä suolasuihke saikin tulla apuun. En ole aiemmin käyttänyt suolasuihkeita, joten en osaa verrata tuotetta kilpailijoihin.Olen suihkutellut ainetta kuiviin hiuksiin, ja näppärästi toimiva aerosoliton spray tulee pullosta kevyesti. Tuotteen tuoksu on makean raikas ja melko voimakas, ja sen haistaakin vielä pitkään suihkuttamisen jälkeen. Hyvä suihkutusetäisyys on noin 20 cm etäisyydeltä, jolloin hiukset eivät jää märiksi tai koviksi.

Parhaiten suolasuihke onnistuu tuomaan karheaa tekstuuria hiuksiin. Kun sormia liu'uttaa varovasti kuontalossa, tuntuma on selkeästi "pörröisempi". Kampausten tekeminen onkin helpompaa, kun hiukset pysyvät hyppysissä helpommin. Edellisenä iltana pestyihin hiuksiin spray toimii hyvin, ja vielä paremmin "toisen päivän" kampaukseen. 
 
Paksut ja taipuisat hiukset tuovat kuitenkin haastetta suolaspraylle. Rantakiehkuroiden rutistelu vaatii melko paljon työstöä ja suihkimista, ja olenkin jättänyt kihara-askartelun vähemmälle. Tyveen tarkasti suihkittuna pörröisyyttä ja karkeutta saa hiuksiin ihan hyvin, mutta hiuksen pituudelle asetettuna pito ei ole järin kestävä. Toki suolasuihkeet ovat ensisijaisesti suunnattuja hennommille hiuksille ja kyseessä on vielä luonnollinen tuote, mutta olisin halunnut pitää tästä spraysta vielä himppasen enemmän. Hiusten tekstuurin buustaajana tuote on kuitenkin ok, ja pienikokoinen puteli on myös kätevä pakata mukaan.


Edit 2017: Aubrey Organics on sittemmin jättäytynyt pois Leaping Bunny-sertifikaatista, eläinkokeettomuuden vakuutena on yrityksen oma lupaus ja Peta-sertifikaatti. 

Kommentit

 1. Suolasuihke on ollut mun huonojen hiusaamujen pelastaja. Olen itse kokeillut vain Unique Haircaren suolasuihketta, mutta olen ollut siihen tosi tyytyväinen. Aubreyta voisi ehkä myös joskus kokeilla, kun hintakaan ei ole kovin paha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin lukemassa sun blogista suolasuihkeesta. :) Mulle suolasuihke on ihan jees apu hiusten muotoilussa, vaikka aika laiska hiustenlaittaja olenkin. :)

   Poista
  2. Joo sama, mä oon niin laiska. Siksi toi suihke onkin niin hyvä, kun se ei paljoa vaadi. :)

   Poista
 2. Tätä täytyy kokeilla. Voisi olla pelastus "pakko pitää pipo päässä"-päiviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tästä on jelppiä. :) Itse huomasin että paras hyöty tästä on jo juurikin toisen päivän kampaukseen. :)

   Poista
 3. Olen lukenut tuosta suihkeesta useaankin otteeseen ja olisi kyllä kiva päästä itsekin kokeilemaan, tuolla voisi saada pelastettua monet paniikki hiuspäivät :) Harmi, että heidän sivuillaan se on tällä hetkellä loppu, mutta pitää kyttäillä milloin tulee lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kysellä suoraan Aubreyn asiakaspalvelusta, josko he tietäisivät milloin suihketta on taas saatavilla. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^