Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Urban Decay Revolution Lipstick | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Urban Decay Revolution Lipstick


Vegaaniystävällistä huulipunakarkkia tarjoilee tällä kertaa  kulttikosmetiikkamerkki Urban Decay, jonka saapuminen vihdoin Sokoksiin viime syksynä on helpottanut laadukkaan värikosmetiikan haalimista.  Ja tässähän on kyseessä Animalian listalla oleva meikkimerkki, jonka tuotteita on myös mahdollista kokeilla livenä ennen ostopäätöstä, tosin tällä hetkellä vain Helsingin tai Tampereen Sokoksella.

Urban Decayn "perus"-Revolution-huulipunissa on vaihtoehtoja vegaanillekin, ja valikoiman eläimettömät huulipunasävyt voi filtteröidä Feature-kohdasta firman omilla nettisivuilla. Olen onnistunut hillitsemään itseäni sen verran, että Revolution-punia löytyy vain kaksin kappalein, mutta sitäkin miellyttävimmissä paketeissa.

Edit 2019: lue päivitetty listapostaus vegaanisista ja eläinkokeettomista huulipunista!

Urban Decay huulipuna

Urban Decayn Revolution-huulipuna testissä


Kaikki kokeilemani Urban Decayn tuotteet eivät ole olleet täysin 5/5-tasoa, mutta värikosmetiikan superhyvät pigmentit jaksavat hämmästyttää merkin tuotteissa. Tämä tulee ilahduttavasti ilmi myös Revolution-huulipunien kohdalla. Olin pitkään aiemmin varovainen mielestäni "liian erottuvien"  huulimeikkien suhteen, mutta onneksi sittemmin olen uskaltanut harpata myös huulikiiltojen puolelta myös ihan huulipunien käyttäjäksi. Itselleen mieluisien sävyjen kartoitus on ollut luonnollisesti osa tätä prosessia, ja mieltymys hintsusti enemmän kylmään taittaviin punaisiin on selkeä myös Revolution-"kokoelmani" kohdalla.

Catfight on kirkas pinkki-fuksia, jonka olemuksessa on myös selkeä punaisen vivahde, eli täysin kylmäsävyinen huulipuna ei ole. Kuitenkin kuvailisin sävyä yhdellä sanalla fuksiaksi, sillä sävyssä on enemmän jujua kuin peruspunaisessa.

Turn On on puolestaan Sokoksen myyjää lainaten nudesävy, joka on ruskean sijaan pinkki. Ruusuinen pinkki erottu kyllä huulilta hyvin, mutta sävy on esimerkiksi Catfightia lempeämpi valinta päiväkäyttöön. Molemmissa sävyissä on hentoa kiiltoa.

Turn On:


 Catfight:


Huulipunien levittyvyys on hitsin hyviä, käytän hyvällä syyllä käyttää myös sanaa kermainen. Koostumus asettuu huulille pehmeästi kerääntymättä "juonteisiin" , ja levitys onnistuu luontevasti myös suoraan hylsystä ilman sivellintäkin (vaikka yleensä käytän sivellintä mukavuussyistä). Tässä kohtaa huomaan eron myös Milanin huulipuniin, joiden mattainen koostumus vaatii ensimmäisillä kerroilla enemmän tarkkuutta.

En ole saanut värejä myöskään karkaamaan huulten rajojen yli silloin kun rajauskynästä on tullut lintsattua. Punat kestävät useita tunteja huulilla hievahtamatta (toki syömiset ja juomiset vaikuttavat aina huulipunien kestoon). Värit tuntuvat myös haalistuvan tasaisesti ilman rantuja. Harvoin tuleekaan eteen näin intensiivistä pigmenttiä sisältäviä punia, joten myös tämän asian kohdalla joudun allekirjoittamaan UD-hehkutuksen. Ainesosissa on käytettyä kosteuttavia kasviöljyjä, ja huulipunat eivät tunnu kuivattavilta, mutta eivät myöskään varsinaisen kosteuttaviltakaan (jota ne eivät lupaakaan olla).


Swatchissa vasemmalla Turn on (enemmän kerrostettuna), oikealla Catfight:


Tästä taisikin tulla taas melkoinen hehkutuspostaus, sillä ihastelen myös topakan tuntuisia kiiltäväpintaisia hylsyjä. Vinkkaisinkin UD:n punista simppelin toimivia vegaanisia huulipunia etsivälle (myös muut merkin vegaaniset tuotteet on merkattu nettisivuille). 

Sävyvalintaa helpottaa toki myymälässä käyminen, mutta myös nettisivujen swatchit ovat hyvin selkeitä. Merkin hinnat ovat Suomessa samaa tasoa kuin jenkeissäkin, ja huulipunien hinnat ovat hitusen markettitasoa korkeammat, noin parinkympin tienoilla. Myös Sokoksen verkkokauppa toimittaa Urban Decayta.


Kommentit

 1. Ostin sheer-sarjan punan ja vaikka laittaa merkin oman huultenrajauskynän alle (se läpinäkyvä , huulipuna ei kestä edes kahta tuntia syömättä ja juomatta. Se on kerta kaikkiaan niin surkea esitys että en enää osta UD:n punia. Aivan toisenlaista pitoa ja mattaa olen löytänyt bhcosmetics-mattapunista. Valmistajan omilla sivuilla ei edes maksa kuin 5€/kpl :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, harmillista. Itse en ole sheer-sarjan puniin tutustunut, kun en ole saanut oikein selvää, onko siinä valikoimassa vegaanisia sävyjä ollenkaan. Ymmärtääkseni kuitenkin sheerit ovat nimensä mukaisesti lähtökohtaisesti vähemmän pigmenttisiä ja hennompia sävyjä? :)

   Poista
 2. Ihanan pirteitä sävyjä! Jos jossain meikin osa-alueessa tykkään pihistää, niin huulipunassa (etenkin kun hamstraan niitä niin paljon :D ). Sen takia multa löytyy vain yksi UD:n huulipuna, vaikka se onkin tosi hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun huulipunahamstrausta taas hillitsee se, että niitä ei tule käytettyä päivittäin, joten tarvetta ei aina ole. UD:n punia toki voisin haalia enemmänkin, mutta rahareikiä löytyy muualtakin. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^