Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Milanin mattahuulipunia | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Milanin mattahuulipunia

Milanin saapuminen suomalaisiin nettikauppoihin toi hyviä uutisia edullisten vegaanisten ja eläinkokeettomien huulipunien ystäville. Color Statement Moisture Matte-huulipunat ovat kaikki vegaanisia tätä kirjoittaessa. Kirjoitin aiemmin Milanin huulikiilloista, ja nyt olisikin syynissä pari mattaista huulipunaa.


Edit: ostopaikkoja poistettu, sillä punia ei ole tällä tietoa saatavilla Suomessa

Edit: katso ajantasainen vegaanisten ja cruelty free -huulipunien lista

milani mattahuulipuna

Milani huulipunat testissä


Valitsemani sävyt ovat voimakaspigmenttisiä, kätevästi väriä ilmeeseen tuovia punia.  

Matte Iconic on universaali, klassinen "kaikkialle sopiva" peruspunainen puna. Sävy taittaa ehkä hintsusti viileään, mutta kylmästä sävystä ei ole minun silmieni mukaan kyse. Hassua kyllä en omistanut tällaista universaalia sävyä vielä, ja naistenlehtien vinkit klassisen punaisen huulipunan tyylikkyydestä eivät tunnukaan tuulesta temmatuilta. ;)

Matte Flirty on puolestaan syvän marjaisan sävyinen, tummempi, hieman violettiin taittava.


Milanin mattahuulipunat ovat kätevästi asettuvia, hurjan pigmenttisiä ja huulilla pitkään kestäviä. Punat levittyvät hyvin suoraan hylsystä, ja jälki on toden totta mattapintainen. Tuntu huulilla ei ole kuitenkaan raskas ja väri kestää paikoillaan useita tunteja (ilman syömätaukoja, joiden jälkeen fiksailen punaa kuin punaa). Käytän huultenrajauksessa Urban Decayn Ozone-huultenrajauskynää, joka läpinäkyvyytensä vuoksi sopii aivan kaikille huulipunasävyille.

Huulipunissa on mieto vaniljainen tuoksu, ja koostumus on kevyesti levittyvä. Milanin huulipunat tuntuvat edullisuudestaan huolimatta olevan todella päteviä punia, ja sävyvalikoimassa riittää valinnanvaraa myös hempeämpien sävyjen ystäville.

Punien nimessä vilahtaa moisture, mutta varsinaisesti kosteuttavia nämä eivät niinkää ole (onko mikään mattahuulipuna...?). Rohtuneille tai todella kuiville huulille en levittäisi muutoinkaan ensimmäisenä mattahuulipunaa, sillä huonokuntoisilla huulilla punat alkavat hilseillä. Toki en ole huomannut huulten kuivumistakaan Milanin huulipunien kanssa, mutta huulten rasvaus ennen punaamista on muutoinkin rutiineissani.

Vaikka Milania voi hyvinkin edullisuutensa puolesta kuvailla halpismerkiksi, huulipunien kullansävyiset pakkaukset ovat tukevia ja tyylikkäitä - eivät yhtään "halpoja".  Sävyt myös näkyvät sellaisenaan hylsyjen pohjista. 
Swatchissa vasemmalla Flirty, oikealla Iconic, joka  taittaa kuvassa ehkä hieman liikaa oranssiin, vaikka fiksailin valkotasapainoa. Tasaisen levittyvyyden kuitenkin huomaa swatchista hyvin.

Ja huulivärien ystäville vielä vinkkinä, että blogin puolella tullaan vielä kevään mittaan näkemään lisää huulimeikeistä, stay tuned! :) 


Kommentit

  1. Matte Iconic näyttää huikealta, just sellaiselta mistä pitäisin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa tätä kirjoittaessani muistelinkin, että esim. tunnusmeikki-postauksesi perusteella Iconic olisi sinun makuusi! :D

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^