Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Argitalin savipohjaista luonnonkosmetiikkaa | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Argitalin savipohjaista luonnonkosmetiikkaa

Kuorinta-aine hankittu itse, muut sarjan tuotteet saatu testiin blogin kautta. 


Argital on italialainen luonnonkosmetiikkafirma, jonka erikoisuutena on savipohjaisten tuotteiden valmistaminen. Sarja lieneekin yksi pitkäikäisimmistä kosmetiikkavalmistajista, joka on rakentanut tuotantonsa tämän ikivanhan ainesosan ympärille. Merkillä on luonnonkosmetiikka- ja eläinkokeettomuussertifikaattien ohella biodynaamisen viljelyn ainesosia hyödyntävä Demeter-tunnus. Suurin osa Argitalin kosmetiikasta sopii vegaaneille, muutamassa epävegaanisessa tuotteessa on hyönteisainesosia.
 
Ekokosmetiikkasarja on  itselleni tuttu vuosien takaa, sillä tuotteita on myyty pitkään esimerkiksi Ekolossa ja  Punnitse ja Säästä-liikkeissä. Olen viime viikkoina syventynyt sarjan kosmetiikkaan uudelleen kasvonaamion, kuorinta-aineen, kasvoveden, kosteusvoiteen ja kasvoöljyn kautta.

edit: postausta päivitetty 2019, tuotteilla on enää harvoja jos lainkaan jälleenmyyjiä
 

Argitalin käyttämä savi on Sisiliasta kerättyä vihreää savea, jonka informoidaan olevan erityisen ravinteikasta. Vihreää savea käytetään myös usein rasvoittuvan ja tulehdusherkän ihon hoidossa, sillä aine toimii  tehokkaana puhdistajana ja imee itseensä rasvaa.

Vihreä savi-Firenzen iiris-kasvokuorinta on hellävaraisen tuntuinen kasvojen kuorinta-aine, jonka kuorivat rakeet ovat hyvin pieniä ja epätasaisia. Koostumus on paksuhkon voidemainen, ja iholle jäävä fiilis ei ole kuivattavan "ylipuhdas". Tulehdusherkkää ihoa ei kannatakaan raastaa kovilla kuorinta-aineilla. Toki pidän myös siitä, että tähän on ympätty lempikukkaani ruusunlehtiuutteen ja damaskonruusun eteerisen öljyn muodossa...

Loput postauksen tuotteista ovatkin Argitalin säilöntäaineettomasta anti-allergeenisesta sarjasta, joka on suunnattu juurikin ongelmaiselle tai herkälle iholle.   

Orvokki-kuorintanaamiossa vaikuttavat vihreä savi sekä liuta erilaisia kasviuutteita, kuten orvokki, ruusu ja kehäkukka. Naamiota on tarkoitus pitää kasvoilla noin 10 minuuttia, ja erityisesti savinaamio tepsii tulehtuneen ja rasvoittuvan ihon hoidossa. Olen käyttänyt useita savinaamioita, ja täytyy todeta että tämä on yksi parhaista. Maski asettuu kasvoille hyvin, mutta ei muutu koppuraisen kuivaksi. Saharamaisesti iholle kuivuvat maskit eivät ole suosikkejani, ja tähän komboon on ympätty hyvin puhdistava ja ihoa pehmentävä vaikutus ilman ihon kiristelyefektejä.


 

Anti-allergeeninen kasvovoide on kaikille ihotyypeille suunnattu voide, jonka vaikuttaviksi aineiksi on listattu saven ohella mm. manteli- ja oliivöljy sekä kehäkukka- ja orvokkiuutteet. Savivoide saattaa kuulostaa oudolta, mutta kyseessä on kuitenkin täyteläinen ja kevyesti imeytyvä kasvovoide. Olen käyttänyt voidetta päivin ja öin, ja sekä meikki että seerumit toimivat moitteetta voiteen kanssa. Hoitava koostumus on sekaiholleni juuri sopiva: ei geelimäisen ohut tai liian tuhti, vaan iholle hyvin sulautuva peruskasvovoide. Voiteessa on muiden Argital-tuotteiden tavoin erotettava kevyt tuoksu, joka on mahdollisesti jokin yrtti, jota en osaa tarkemmin paikantaa.

