Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Virkistävä Tea Tree-hoitoaine | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Virkistävä Tea Tree-hoitoaine

Miellän antiseptistä teepuuta sisältävän kosmetiikan eniten rasvoittuvalle iholle suunnatuksi, ja  kosteuttavassa hoitoaineessa teepuu-teema onkin uusi tuttavuus. Kampaamosarja Paul Mitchellin Tea Tree-hoitoaine lupaa elvyttää ja virkistää sekä hiuspohjaa että hiuksia. Kaikille hiustyypeille sopiva aineen informoidaankin pikaselvittävän, pehmentävän ja siloittavan hiuksia. Raikkaan aidolle teepuulle tuoksuva hoitoaine sisältää myös kasviuutteita esimerkiksi rosmariinista ja aloesta.

Paul Mitchell tea tree 

Paul Mitchell  Tea Tree -hoitoaine


Hennon mintunvihreän värisessä hoitoaineessa houkuttivat sen freesi tuoksu ja kovat lupaukset virkistävyydestä. Teepuun tuoksu on välillä saanut aikaan kyllästymisen, mutta hoitoaineessa ei ole pistävää esanssisuutta. 

Hiukseni ovat paksut, melko taipuisat ja nykyään myös normaalikuntoiset. Kroonisen hiuskuivuuden selätettyäni voinkin tutkailla jo muitakin kuin superkosteuttavia hoitoaineita, sillä hiukset tuntuvat pysyvän vähemmälläkin sileinä.

Mutta, itse hoitoaineen toimivuuteen. Yleensä en levitä hoitoainetta tarkasti päänahan alueelle, mutta myyjän suosituksesta kokeilin levittää tea tree-ainetta koko hiusten pituudelle tarkemmin. Tuoteinfossa kerrotaan hoitoaineen välittömistä vaikutuksista, mutta myyjän ohjeistuksella annoin aineelle pari minuuttia vaikutusaikaa ennen poispesua. Monia kosmetiikkatuotteita kuvaillaan virkistäviksi ja elvyttäviksi, mutta Paul Mitchellin hoitoaine tuntuu olevan itse virkistävyys 2.0. Poispesua odotellessa aine tuntuu päänahassa todella viilentävältä ja "stimuloivalta", ja raikas tuntu jää hiuspohjaan poispesun jälkeekin. Myös niskaan ja hartioille vahingossa solahtaneet hoitoainenokareet jättävät viileän tunnun. Odotin hoitsikalta  lähinnä teepuun tuoksua, mutta näin freesin tunteen jättävä aine on todella positiivinen ylläri.

Hoitoaineen koostumus on myös mukavan paksua, ja aine ei valu sormien välitse tai vaadi erikoiskikkoja levitykseen. Käsittelyn jäljiltä hiukset ovat ilmavat ja helposti käsiteltävät, joten myös lupaus hoitoaineen perustehtävistä täyttyy hyvin. Tuotteen sanotaan sisältävän "aktivoidun kiilto- ja kosteusyhdisteen", joka kohdallani ilmenee siten, että hiukset jäävät pehmeän kosteutetuiksi. Erityisen isoa kiillon lisääntymistä (tai häviämistäkään) en ole havainnut, mutta hiukseni eivät helposti kiilläkään.

Vaikka suosinkin enimmäkseen luonnonkosmetiikkaa, kampaamosarjan aineeseen satsaaminen tällä kertaa kannatti (vaikka ostinkin tämän putelin alennuksesta). Aiemmat Paul Mitchell-kokemukseni eivät ole olleet ok-tasoa kummempia, mutta teepuuhoitsikasta voin jo sanoa pitäväni. Hoitoaine sattuu muuten olemaan vielä loppuviikon ajan Hiustenhellimis-viikon alessa -40 %.

Sarjaa löytyy myös laaja valikoima myös Stockmannilta. Paul Mitchell on muuten yksi pisimpään näkyvästi eläinkokeita vastustanut ammattilaiskosmetiikkasarja. Firma on  tietoisesti jättänyt menemättä Kiinan markkinoille maan eläinkoevaatimusten vuoksi, eikä kansainvälistä Leaping Bunny-sertifikaattia myönnetäkään Kiinaan vieville yrityksille. Vastoin joitakin oletuksia firmat eivät maksa valvottua Leaping Bunny-sertifikaattia ylläpitäville eläinjärjestöille (kuten Animalialle) listalle liittymisestä.  Suurin osa Paul Mitchellin tuotteista on vegaanisia, kuten Tea tree -hoitoaine.


 

Kommentit

 1. Ihanat kuvat! Olen joskus itsekin näitä käyttänyt vuosia sitten ja tykkäsin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuolevat kasvit ovat hyvää kuvausrekvisiittaa. :D

   Poista
 2. Voisin kuvitella, että kesällä tälläinen raikkaus oli kiva ihan hiuspohjaan saakka laitettuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä varsinkin, ja mä olen niin outo että tykkään ihan talvellakin. Tai keväällä siis. :D

   Poista
 3. Hiuksilleni ei ainakaan Paul Mitchellin shampoot sovi sitten yhtään. :/ Ne teki hiuksistani tosi huonokuntoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi höh, tällaista en olekaan aiemmin kuullut Paul Mitchellista! Mulla on ollut joskus taannoin se Two-shampoo, joka oli ihan ok, mutta ei mitenkään mullistavan hyvä.

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^