Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Suosikkeja huulikiilloista ja -sävytteistä | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Suosikkeja huulikiilloista ja -sävytteistä

Viimeisimmän huulipunapostauksen yhteydessä lupailin lisää asiaa vegaanin huulimeikeistä, ja asiaa aiheesta syntyikin omia meikkivarastoja läpikäydessä. Ilman peilin apua lisättävät huulimeikit päihittävät arkisin rajauksia vaativan huulipunan, ja huulikiiltoja tuleekin kanneskeltua klassisesti laukun pohjalla mukana.

Edit: lue päivitetty lista vegaanisista ja eläinkokeettomista huulimeikeistä


Useimmiten  huulimeikit tekee epävegaaniseksi lampaan villarasva lanoliini ja hyönteisistä saatavat raaka-aineet, kuten karmiini ja mehiläistuotteet. Täysin eläimettömien huulimeikkien laadukas valikoima on kuitenkin alati kasvava, ja vuorossa onkin katsaus suosikkeihini huulten pikaehostajista!


Beauty Without Crueltyn vegaaninen meikkivalikoima on pysynyt vakaana jo vuosien ajan, mutta perushyvän kosmetiikan reseptit tuntuvat toimivan vuodesta toimeen. Applikaattorilla levitettävä huulikiilto on kevyt ja tahmaamaton. Kuvassa oleva hennon pinkki Watermelon-sävy on neutraalin kaunis, täydellisen toimistokelpoinen. 

Aubrey Organicsin  kirkas Sugar Lips huulikiilto tuo huulille lähinnä raikkaan viilentävän tuntuista kiiltoa.  Läpikuultava huulikiilto on "värittömyydestään" huolimatta monikäyttöisen kätevä, esimerkiksi (matta)huulipunan päällä tai siltänään nude-huulimeikkinä. Aubreyn suomalaisessa nettikaupassa huulikiilto maksaa 7,5 e.

Aromin violetinvivahteinen Magenta on tämän satsin pigmenttisin huulikiilto. Minimalistisessa pakkauksen sisällön koostumus on todella miellyttävä ja kevyt: vaikka kiilto ei ole yhtään tahmainen, sävy kestää huulilla pitkään. Pigmenttisyys ja erottuvuus huulilta on lähes huulipunan tasoa, ja lopputuloksessa on juuri sopivan hillitysti kiiltoa. 


100 % Puren  Lip Glaze pohjautuu hedelmistä saataviin pigmentteihin. Sävyte on huulipunamaisessa hylsyssä, mutta sen koostumus on huulipunaa kevyempi ja kosteuttavampi, joten kuivatkin huulet pitävät tästä. Suomessa 100 % Puren meikkejä löytyy esimerkiksi eleven.fi - kaupasta.

Concrete Mineralsin huulisävyte on Aromin tavoin todella pigmenttinen, ja huulirasvamainen kosteutus samassa paketissa on kätevä. Kaikki eivät ehkä perusta voiteen minttuisan viileästä tunnusta, mutta omaan makuuni se on mukavan raikas. Sävy Tease on viileä pinkki, joka ei kuitenkaan muistuta huulilla karkkipurkkaa.  Concrete Mineralsia myy esim. firman oma nettikauppa, jonka toimitusnopeutta en tosin voi kehua.

Oman manintansa ansaitsee myös Hurrawin kirsikkahuulirasva. Väri ei pomppaa samansävyisiltä huulilta super-erottuvasti, mutta toimii kosteuttavana huulirasvana myös huulipunan kanssa. Viimeisimmän kappaleeni ostin Sokoksen alelaarista.

Everyday Mineralsin  kosteuttavat huulisävytteet ovat niin ikään kaikki vegaanisia. Jälki on Hurrawia pigmenttisempi ja valikoiman sävyt ovat neutraaleja. Esimerkiksi ruskeaan taittavassa Blissful-sävyssä on vaalean shimmerinen "sokerihuurteinen" pinta, joten väri on myös hyvin erottuva.

Ja vielä swatch-kuvat mainituista tuotteista, suunnilleen esittelyjärjestyksessä ;)

Kuva alla, vasemmalta: Aromi: Magenta, BWC:Watermelon, Aubrey Organics: Sugar Clear


EDM: Blissful, 100 % Pure: Fruit Punch, Concrete Minerals:Tease, Hurraw kirsikkahuulirasvaLöytyikö joukosta suosikkeja tai muutoin mielenkiintoisia yksilöitä? :) 

Kommentit

 1. Aromin Magentassa on upea pigmentti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö...! :) Tykkään myös Aromin mattahuulipunasta.

   Poista
 2. Ymmärsinkö nyt siis oikein, että mehiläisvaha, jota käytetään käsirasvoissa, on paha asia? Olen sitä joskus kauan sitten laittanut käsiini, koska ne olivat kuin korput. Mehiläisvaha oli Mary Kayn, joka kuulemma on yksi pahimmista huonojen raaka-aineiden käyttäjistä kosmetiikassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan ymmärtänyt mitä tarkoitat "pahalla asialla". :) Koska käytän ja esittelen blogissa vain täysin vegaanista eli eläinperäisistä aineista vapaata kosmetiikkaa, mehiläisvahaa sisältävät tuotteet eivät tästä syystä sisälly omaan repertuaariini. :)

   Olen muuten kuullut että jotkut käyttävät puhdasta sheavoita korppukäsille, mutta en ole itse tätä kokeillut. :)

   Poista
  2. Mehiläisvaha on "paha" sillä sen hankinta ei ole usein eettistä. Kun tämä näkökulma on huomioitu niin mehiläisvaha on hyvä raaka-aine. Toki vegaaninen se ei silloinkaan ole.

   100% sheavoi sopii varmasti hyvin kuiville käsille!

   Poista
  3. Anonyymi: jep, eettiset seikat toki ovat syy sille, miksi en mehiläistuotteita käytä. Vaihtoehtoja onneksi löytyy. :)

   Poista
 3. BWC:n Watermelon sävy on kaunis ja kiinnitti huomioni ja Aubrey Organicsin Sugar Clear taas olisi monikäyttöisyydessään aika hauska kokeilu. :) Mitään postauksen kiiltoja en ole itse kokeillut. Mulla on Laveran huulikiilto sävyssä Delicoius Peach ja siitä tykkään nykyään ihan semmoisenaan. Benecosin pink-sävyisen rajauskynän kanssa se on vielä näyttävämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Watermelon on kyllä tosi nätti, ja Aubreyn kiilto tosiaan tosi näppärä moneen meikkiin, kuten on todettu. :) Itse en käytä rajauksia huulikiiltojen kanssa, mutta jännä idea!

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^