Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Bottega Verden värikosmetiikkaa | Rabbit Glow - vegaaninen kosmetiikkablogi

Bottega Verden värikosmetiikkaa

Paljon vegaanillekin sopivaa kosmetiikkaa valmistavan Bottega Verden silmämeikit ovat tulleet tutuiksi lähinnä vegaanisten ripsivärien kautta, joiden seasta onkin löytynyt hyviä mätsejä. Pääsin tutustumaan lisää tämän kohtuuhintaisen sarjan silmämeikkeihin parin luomivärin, luomenpohjustajan, kulmakynän ja paksun rajauskynän (jolle tosin keksin muuta kuin rajauskäyttöä) kautta.


Tuotteet saatu blogin kautta


Painantakuviolla varustetut luomivärinapit ovat hennosti kimaltavia sävyjä, joita olen käyttänyt siltänään laiskoina aamuina mono-luomiväreinä. Sävy Moka on syvän ruskea/taupe, kun taas Grafite tuo silmämeikkiin siniharmaata hohtoa, riippuen mistä kulmasta väriä katsoo. 

Luomiväreissä on todella hyvä pigmentti, ja ensimmäisellä kokeilukerralla väriä tarttuikin luomille turhan runsaasti. Värit ovat kuitenkin myös helposti häivytettävissä ja "työstettävissä", joten lopputuloksesta saa myös hennomman. Koostumus on hieman puuterinen (ainesosat ovat talkki/mica-pohjaisia) ja varisematta luomilla kestävä.Geelimäinen silmämeikin pohjustustaja on mielenkiintoinen tuote, joka kyllä ajaa asiansa hyvin. Paketin tuotekuvauksessa tuotteen kerrotaan sopivan niin silmänympärysvoiteeksi, silmänalusille kuin silmämeikin pohjustukseen. Kokeilin tuotetta  silmämeikin kiinnittäjänä.

Kirkkaan geelin koostumus on hyvin juoksevaa, mutta luomelle se kuivuu ja asettuu huomaamatta. Rasvoittuvilla luomillani pohjustuksen käyttö on aika must, sillä muutoin luomivärit eivät kestä  rullautumatta. Geeli onkin pitänyt usean tunnin ajan luomivärit hyvin paikallaan ilman että ne ovat reksynee luomivakoon. Hikoillessa pohjustus antoi hieman periksi rullautumiselle, mutta en tiedä olisinko huomannut asiaa, ellen olisi testijakson vuoksi tarkkaillut silmämeikkiäni normaalia tarkemmin. Olen käyttänyt geelin kanssa myös peiteainetta silmänalusille, sillä koostumus on läpinäkyvä.
 
 

Heti kun pääsin hehkuttamasta edellistä kulmakynää, löydän sävyn, joka mätsää ehkä vieläkin paremmin omiin haituviini. Nettisivuilla pitkäkestoiseksi kulmakynäksi nimetystä valikoimasta oli jäljellä enää sävy Cappuccino, joka osoittautui neutraaliksi/ semisti lämpimään taittavaan keskiruskeaksi kynäksi. Kynän koostumus on tarpeeksi kova, eikä se kulu joidenkin kulmakynien tapaan supernopeasti. Sopivan jämäkällä kynällä jäljen saa kevyesti painamalla, ja tämä kulmaväri onkin simppelin toimiva. 


Kaikki testisetin meikit ovat hyviä, mutta paksu silmänrajauskynä sävyssä Rose Silk osoittautui kivoimmaksi. Laiskana meikkaajana arvostan nopeita ratkaisuja silmämeikkiin, ja näinkin tässä mukavasti levittyvässä kynässä heti luomivärin. Normaalia paksumpi kynä levittyy sutjakasti koko luomelle, ja koostumus on puuterimaisia luomivärejä "kermaisempi". Tämän sanotaan olevan vedenkestävä, ja väri onkin "tarrannut" hyvin luomelle ja poistunut meikinpoistoaineella.

Sävy on hyvin pigmenttinen, pinkki/roosa/shampanja-shiftauksella (tulkitkoon jokainen sävyn itselleen parhain päin :D). Kevyesti hohtava sävy tuo sopivasti sävyä neutraaliin lookiin ja vaalea sävy kirkastaa silmämeikkiä hurjan nopeasti. 

Silmäkuvassa silmänrajauskynä näkyy in action (aika hennosti, mutta sehän on tarkoituskin). Ripsari on Bottega Verden vedenkestävä vegaaninen ripsiväri, joka on parantunut parin kuukauden käytön jälkeen. Hieman kuivempi massa loihtiikin jo oikein hyvin volyymia ripsiin, mutta kestää sadepäivät varisematta ripsillä.


Vasemmalta oikealle: luomivärit Grafite, Moka, kulmakynä Cappuccino, rajauskynä Rose Silk


Bottega Verden nettisivuilla on lista vegaanisista tuotteista, joita onkin runsaasti. Osa sarjan tuotteista sisältää myös luonnollisia / luomuperäisiä ainesosia, joskaan sarjalla ei luonnonkosmetiikan sertifikaatteja ole. Postauksen tuotteiden hinnat nettikaupassa ja oletettavasti myös  Helsingin Fredrikinkadun myymälässä:

My Color-puristeluomivärit noin 13 euroa
Silmämeikin pohjustusgeeli noin 15 euroa
Kulmakynä 10 euroa
Vedenkestävä silmänrajauskynä noin 15 euroa

Tuotteet on saatu testiin blogin kautta.

Kommentit

 1. En tiennytkään, että Bottega Verdellä on myös meikkejä. Luomivärit ainakin vaikuttaa pigmenttisiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkejä löytyy paljonkin Bottega Verdeltä. :) Luomiväreistä ei tosiaan tarvitse nyhtää väriä "ulos". :)

   Poista
 2. Tuo harmaa luomiväri rupesi kiinnostamaan ihan hirveästi, kulmakynänkin sävy näyttää aika täydelliselle. Voi olla, että jossakin vaiheessa pakko ottaa kumpikin kokeiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että vinkit kiinnostaa! ^_^ Tuo kulmakynä on kyllä jut täydellinen mun kulmille. :D

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin! ^_^