Suihkepulloon pakattu anti-allergeeninen kasvovesi sisältää niin ikään tehopakkauksen luomuviljeltyjä kasviuutteita, joista erityisesti tulehdusherkkä iho usein hyötyy. Esimerkiksi hamamelis, laventeli ja kehäkukka ovat tuttuja sekaihoa tasapainottavista tuotteista. Tuoksusta ja väristä erottuu kuitenkin eniten anti-age-tuotteista tuttu ruusunmarja. Kasvovedestä tuleekin mieleen "trendikäs kukkaisvesi meets vihreä savi"-tyyppinen tuote. Yleensä simppelin hoitavat kasvovedet ovat lemppareitani, ja tätäkin on tullut suihkittua myös pitkin päivää nassulle.


Argitalin anti-allergeeninen tuotelinja on melko kattava, ja sokerina pohjalla setissäni on orvokki-kasvoöljy. Jojobapohjaiseen cocktailiin on ujutettu vihreää savea, vaikka sitä ei esimerkiksi kasvoveden ja -voiteen tavoin koostumuksesta erotakaan. Kasvoöljyjä tulee taputeltua iholle iltaisin, ja paikoin rasvoittuva iho ei ole moksiskaan ei-tukkivista öljyistä. Argitalin versio on niin ikään pehmentävä ja hiljakseen imeytyvä, ei-lähmäinen öljy. :) Tuoteinfon mukaan öljyä käytetään noin 10 tippaa kasvoille ja dekolteelle, mutta itsestäni tämä kuulostaa hurjan isolta määrältä: olen pärjännyt 1-3 tipalla.


Sarjan ulkoasu on melkoisen simppeli, mutta ei-muoviset pakkaukset ansaitsevat kehuja: voiteet ovat pakattu metalliin ja kasvovesi ja -öljy tummaan lasiin, joissa kosmetiikka myös säilyy paremmin.

Summten: Argitalin kosmetiikka vaikuttaa yhäkin vuosien jälkeen toimivalta, ja hinnatkin ovat vielä kohtuullisia. :)


Onko sinulla Argital-vinkkejä tai kokemuksia? :)

Kommentit

 1. Ei ole kokemuksia, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ne kyllä ovat. Argitalia on yllättävän monessa kivijalkakaupassa, joten siitä vaan testaamaan. ;)

   Poista
 2. Kirjoitin syksyllä bloginkin puolelle vähän Argitalin naamiosta: http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2015/12/molempi-parempi.html

  Hyvä perustuote, ei valittamista. Tuoksumaailma tosin voi olla sellainen, että kaikki ei tykkää. Muita tuotteita en olekaan merkiltä sitten kokeillut. Minkä kokoisessa pullossa muuten toi kasvovesi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota sinun mainitsemaa naamiota en olekaan testannut aiemmin. Tuottessa on kyllä erottuva tuoksu, joka on mielestäni kuitenkin hyvä, mutta toki makuasioitahan nämä ovat. :)

   Kasvovesi on 100 milliä!

   Poista
 3. Mä olen kokeillut, mutta veikkaan ihoni olleen silloin hormonaalisesti niin sekaisin, että saisin tällä sarjalla parempia tuloksia juuri nyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mutta useinhan riippuu toki myös monesta seikasta, että toimiiko jokin sarja juuri sillä hetkellä. Kuten esim. hormoneista. Toivottavasti parempi onni Argitalin kanssa ensi kerralla. :)

   Poista
 4. Joskus on tullut juotua merkin hienoa savijauhetta veteen sekoitettuna ja siitä myös olen välillä naamioita tehnyt niin hiuksille kuin kasvoillekin :) Muuten ei ole tullut merkkiin tutustuttua, mutta vaikuttaa ihan kokeilemisen arvoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut myös joskus vuosia sitten Argitalin savijauhetta, mutta kokemusta en tarkemmin siitä muista. Savinaamiot ovat olleet tehokkaita hiuksille, rasvaisuus on lähtenyt helposti pois. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Moikka, postauksesta ja Argitalin tuotteiden käytöstä on jo sen verran aikaa, että en rehellisesti muista. Postauksessa en ole ainakaan orvokin tuoksuisiksi näitä kuvaillut. :)

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^